The Cutting Edge: Going for the Gold (2006)
Alternatieve titel: The Cutting Edge 2: Going for the Gold

66 stemmen | gemiddelde 2,84
Drama /
Romantiek98 minuten
geregisseerd door
Sean McNamaramet
Christy Carlson Romano,
Ross Thomas en
Christine LakinJackie (Romano) is, net als haar ouders, een kunstschaatster, maar door een blessure heeft ze altijd een schaatspartner nodig. Op vakantie in Californië ontmoet ze Alex (Thomas), een getalenteerde surfer en skater, en ze worden verliefd. Ze besluiten om samen mee te doen aan een kunstschaatswedstrijd. Het vervolg en tevens een remake van de film 'The Cutting Edge' uit 1992.
[permalink] geplaatst op 2 mei 2006, 14:54 uur'The Cutting Edge' uit 1992 heb ik niet gezien (deze ook niet trouwens) maar het ziet er nou niet echt uit er een remake van te maken... iemand 1 of beide films gezien?
[permalink] geplaatst op 6 mei 2006, 18:52 uurIk heb de eerste gezien en die vond ik erg leuk.
Veel spanning tussen de hoofdrolspelers.Dus ik ben reuze benieuwd hoe deze is.
[permalink] geplaatst op 25 mei 2006, 21:49 uurInmiddels deel 2 ook gezien,maar deze haalt het niet bij deel 1.
Eigenlijk gewoon een slechte remake.
5,0
[permalink] geplaatst op 30 juli 2006, 19:51 uurecht één van de mooiste films dat ik gezien heb!
heel romantisch
en mooie jongen die alex
zeker een 10 / 10 waard!!!
[permalink] geplaatst op 12 augustus 2006, 20:23 uuremely schreef:echt één van de mooiste films dat ik gezien heb!
heel romantisch
en mooie jongen die alex
zeker een 10 / 10 waard!!!
Helemaal gelijk! Vind het echt een topfilm. Heb van elk moment genoten!
Ga dus die film uit 1992 ook maar'ns bekijken. Maar als die beter is dan deze, moet die wel heeeeel goed zijn!

4,5
[permalink] geplaatst op 21 augustus 2006, 12:22 uurnatuurlijk weer zo'n voorspelbare film
maar vertel me nu niet dat je de stukken van het schaatsen niet mooi vond!
aangezien ik zelf ook aan kunstschaatsen doe heb ik deze film meteen gekoht
zeeleeuw==> ik ga ook meteen opzoek naar die film uit 1992!
voor mij zeker een 4
3,0
[permalink] geplaatst op 26 november 2006, 13:57 uurprachtige film!!!!!!!!!!
4,5
[permalink] geplaatst op 9 januari 2007, 22:51 uurheerlijke film wil de film uit 1992 zeker ook hebben
[permalink] geplaatst op 28 juli 2007, 16:54 uurik vind deze film schitterend maar wel is het zo dat ze x maal hetzelfde probleem moeten oplossen dat alex zo onverantwoordelijk is ..
2,0
[permalink] geplaatst op 28 mei 2008, 15:27 uurKomt helaas niet in de buurt van nr 1, en dat heeft (volgens mijn bescheiden mening) vooral met acteurs te maken...
3,5
[permalink] geplaatst op 20 november 2008, 10:23 uurErg leuke komedie
Wel een beetje standaard verhaal.
Ook zeker een leuke acteur

De film wordt als drama genoemd maar vindt het
meer alleen Romantiek.
Vond het acteerwerk ook wel aardig
Leuke vermakelijke film
[permalink] geplaatst op 22 november 2008, 18:17 uurleuke film.
wel een beetje standaard idd.
maar een hele leuke acteur en dat maakt veel goed
[permalink] geplaatst op 9 oktober 2009, 14:11 uurThe Cutting Edge was een leuke vermakelijke wegkijkfilm, dit is ... niet eens meer waard om te kijken zo verschrikkelijk saai.
0,5
[permalink] geplaatst op 13 januari 2010, 23:34 uurEcht langdradig, saai en kinderachtig verhaal en dialogen! slechte acteurs, weinig geloofwaardigheid.
Trouwens echt een dunne hoofdrolspeelster. Anorexia????
[permalink] geplaatst op 17 januari 2010, 20:11 uurhallo.. ik vond het zeker een leuke film.. ik zou hem graag op dvd kopen.. maar ik zou niet weten waar.. op internet kan ik hem nergens vinde.. en in de winkel ligt hij ook niet... heeft iemand een idee??
4,5
[permalink] geplaatst op 15 februari 2010, 23:07 uurZozo lage score, maar zo slecht is de film gelukkig niet
Best heerlijk eigenlijk. Het blijven voorspelbare films dus als je je daaraan irriteert dan tja..
Alleen het schaatsen is al heerlijk en heeft wat mooie choreografie er tussen zitten en is gewoon fijn om te zien ook al is het niet me ding. (+ nog wat fijne soundtracks, maakt het ook weer aangenamer).
Begin toch wel lekker wat humor met het drama wat op de achtergrond en gaat soepel over in luchtig drama met lichtelijk humoristisch als ondertoon. Romantiek zit er natuurlijk de gehele linie wel in en komt op het einde natuurlijk extra naar buiten.
Acteerwerk gaat ook soepel van lekker feel-good naar best goed
Gewoon een heerlijke feel-good film waar niet al te serieus naar gekeken moet worden maar het inhoudelijk toch wint van vele, vele romcoms.
Ik ga maar eens de andere delen snel opzoeken en kijken..
ps: wat is die Christy Carlson Romano eigenlijk prachtig

2,5
[permalink] geplaatst op 18 september 2011, 14:11 uurVerhaal is natuurlijk erg cliché en zeer voorspelbaar maar eerlijk gezegd keek hij wel lekker weg. Het romantische verhaaltje tussen Jackie en Alex was best leuk en de beelden zagen er regelmatig fraai uit, vooral natuurlijk van het schaatsen maar ook van Christy Carlson Romano . De muziek in de film was ook best aardig. Een echte hoogvlieger is het zeker niet want daarvoor is het te cliché en soms ook wel te flauw (o.a. het gedoe op de olympische spelen) en te kinderachtig. De cast deed het best leuk (zijn natuurlijk wel geen geweldige acteurs).
P.S. dat vastbinden aan elkaar sloeg nergens op en was ook belachelijk.