134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.654 berichten | 4.929.170 stemmen

locatie: Films » Hoodlum (1997) » Info

Misdaad / Drama
130 minuten

geregisseerd door Bill Duke
met Laurence Fishburne, Tim Roth en Andy Garcia

Harlem, 1934. De Grote Depressie. De 'Queen' verdient haar geld met weddenschappen en loterijen. Als de blanke gangster Dutch Schultz inziet hoeveel geld hiermee te verdienen valt, probeert hij haar zaken over te nemen. Bumpy Johnson steekt hier een stokje voor, eerst als lijfwacht, later als haar grootste vertrouweling. Als the 'Queen' de gevangenis in moet neemt Bumby de zaken over, zijn bewind krijgt Robin Hood-achtige faam als hij gedeeltes van het verdiende geld weer terug laat vloeien in de zakken van de arme zwarte bevolking. Al snel vindt hij Dutch Schultz weer op zijn weg. Terwijl het bloed steeds rijkelijker vloeit tussen de beide gangsters, probeert Lucky Luciano de partijen tot elkaar te brengen, als Schultz echter een aanslag pleegt op Bumpy en zijn vriendin, lijkt een dodelijke en gewelddadige bendeoorlog niet te vermijden

gebruiker
bericht

neo
(moderator)
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juni 2002, 16:27 uur
saaie boel.goed acteerwerk van tim roth maar daar houdt het dan ook mee op.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juni 2002, 11:37 uur
ken me er nog amper wat van herinneren, dat zegt al genoeg denk ik.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Hoodlum (€ 6,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Hoodlum (€ 6,99)
gratis verzending

Hoodlum (€ 8,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 november 2002, 12:05 uur
"Take a flying fuck!!!"

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 april 2003, 11:46 uur
vond hem wel vermakelijk, maar leek wel erg op alles dat in get gerne al is gedaan. (untouchables)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2003, 22:13 uur
Yow,

dit is gewoon een meesterlijke film. Fishburne is aardig op dreef en Tim Roth is geweldig...

Wrede shit

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2004, 17:42 uur
Raar dat hier zo weinig reacties op zijn geplaats. Ik kan me zeker nog herinneren dat ik het een meer dan aardige film vond. Tim Roth is absoluut heel goed en laat zien dat je niet groot en breed hoeft te zijn om stoer en hard over te komen (voor wie er nog aan twijfelde :P). Daarnaast is het gewoon een vermakelijke gangsterfilm die soms wel enigzins indut maar zeker niet verveeld. 3 sterren

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 april 2004, 23:41 uur
Niks bijzonders deze film.Heb het al niet zo op Fishburne,ook in de matrix-trilogy vind ik hem de zwakste schakel. 2*

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2004, 11:56 uur
Lijkt deze film niet sterk op The Cotton Club?
Zie: http://www.moviemeter.nl/?film...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 april 2009, 22:35 uur
Spijtig dat de film onopgemerkt voorbijging, want het is duidelijk een film met aandacht en respect voor de historische getrouwheid. Dat komt in verschillende scènes naar voor : in het personage van Madame Queen, in de uitbeelding van Luciano, in de moord op Schultz, in de betrokkenheid van Dewey. De film gaat toch een stukje verder dan de doorsnee-gangsterprent Dit maakt van "Hoodlum" een authentieke film, meer dan het overhypte "The Untouchables" maar toch nog minder dan de geniale karakterstudie van Scorsese's "Goodfellas". Met sterke rollen van Tim Roth en Andy Garcia maar een zeer gemiddelde prestatie van Fishburne.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2009, 16:48 uur
Had er een pak meer van verwacht.
Kwam niet echt overtuigend over.
2,5 sterren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2010, 0:12 uur
Gewoon een lekkere gansterfilm, Tim Roth als bijna altijd erg goed. Ook een mooi beeld van Harlem.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2010, 21:25 uur
Het ligt me wel, een ietwat trage film vol intrige en mooie karakters. Alhoewel Garcia, Roth en Fishburn wel erg getyp-cast zijn, zijn de acteerprestaties uitstekend. Alleen Vanessa Williams vond ik (zoals altjd) minder.

Als minpuntjes zou ik willen noemen het niet zo heel boeiende "numbers" verhaal en de weinig bijzondere cinematografie.

Het blijft jammer dat veel mensen traag vaak verwarren met niet spannend. Ik heb in elk geval de volle 120 minuten gespannen en geboeid zitten kijken. Dikke *** 1/2

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juni 2011, 11:23 uur
Dit is nog steeds een goede film...

Het verhaal wordt op een prima manier gebracht, en de aankleding en setting in zorgen voor een prima sfeertje.

Maar het is acteerwerk wat de film maakt ( Laurence Fishburne, Andy Garcia en Tim Roth spelen allemaal heerlijk, en vooral Roth als Dutch is meesterlijk ).

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juli 2011, 10:49 uur
Naar mijn mening een zeer goede gangster film met goed acteerwerk.

American gangster is eigenlijk ook het (onofficiele) vervolg op Hoodlum.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2011, 17:09 uur
Leo1954 schreef:
Volledig mee akkoord. 4*.