Empire of Dreams: The Story of the Star Wars Trilogy (2004)
Alternatieve titel: Star Wars: Empire of Dreams

60 stemmen | gemiddelde 3,64
Documentaire151 minuten
geregisseerd door
Edith Becker en
Kevin Burnsmet
George Lucas,
Carrie Fisher en
Harrison FordDeze documentaire vertelt hoe de originele Star Wars trilogie tot stand kwam. Alles komt aan bod; Lucas' eigen achtergrond, waar het concept vandaan komt, het casten, filmen, de montage, het maken van de score tot en met het uitbrengen van de film. Evenals de financiele problemen die daarbij kwamen kijken.
4,0
[permalink] geplaatst op 8 januari 2006, 21:56 uurZeer informatieve en uitgebreide docu over de totstandkoming van de beste trilogie ooit. Een van de beste making-of's die ik ken. 4,5*
2,0
[permalink] geplaatst op 9 januari 2006, 14:58 uurIk wist niet dat dit soort making-offs ook op de site mochten. Hoe dan ook, dit is een uitstekende docu die een erg mooi beeld geeft over hoe de Star Wars-trilogie gemaakt wordt. Kijkt zeer goed weg. Kan ik wel een 3,5 aan kwijt.
[permalink] geplaatst op 9 januari 2006, 17:11 uurThe One Ring schreef:
Ik wist niet dat dit soort making-offs ook op de site mochten.
Als het een onafhankelijke tv-release is (en dat is deze) wel
2,0
[permalink] geplaatst op 9 januari 2006, 19:40 uurToch staat hij op de dvd.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 januari 2006, 19:53 uurGoede documentaire over hoe Star Wars tot stand kwam en het deed in de bioscopen, begon iets te langzaam en duurde misschien ook iets te lang. 4 sterren.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 januari 2006, 20:06 uurThe Star Wars Story - of in ieder geval hoe George Lucas wil dat je het hoort. Er zijn wat variaties over hoe alles gebeurde volgens de SW en ESB producent, maar daar hoor je niet zo veel over.
[permalink] geplaatst op 18 april 2007, 20:00 uurstreeter schreef:
hoe George Lucas wil dat je het hoort.
Lijkt me niet dat Lucas hier nou een enorme vinger in de pap had, want je hoort alle prominten (de grote acteurs, de belangrijke medewerks) allen hun zegje doen, en die zijn allemaal positief over Lucas. Er zijn volgens mij geen enorme afwezigen in deze documentaire en het lijkt me dus wat overdreven om te veronderstellen dat dit enkel is hoe Lucas wil dat je het hoort.
4,0
[permalink] geplaatst op 2 juli 2007, 12:32 uurGoede Docu over het maken van de Star Wars Trilogy.
Voor fans echt een must om te zien, wat voor tijd en werk er in de films is gestoken toen der tijd. Staat als hoofd docu op de Bonus DVD die bij de Star Wars Trilogy zit.
4,0
[permalink] geplaatst op 9 juli 2008, 22:20 uurMooie docu. Alles wat ik wilde zien, heb ik mogen zien. Intressante verhalen en beelden hielden mijn aandacht vast. Een must see voor de Star Wars fans.
[permalink] geplaatst op 22 januari 2011, 0:46 uurstreeter schreef:
Hier sluit ik me bij aan. Er wordt een nogal te verwachten beeld geschept van de 'strijd' die Lucas als onafhankelijk regisseur voert, waarbij de grote filmbazen uiteraard als domme geldwolven worden afgespiegeld. Ik vond het allemaal een beetje te zwart-wit, het lijkt wel of het allemaal een grote familie was die achter de productie van Star Wars zat, en ik ben er zeker van dat net bij een filmsage als Star Wars er een genuanceerder beeld kan worden getoond. Zo vond ik het opvallend hoe de regisseur van Episode 3 op geen enkel moment aan het woord komt en er ook geen woord wordt gerept of deze man als regisseur het wel ok vond dat Lucas zich zo opdrong tijdens de opnames. Dit was iets waar ik meer over had willen horen, om maar iets te noemen.
Verder wel een uitgebreide en erg informatieve docu over hoe films en vooral special effects werden gemaakt in de tijd dat computers nog een beetje eng waren, daarom een 3*.