Goya's Ghosts (2006)

geregisseerd door
Milos Formanmet
Natalie Portman,
Javier Bardem en
Stellan SkarsgårdSpanje, 1792. Ten tijde van de hoogtijdagen van de kunstenaar Francisco Goya, raakt deze betrokken bij een zaak waarbij een jonge vrouwelijke dichter door een monnik beschuldigd wordt van heidens gedrag.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 juli 2010, 20:18 uurBeste Tragie Star,
Inderdaad is het verhaal dat hier bij deze film staat erg slap, maar ik kan U geruststellen:
Open een flesje wijn, doe de telefoon(s) uit en laat je door Goya's Ghosts verrassen.
4,5
[permalink] geplaatst op 18 september 2010, 11:54 uurZeer sterke film.
Prima acteerwerk van de sterrencast, verder ook alles dik OK!
2,5
[permalink] geplaatst op 31 oktober 2011, 10:29 uurAardige geschiedenisles met goede rollen van Portman, Skarsgaard en vooral Bardem, maar de tweede helft wordt saai. Prachtige sets, dat wel.
3,0
[permalink] geplaatst op 4 december 2011, 1:33 uurMooie film. Passend angstaanjagend geacteerd van Javier Bardem - echt een heel eng mannetje krijgt hij te vertolken. En Natalie Portman met een dubbelrol, mooi en knetter. Van Stellan Skarsgard ben ik dan weer wat minder onder de indruk. En, met de titel van de film worden we een beetje om de tuin geleid, want het heeft eigenlijk niet zo heel veel met Goya en zijn schilderen te maken - het is meer een tijdsbeeld dat aan Goya opgehangen wordt.
De eerste helft is beduidend sterker dan de tweede, vind ik ook, en het is vooral het gebrek aan verhaal waardoor de spanning breekt. Jammer, het had een veel sterkere film kunnen zijn.