Breach (2007)

geregisseerd door
Billy Raymet
Ryan Phillippe,
Chris Cooper en
Laura LinneyDe film volgt FBI-agent Eric O'Neill (Ryan Phillippe), die wordt uitgekozen om voor een geheime divisie binnen de organisatie te werken. De uitverkoren agent komt er achter dat zijn mentor (Chris Cooper) de grootste bedreiging vormt voor de nationale veiligheid. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
2,0
[permalink] geplaatst op 25 mei 2011, 22:38 uurHm, deze film heeft een aardig gemiddelde maar viel me toch tegen. Ronduit saai eigenlijk. Paar spannende momenten. Maar een beetje meer actie en pit had niet misstaan. Vond ook die vriendin van Erik echt tenenkrommend. Zó niet overtuigend.
1,5
[permalink] geplaatst op 25 mei 2011, 22:49 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk was nog even vergeten om een cijfer te geven. En dat ga ik nu dan ook maar doen. Ik vond het een vrij saaie film met een lange zit. Ik kan me nu al weer bijna niks van de film herinneren en zo lang is het niet geleden. Maar ik geef een 3,0 voor de moeite.
Ik baal er echt van dat ik gewoon vergeten ben om een beoordeling te geven na het gezien te hebben.

Nu moet ik de film waarschijnlijk nog een keer zien om er een goed beeld van te krijgen. Wie weet heb ik de film niet eens afgezien vandaar dat ik bijna niks meer weet

Maar dat lijkt me sterk, het ligt toch echt aan de film.
Ohja, volgens mij
kon hij op het einde kiezen of hij bij de FBI team kon ofzo, maar dat wilde hij niet. Dus toen heeft hij iets anders gedaan waarschijnlijk
3,5
[permalink] geplaatst op 6 juni 2011, 23:06 uurIk vond de film ook niet spannend, maar wel boeiend vanaf het begin tot het eind.
Ik kan best begrijpen, dat sommigen deze film saai of langdradig vonden. Die houden misschien meer van actie-thrillers. Ikzelf vond de film helemaal niet saai, maar de wisselwerking tussen de twee hoofdpersonen zeer interessant. En inderdaad, wat speelt die Chris Cooper een geweldige rol, zo realistisch en goed.
Ik schaar deze film zeker tot de betere, maar een meesterwerk is het niet.
Daarom is een 3.5* wel op zijn plaats.
[permalink] geplaatst op 20 september 2011, 16:57 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHet meest bijzondere aan de film is eigenlijk, dat hij gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Ik vond het van begin tot eind interessant om te volgen. De rol van dubbelspion is de altijd wat akelige Chris Cooper werkelijk op het lijf geschreven.
3,5
[permalink] geplaatst op 20 november 2011, 14:53 uurSpannende film met sterk acteerwerk van de cast.
Mooie opbouw van de film en dat het waargebeurd is maakt het net beter.
3,5 ster
1,5
[permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 12:55 uurZelf vond ik deze film vrij saai en langdurig.
Alles bleef oppervlakkig en zeker niet spannend.
Ook de theologische gesprekken konden de film geen meerwaarde geven.
Eigenlijk was het verhaal te vertellen in minder dan 15 minuten.
2,5
[permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 20:29 uurIdd saaie film, zelf voorspelbaar op het eind.
Wel goed geacteerd, vooral door de spion zelf
confucius repeat
1,0
[permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 11:31 uurStuntelige - waargebeurde? - thriller. Was opgelucht toen het einde in zicht kwam. Zonder Chris Cooper (een rasacteur) was het helemaal knudde. Bleef dit 'ding' uitkijken omdat ik hou van films die pretenderen serieus te worden genomen maar door hun ernst tenenkrullend belachelijk overkomen. Dan dit nog: wat kwam dat knulletje met zijn eenrichtingssmoeltje (Ryan) hier doen? Irritant was het wel. Ik ergerde mij een kriek. Next.
3,5
[permalink] geplaatst op 16 april 2012, 15:42 uurRedelijke film, maar af en toe wat langdradig. Toch wel een aanrader.
2,0
[permalink] geplaatst op 14 mei 2012, 19:52 uurHier had meer in gezeten en het is jammer dat dat niet goed gedaan is. Nu is de film niet echt spannend. Of interessant. Terwijl als het wat sprankelender gebracht zou zijn dan was het beter, het verhaal opzich is namelijk niet slecht. Ook wijst hier maar weer uit dat Phillipe geen grote rol kan dragen.