locatie: Films » Peter Pan (2003) » Info

Avontuur / Familie
113 minuten

geregisseerd door P.J. Hogan
met Jason Isaacs, Jeremy Sumpter en Rachel Hurd-Wood

De drie kinderen van de Darling-familie krijgen bezoek van Peter Pan, een jongen die nooit opgegroeid is. Hij neemt hen mee naar Never Never Land waar een oorlog gaande is met de slechte kapitein Hook.

gebruiker
bericht

Jackson07
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 oktober 2008, 9:04 uur
Resh schreef:
Het blijft altijd een leuke sprookje :).
Alleen vreemd dat een kleine groepje kleuters het op kan nemen tegen grote sterke piraten :')
maarja het blijft een sprookje natuurlijk.
Het blijft origineel en alles alleen deel 2 vond ik natuurlijk beter ;).

Deel2?? Hoe heet dat deel dan?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 januari 2009, 21:10 uur
Prachtige film met een leuk sfeervol fantasieverhaal, echt een Walt Disney.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 februari 2009, 11:27 uur
Ik vond deze film een beetje een teleurstelling. Ik had gehoopt dat dit een beetje een moderne versie van het Peter Pan verhaal zou worden, maar feitelijk is het de tekenfilm waarvan er een echte film is gemaakt. De inbeeldzetting is mooi gedaan, zeer mooie beelden. En hier en daar is er iets in het verhaal aangepast om het iets eigentijdser te maken, maar toch blijf ik op mijn honger zitten. Ik hou enorm veel van het Peter Pan verhaal, maar ik heb dan liever dat het wat origineler wordt gebracht zoals vb. Hook of Finding Neverland.
Middelmatig filmpje, tof om eens te bekijken, maar dat is het.

Devotee1983
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2009, 23:38 uur
notorious_kim schreef:
Middelmatig filmpje, tof om eens te bekijken, maar dat is het.

Het is misschien een handige tip om het boek te gaan lezen van J.M. Barrie, dan herzie je je mening misschien. Deze film heeft zich bijna op elk punt aan het boek gehouden. Ik snap ook niet wat je bedoeld met origineler kunnen maken? Het is een boek verfilming, daarbij is het belangrijk dat je dus niet het verhaal gaat aanpassen (zoals ze voor disney hebben gedaan). Je noemt Hook maar dat is dus niet de boek verfilming, geweldige film maar gaat over de oud geworden Peter Pan. Je noemt Finding Neverland, en die vergelijking snap ik al helemaal niet. Omdat dat gaat over het ONTSTAAN van het verhaal Peter Pan, waarbij Johnny Depp dus J.M. Barry speelt (de schrijver van het Peter Pan verhaal)
Maar goed je mag je eigen mening hebben natuurlijk, maar misschien dat je er toch verkeerd tegenaan kijkt. Je noemt het de tekenfilm waarvan een film is gemaakt, maar dat klopt echt niet. In de tekenfilm hebben ze een heleboel weggelaten uit het originele verhaal. Verder gaat deze Peter Pan verfilming een stuk dieper dan pakweg Hook of de Tekenfilm. Deze is een stukje duisterder, je ziet bij Peter Pan de worsteling met de steeds sterker wordende gevoelens voor Wendy. Kaptein Haak die eigenlijk heel eenzaam is en iets menselijks heeft, wat in andere verfilmingen toch echt niet naar voren komt. Tinkerbell die hier eigenlijk een klein jaloers krengetje is. De duistere en slechte zeemeerminnen zoals we ze in geen enkele verfilming van Peter Pan zien.
Ik vind het daarom ook zeker geen middelmatig filmpje, al moet je er wel van houden natuurlijk. Ikzelf ben Peter Pan gek, en heb er echt elke film van + het boek. Wil trouwens niet zeggen dat ik daarom denk dat ik het beter weet hoor ;)

Op 8 november 2004, 12:26 uur plaatste de gebruiker Bioscoopzaal ook een goede recensie. Ik noem hem omdat hij duidelijk ook het boek heeft gelezen. Die recensie is te vinden op pagina 1.
Dus hier de gouden tip nogmaals lees het boek, en herkijk de film nog een keer. Ik geloof echt dat je er dan anders tegenaan kijkt. Maar nogmaals ik respecteer je mening wel, denk alleen dat je er verkeerd tegenaan kijkt.

Devotee1983
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2009, 14:40 uur
Phantasm schreef:
Prachtige film met een leuk sfeervol fantasieverhaal, echt een Walt Disney.

Het is geen Walt Disney. Disney heeft van het bestaande verhaal ooit eens een tekenfilm gemaakt (1953). Maar deze verfilming is niet van Disney en het oorspronkelijke verhaal ook niet.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2009, 18:11 uur
Matige familiefilm maar verre van mijn ding

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 mei 2009, 17:36 uur
heel leuk!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2009, 0:16 uur
jumpstylemovie schreef:
verschrikkelijke film.
Verder niks om over te zeggen
Ik ben het met RuS eens. Als dit alles is wat je erover te zeggen hebt, waarom markeer je het dan als een mening/recensie? Je hoeft er niet een hele lap tekst aan te spenderen, maar ik zou het fijn vinden als je deze mening toch een beetje wist te onderbouwen. Hier heeft niemand wat aan.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2009, 20:39 uur
In Peter Pan is het heel moeilijk om de personages realistisch neer de zetten in een speelfilm. Dat dit mislukt is is logisch, maar toch jammer. Verder is dit een aardige Peter Pan verfilming die een hoop fout maar ook een hoop goed doet.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2009, 17:11 uur
Zeer matige uitvoering van P. Pan.
Slechte effecten, zéér matig geacteerd en een matig verhaal.
Duidelijk, ik vond deze niks!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2010, 20:54 uur
Ik vond het juist een mooie film van Peter Pan. De effecten vond ik ook mooi zoals de zeemeerminnen in het water en de elfjes. Het werd ook echt weergegeven als een kinderavonturenfilm en ik vind het daarin zeker geslaagd.

Mijn dochter van 4 zit ook al gespannen te kijken. Aangezien zij nog niet echt voor het verhaal kan gaan moet ze het vooral van de speciale effecten hebben. En aangezien zij heel de film geboeid zit te kijken zit het wat mij betreft daarmee wel goed.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2010, 23:26 uur
Wat opviel, was dat de kinderen bijzonder goed speelden. Gelukkig was het merendeel van de acteurs Brits. Dat past beter bij het oorspronkelijke toneelstuk en beviel me een stuk beter dan het gladgestreken, Amerikaanse gezeur van Walt Disney. De tekst was in deze film dicht bij het origineel gebleven en erg gek en grappig. De thema´s rond ´liefde´ en volwassen worden waren goed uitgediept.
De effecten vond ik ook zeer geslaagd. De opzettelijk kinderachtige roze wolkjes, schilderachtige huisjes en bloemen, moesten op illustraties uit kinderboeken lijken of op toneeldecors, wat toepasselijk was, gezien het oorspronkelijke toneelstuk van J. M. Barrie.
En ik heb nog nooit zo´n sexy captain Hook gezien! Bijna niet voor te stellen dat het dezelfde acteur was die de stuntelige vader van de kinderen speelde. Een goede rol van Isaacs dus.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2010, 18:54 uur
Best een leuke verfilming van de animatie. Het blijft voornamelijk kidsvermaak, maar het werkt best aanvullend terwijl ze tegelijkertijd niet te veel afwijken van het origineel.

Ook de cast is goed gekozen en zitten goed in hun rol, alleen aan Peter Pan zelf moest ik wennen..

En ik herinner me dat er bij de animatie een ander klokgeluidje of melodietje erbij zat toen die krokodil kwam..?! jammer dat dat hier anders was (als ik het goed heb)

Jammer dat hier geen nostalgie inzat voor mij, anders had het zeker wat hoger gescoort.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2010, 22:29 uur
Deze film is eigenlijk voor de jeugdfilm. Voor mij is saaie film... :Z

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2010, 22:55 uur
Ik had toch wat van de film verwacht. Ik had hem al een tijd en nu heb ik heb gezien. Wat viel mij die film enorm tegen. Wat een slechte acteur die Peter Pan speelde. Ik heb me er aan geërgerd. Ik heb nooit wat met Peter Pan gehad en nu boeide het mij ook niet. Verhaal was redelijk flauw.

Het enigste pluspunt aan deze film was de schitterende muziek, die vond ik zeer goed en daarom toch een 1.5*

niet ingelogd

109.005 gebruikers | 64.631 films | 23.977 regisseurs | 2.514.099 berichten | 3.546.626 stemmen