134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.675 berichten | 4.929.195 stemmen

locatie: Films » Johnny English (2003) » Info

Komedie
95 minuten

geregisseerd door Peter Howitt
met Rowan Atkinson, John Malkovich en Natalie Imbruglia

Nadat alle agenten van de Britse Geheime Dienst in één klap worden vermoord bij een aanslag, rest Pegasus (het Hoofd van de Britse Geheime Dienst) niets anders dan geheimagent Johnny English (Rowan Atkinson) op de zaak van de gestolen kroonjuwelen te zetten. Het spoor leidt naar de Franse zakenman, Pascal Sauvage (John Malkovich). Natuurlijk wil de baas van English hier niets van weten, want de heer Sauvage geniet een uiterst goede reputatie en is geliefd in de hogere kringen.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2011, 9:34 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Middelmatig filmpje met een simpel verhaal wat het moet hebben van de geestigheid.
Het mist echter de echte scherpzinnige humor en is hier en daar wat aan de flauwe kant, maar het is leuk vertier voor tussendoor. Rowan Atkinson lijkt een iets verstandigere variant van Mr Bean te spelen, een prutser die wel zijn best doet, maar toch telkens de fout in gaat.
Grootste hekelpunt voor mij zijn de laatste 20/30 minuten waarin het (nog) voorspelbaarder begint te worden dan voorheen. Tja, het blijft een komedie, en bij een film als deze moet je ook niet teveel letten op de gebreken. Vond het een aantal jaren terug een topfilm en dat is het zeker niet, maar hij blijft leuk. In zijn genre wel een voldoende waard, hopelijk is het vervolg dat ook.
Zonder twijfel het grappigste stuk; English die op het verkeerde gebouw landt en een aantal patienten en doktoren onder schot houdt, haha.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2011, 13:52 uur
Aardige Komedie, die leuk uitgevoerd is. Het verhaal is wat slapjes, maar dat wordt goedgemaakt door de vermakelijke hoofdrol van Atkinson. Helaas komen niet alle grappen even goed uit de verf. 2,5 Ster.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Johnny English (€ 15,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Johnny English (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Johnny English (€ 16,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2012, 21:07 uur
Ontzettend flauw.

Het grootste deel van de grappen is te voor de hand liggend en erg voorspelbaar. Dat er af en toe toch nog wat te lachen valt komt vooral door de zorgvuldige timing. En een goed oog voor detail.

John Malkovich - toch van naam verreweg de beste acteur hier - laat nogal wat liggen. En Natalie Imbruglia had beter de titelsong kunnen zingen.

(moderator)
avatar van Spetie
1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2012, 12:00 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Johnny English pretendeert een soort van parodie op James Bond te zijn. Op zich niets mis mee, want dat soort films kunnen best grappig zijn.

Helaas behoort Johnny English niet tot die categorie. Het is vooral een komedie die veel vooral flauwe grappen bevat. Atkinson is leuk als Mr. Bean, maar in elke andere rol die ik van hem zag vind ik hem vaak irritant en niet leuk. Zo ook hier. De grappen zijn vaak zo voorspelbaar, dat ze meestal niet leuk zijn. Alleen de scène, waarbij Johnny de verkeerde begrafenisauto volgt en uitkomt op een begrafenis, is echt grappig. Verder wordt het nooit echt heel leuk. Ook iemand als Malkovich is hier niet grappig. Daarnaast zijn het op English na, allemaal behoorlijk vlakke personages.

Nee geef mij maar liever een film als the Naked Gun, die zie ik toch stukken liever dan dit.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2012, 15:58 uur
een grappige en vermakelijke film. *4