20 Centímetros (2005)

geregisseerd door
Ramón Salazarmet
Mónica Cervera,
Pablo Puyol en
Geli AlbaladejoMarieta, prostituee en travestiet, heeft maar één wens: zo snel mogelijk die twintig overbodige centimeters operatief laten verwijderen en eindelijk de vrouw worden waarvan ze altijd gedroomd heeft. Marieta lijdt aan narcolepsie. Wanneer ze slaapt vult haar hoofd zich met hevige kleuren en muzikale intermezzo's...
[permalink] geplaatst op 19 december 2006, 14:26 uurDit lijkt me echt een vage film...
[permalink] geplaatst op 23 december 2006, 22:55 uuren een kleine piemel...
[permalink] geplaatst op 28 december 2006, 22:34 uurhuh?
3,0
[permalink] geplaatst op 21 januari 2007, 22:49 uurEen grappige, maar niet echt echt diepgaande film. Jammer dat Mónica Cervera niet echt fantastisch zingt.
2,5
[permalink] geplaatst op 23 januari 2007, 23:52 uurJammer dat ze uberhaupt zingt..... Op de liedjes na was de film best aardig.
[permalink] geplaatst op 28 september 2007, 18:44 uurFunky Junky schreef:
en een kleine piemel...
Nou...... 20 centimeter klein??
5,0
[permalink] geplaatst op 3 mei 2008, 16:15 uurDeze film is écht stééngoed ! Een van mijn grootste favorieten van vorig jaar

Je moet geen tragisch of diepgaand verhaal verwachten maar als je zin heb in een avond goed lachen met een film die anders als anders is : 'dan mo je d'n deuze hewwe

!'.
Film zit geinig in elkaar, stukken 'reallive' worden afgewisseld met liedjes en zeker die uit de tweede helft van de film zijn zéér origineel en grappig

Heb héél hard gelachen om deze film :-p en niet alleen ik maar heel de zaal (hij draaide tijdens een festival v/d Spaanse film). Geef toe, soms is die lekker fout maar dat werkt niet storend, ik vond het in zijn geheel een verfrissende film.
4,0
[permalink] geplaatst op 20 juli 2008, 14:00 uurEen leuke, soms hilarische (muziek) comedie waar ik van heb genoten.
4,0
[permalink] geplaatst op 1 september 2011, 16:39 uurIn de kern een tragisch verhaal, deze visueel sterke en verfrissende combinatie van een donkere komedie, een licht drama en 'n musical opvoering, over onvervulde dromen, seksuele identiteitscrisis, prostitutiewerk en gecompliceerde relaties, vol met grappige dialogen, hilariteit, vrolijkheid en kitch. Uitstekende acteerprestaties.