A Good Year (2006)

geregisseerd door
Ridley Scottmet
Russell Crowe,
Marion Cotillard en
Albert FinneyDe Londense bankier Max Skinner vertrekt voor het afhandelen van een erfenis naar de Provence in Frankrijk. Zijn oom Henry laat hem een landgoed en een aangrenzende wijngaard na, maar Max wil alles zo snel mogelijk verkopen. Eenmaal in Frankrijk aangekomen, ontmoet hij de mooie Fanny. Wat begint als een kort zakenbezoek, loopt al snel uit tot een veel langer verblijf. Maar dan komt plots Christie op de proppen die beweert een buitenechtelijk kind van Henry te zijn.
2,5
[permalink] geplaatst op 12 augustus 2010, 12:29 uurReclame voor de Provence, niet voor Ridley Scott en Russell Crowe. Tussendoortje? Inderdaad, zoals Lupussy Galore het noemt, een Bouquetreeks verhaaltje.
2,0
[permalink] geplaatst op 12 augustus 2010, 18:28 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenZeer matig.. Verhaal is nog te pruimen maar je ziet alles al van mijlenver aankomen. Zeer sentimenteel, klef, voorspelbaar, mierzoet reclamespotje voor Frankrijk. Acteerprestaties van de hoofdpersonen zijn best aardig, maar de inheemse bevolking komt totaal niet geloofwaardig over. Fransen onderling praten Frans en geen Engels!
1,5
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2010, 1:54 uurSlappe, saaie film met een verhaal dat bijna nergens over gaat. Hoofdrolspeler is een vervelende vent. Zal wel een feelgood-film moeten zijn maar het voelde alles behalve goed.
3,0
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2010, 14:52 uurCharmante film met een verrukkelijke locatie en sfeervolle setting. Het verhaal is echter erg standaard en, met name in het begin, ligt het er allemaal wel erg dik bovenop. Crowe speelt best aardig maar is een beetje ongeloofwaardig, de rest van de cast is beter op zijn of haar plaats.
3,0
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2010, 12:36 uurBijzonder klef, vrolijk en zoete film van Ridley Scott.
Je wordt doodgegooid met leuke liedjes, prachtige beelden(de chateau is fenomenaal) en de verheerlijking van Frankrijk. Iets wat overigens wel werkt en mijn volledige aandacht had en waar ik mijn 3 sterren ook op basseer.
Echter vind ik het verhaal zeer zwak en is het romantisch subplotje tussen Crowe en Cotillard volledig uit z'n verband gerukt en nauwelijks geloofwaardig.
Jammer dat Scott niet volledig gebruik heeft gemaakt van z'n talent, want voor de rest is alles verzorgd tot in de puntjes.
3,5
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2010, 13:06 uurWeet iemand toevallig hoe het nr. heet dat halverwege de film wordt gedraaid, terwijl "Max Skinner" aan het bureautje van zijn "oom" zit. Dit wordt ook gedraaid terwijl Max als kleine jongen aan het zwembad ligt een boek te lezen met Fanny in het water.
ik hoop dat iemand het weet...
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2010, 17:57 uurm1701 schreef:
ik hoop dat iemand het weet...
Heb het even opgezocht via de lyrics die in de film te horen zijn:
Edmundo Ros - The Wedding Samba
3,5
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2010, 19:41 uurBubblez schreef:m1701 schreef:
Heb het even opgezocht via de lyrics die in de film te horen zijn:
Edmundo Ros - The Wedding Samba
Super bedankt! Het is em idd. Meteen even op youtube opgezocht

13woutie13
[permalink] geplaatst op 3 september 2010, 21:53 uurWat ook wel is gewaardeerd mag worden bij een film is de Feel Good. Hoe zoeter hoe beter? Ja soms wel. Deze film is daar het ideale voorbeeld van.
Is een keer geen mega dilemma's, maar gewoon een lekker dun verhaaltje met prachtige beelden en frisse muziek. Leuk acteerwerk, met een beeldschone Cotillard, en een overtuigende Russel Crowe. Heerlijk genieten van een film, die geen zwaar thema aandraagt, maar gewoon enkel uit is om de kijker te laten genieten. (zoals wel meer films doen hoor, maar hier is het voor mij gewoon heel duidelijk

Echt een favorietje van me. Kan hem wel tig keer kijken, zonder zijn magie te verliezen.
5,0
[permalink] geplaatst op 30 september 2010, 5:38 uurHelemaal mee eens 13woutie13, ik vind het ook een heerlijke film.
Als ik zin heb om lekker even te genieten van sfeer van de Provence en lekker even weg te dromen zet ik deze film aan. Vooral de muziek, in combinatie met de beelden is erg goed.
Een heerlijke film die je jaloers doet maken op het leven dat de hoofdpersoon heeft. Zeker een aanrader om met je vriendin te kijken.
Wigand
[permalink] geplaatst op 1 oktober 2010, 10:56 uurMooie film met sterke rollen van Rusell Crowe en Marion Cotilard.
3,0
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2010, 22:57 uurJa, ik sluit me ook bij de laatste 3 comments aan.
Vaak kan ik me ook niet 'verliezen' in zulke sentimentele, rom-com-achtige plots, maar bij deze lukte het me wel. Alleen is dat niet echt een reden om de film ook een 4,5 of een 5 te geven (!)
Vond het vooral prettig kijken door de prachtige omgeving die heerlijk in beeld wordt gebracht, inclusief de mooie natuur, het bourgondische sfeertje en veel drank...
Maar hoe gaan de laatste paar minuten van de film (het zal me wellicht niet verrassen), maar de HDD had deze niet opgenomen
Voldoende 3*
4,0
[permalink] geplaatst op 5 november 2010, 1:26 uurIk ben verliefd geworden op Marion Coutilliard!!
Zo een prachtige vrouw

Oke dat was een meer een bijzaak, maar toch moest even eruit

. Vandaag 2 films van haar gezien, 2 totaal verschillende films. Aan de ene kant heb je La Vie En Rose en aan de andere kant A Good Year. Beide zeer vermakelijk! Het mooie aan dit soort films is, is dat je goed kan zien dat Marion echt een steengoede actrice is!
Ze heeft ook een echt klik met Russel, waardoor deze film echt met kop en shouders boven de 'gemiddelde' romcom komt. Natuurlijk met behulp van Le Chateau

Ook Ridley is natuurlijk een held. Met films als The Gladiator, Robin Hood en Black Hawk Down op zijn naam verwacht je toch niet 1, 2, 3 een romantische film, welke goed is. Dan merk je al snel dat Ridely (en zijn broer ook natuurlijk) gewoon weggelegd zijn voor de filmwereld!
[permalink] geplaatst op 11 december 2010, 19:56 uurrep_robert schreef:
Bijzonder klef, vrolijk en zoete film van Ridley Scott.
Niets aan toe te voegen.

3,0
[permalink] geplaatst op 15 december 2010, 11:07 uurLeuk om een keer gezien te hebben, meer niet. Niet een film die je bij blijft. Marion Cottilard is inderdaad een mooie vrouw, Frankrijk is ook mooi, maar Crowe acteert op de automatische piloot en/of dit romantische gedoe is niets voor hem. Geen topper!
3,5
[permalink] geplaatst op 7 februari 2011, 22:51 uurFijn filmpje, inderdaad erg klef, zoetig en flauwig. Af en toe moet dat even tussendoor. Mooie plaatjes die er bij een paar glaasjes Coin Perdu prima ingaan. Fijn om te kijken als je de koude natte Nederlandse winter wat lang vindt duren. En misschien is het gebrek aan diepgang van het verhaal daarbij juist een pluspunt: je kan de film alvast klaarleggen voor de volgende winter - dan kan je 'm nog eens kijken. Gaat bij mij al drie winters achter elkaar prima.
4,0
[permalink] geplaatst op 26 mei 2011, 17:35 uurEen mooie film.
Het aanstekelijke acteerwerk, de gezellige soundtrack en de fraaie omgeving maken er een fijn, romantisch geheel van.
Misschien een beetje zoetsappig, maar dat heb ik persoonlijk liever dan die films, waarbij het bloed van het doek druipt.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 juni 2011, 15:52 uurAardig drama met veel mooie beelden van de Franse omgeving. Verhaal kijkt zich best lekker weg maar stelt niet zoveel voor en Marion Cotillard was ook best goed om naar te kijken. Gewoon een lekker tussendoortje om eens gezien te hebben maar meer ook niet.
3,5
[permalink] geplaatst op 2 juni 2011, 22:58 uurEen leuke film. Goed verhaal en goed geacteerd.
5,0
[permalink] geplaatst op 3 juni 2011, 9:21 uurOp de één of andere manier is dit voor mij de ultieme feelgood movie. Kan mezelf goed indentificeren met de rol van mister Crowe en de setting ligt me meer dan goed.
5 sterren omdat ik iedere keer weer geniet van deze film.
4,5
[permalink] geplaatst op 6 juni 2011, 11:32 uurEen heerlijke uitstapje naar de Provence van Ridley Scott. 3,5*
[permalink] geplaatst op 28 november 2011, 12:28 uurEen prima feelgood film, maar echt heel bijzonder vond ik hem niet.
[permalink] geplaatst op 4 januari 2012, 22:10 uureppo349 schreef:
5 sterren omdat ik iedere keer weer geniet van deze film.
Echt helemaal mee eens.
Toen ik voor de eerste keer naar deze film keek dacht ik: aardig verhaal maar wel voorspelbaar, 3,5 + 0,5 russell crowe.
Maar na een paar jaar herinner ik mij deze film nog steeds.
En nu heb ik hem nog een keer gezien en dit is echt zo'n "dat wil ik ook film"
Echt een prachtige film die je vaker moet zien!!
Daarom verhoog ik mijn stem van een 4,0 naar een 5,0