132.162 gebruikers | 82.753 films | 30.180 regisseurs | 3.420.430 berichten | 4.773.317 stemmen

locatie: Films » Fallen (1998) » Info

Thriller / Mystery
124 minuten

geregisseerd door Gregory Hoblit
met Denzel Washington, John Goodman en Donald Sutherland

Politieman John Hobbes (Washington) heeft eindelijk seriemoordenaar Edgar Reese te pakken en is getuige van diens executie in de gaskamer. Als vervolgens om hem heen verschillende mensen hetzelfde deuntje fluiten als Reese deed tijdens zijn executie, komt Hobbes erachter dat hij met een demoon te maken heeft die door aanraking kan wisselen van lichaam. Als Hobbes iemand vermoordt die was bezeten door Reese moet hij zijn onschuld bewijzen en ook nog proberen Reese te verslaan, maar dit is erg lastig, want hoe versla je iemand die iedereen kan zijn?

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 november 2011, 5:00 uur
Wat een klasse film, krijg Azazel's song niet uit mijn hoofd. Time is on........ Uhmmm creepy!!!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 november 2011, 16:47 uur
Goede en originele thriller. Niks mis mee.

4 sterren.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Fallen (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Fallen (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Fallen (€ 8,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2011, 9:06 uur
Denzel Washington doet het goed in deze film en ook de special effects vond ik geslaagd. Het was jammer dat het verhaal zich naar het einde toe steeds makkelijker laat raden. In het begin heb ik dus het meest genoten, maar over het geheel genomen werd ik niet overdonderd.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 november 2011, 15:05 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Fijne, mysterieuze thriller, met een goed sfeertje. Al halen de goedkoop ogende beelden (het gezichtsveld van Azazel) de sfeer nogal omlaag i.p.v. dat het ten goede komt. Dat kost Fallen zeker een halve punt.

Denzel Washington is sterk, punt van kritiek is wel dat hij dezelfde rol al een aantal maal heeft gespeeld onder een andere naam, in een andere film. Goodman doet het in dat opzicht een stuk beter - Jonesy lijkt, op zijn omvang na, totaal niet op Walter Sobchak (the Big Lebowski uit hetzelfde jaar, red.).

Pluspunt gedurende de film blijft de mistige sfeer (de tussengepropte b-beelden wegdenkende). Daardoor komen bepaalde scènes goed uit de verf. Mooi detail, dat samenhangt met de dialoog tussen Hobbes en Sam:
- Hobbes: 'iemand doet lijken dat ik het was.'
- Sam: 'dat heb ik weleens gezien op tv.'
Vrij vlak daarvoor zie je dat Sam naar Scooby Doo aan het kijken is. :)

De film heeft meermaals moeite met het creëren van spanning. Dit komt mede doordat de kijker vrij vlot al te zien krijgt dat Azazel een demon is, die van mens naar mens reist en erop los moordt. Het einde heeft hetzelfde mankement; het mist de angst, die je moet verplaatsen naar het puntje van je stoel.

Schitterende poster by the way. Helaas ziet mijn dvd-hoes er heel anders uit.

(ben sowieso meer een Beatles-fan) ;)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2011, 18:52 uur
Je moet wel even in deze film komen, maar dan vond 'k hem wel goed. Je blijft geboeid tot het einde, omdat hij toch wel een mystieke sfeer heeft.
De cast deed het goed en de regisseur is blijkbaar een grote fan van The Rolling Stones, want de film bevat maar een tweetal liedjes en dan nog beiden van hen. Maar ze passen wel heel goed bij de film, dus is het hem zeker vergeven :)
Zeker een aanrader voor wie graag films met demonen en bovennatuurlijk zaken ziet, maar iemand anders zal deze film ook wel bekoren.
Vond hem goed, maar niet waw.