The Reaping (2007)

geregisseerd door
Stephen Hopkinsmet
Hilary Swank,
David Morrissey en
Idris ElbaDe voormalige missionaris Katherine Winter is volledig van haar geloof afgestapt sinds haar familie op tragische wijze door moord om het leven kwam. Vanaf dat moment staat haar leven in teken van het ontkrachten van het christelijke geloof. Wanneer zij echter een reeks mysterieuze gebeurtenissen in een kleine stad in Louisiana gaat onderzoeken, komt ze tot de conclusie dat de wetenschap niet overal een antwoord op heeft ...
3,0
[permalink] geplaatst op 3 mei 2010, 14:07 uurHet verhaal was vrij sterk.Maar vond de film op zich niet echt dat.Het mocht mij nog vele spannender en enger zijn.Er was veel meer uit te halen.Slecht vond ik hem niet.goed ook niet.Dus een kleine 3 sterren.
4,0
[permalink] geplaatst op 18 mei 2010, 17:22 uurLeuke boeiende film. de film mistte misschien nét dat tikkeltje meer.
Maar over het algemeen een leuk verhaal en goeie thriller..
twijfel tussen 3.5 of 4
toch een 4*
3,0
[permalink] geplaatst op 18 mei 2010, 17:56 uurspannende paranormale horror/thriller.
Hilary swank acteert hier weer donders goed en de sfeer is lekker broeierig.
Wel een beetje jammer van het doorsnee einde, dat mij op een rare manier deed terug denken aan de skeleton key.
Weet niet waarom eigenlijk
[permalink] geplaatst op 20 mei 2010, 18:54 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk moest luidop lachen toen die kikkers zo maar uit de lucht vielen.
De film heeft een leuke sfeer en is best spannend op sommige momenten.
Het acteerwerk was ronduit zielig.
Gewoon een gematigde Horror die alle kanten op gaat.
Niet goed, maar het is niet ' rampzalig '.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 juni 2010, 15:18 uurDegelijke film met een paar goede spannende momenten. Het einde zet je weer aan het denken.
[permalink] geplaatst op 12 juli 2010, 23:59 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMmm... och... ik weet het nog niet helemaal wat ik hier mee aan moet. Swank deed haar best, Elba is een zeer sympathieke acteur en het kleine meisje acteerde ook erg goed, maar verder vond ik de overgang van religieus mysterie naar religieuze 'horror' erg overdreven overkomen. Op de een of andere manier werkte het verhaal hier mijns inziens matigjes naartoe, waardoor de plotselinge omslag erg vreemd over kwam.
Zeggen dat het concept vergezocht is, is redelijk zinloos bij religieus getinte films, dus daar zal ik niet over zeuren. De omgeving was overigens wel erg mooi en gaf een heerlijk broeierige sfeer. Enkele scenes waren ook zeer sfeervol, tot op het einde de CGI overmatig werden ingezet. Spijtig, iets meer subtiliteit was de film veel meer ten goede gekomen.
Alles bij elkaar een aardig filmpje om een keer te zien, er had echter zoveel meer in kunnen zitten. Grappig genoeg wel 1 van de weinige keren dat ik in een film zag dat Hilary Swank weldegelijk een mooie dame is, ik heb haar daarvoor toch te vaak boxer of jongen zien spelen.
3,5
[permalink] geplaatst op 31 juli 2010, 17:25 uurThrillers zijn niet mijn ding, maar toch deed deze mij wel wat. Goed verhaal met een leuke twist.
1,5
[permalink] geplaatst op 1 augustus 2010, 16:10 uurJammer van t klassieke, eind goed al goed, kleine kinderen zijn onschuldig, hollywood-einde.
2,5
[permalink] geplaatst op 11 augustus 2010, 1:47 uurStandaard Hollywood horrorfilm gesitueerd in een klein, gelovig zuidelijk dorpje in Amerika. Voorspelbare schrikmomenten en de verplichte twist op het einde komen de film zeker niet ten goede. De special effects zien er wel aardig uit. Jammer genoeg wordt het thema geloof vs wetenschap niet echt uitgediept, dit had de film een stuk interessanter gemaakt.
[permalink] geplaatst op 23 september 2010, 0:10 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenpff, dit vond ik niet goed. Verhalen met sektes kunnen me traditioneel meestal niet boeien, en hier wordt alles zo chaotisch gebracht. Zeer oninteressante film met die first-borns en second-borns ... whatever... en zeer flauwe verklaring voor de 7 plagen... verhaal leek me compleet uit de lucht gegrepen en ook de situaties leken uit het luchtledige te komen ( plots was de volledige sekte daar op het einde ). Een dikke shit-film waar ik eigenlijk zo goed als niks positiefs over kan zeggen (uitzondering : die rode rivier had wel iets), en dat terwijl ik er enthousiast en vol verwachting aan begonnen was.
2,0
[permalink] geplaatst op 30 oktober 2010, 16:33 uurStomme horrorfilm. Het kon boeiend zijn, want het verhaal interesseerd me. Maar bah, wat een rotfilm.
[permalink] geplaatst op 16 november 2010, 22:25 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEen forse tegenvaller. Hillary Swank vind een geweldige actrice en Idris “Stringer Bell” Elba behoort tot de beste acteurs in The Wire, wat veel zegt over zijn prestatie. Hier spelen beide acteurs hooguit redelijk en soms zelfs vrij slecht. De film schiet vooral zo tekort doordat het plot zo idioot is. Bij een religieuze horrorfilm weet je dat er geen realisme in het verhaal voor zal komen, maar maak er in elk geval nog iets goed van door de mystiek er goed in te houden en de clichés een beetje te mijden. Dat gebeurt hier bepaald niet. De special-effects zijn aanvankelijk nog heel aardig (de bloedrode rivier vond ik erg mooi, ook een eervolle vermelding voor de sprinkhanen) maar op een gegeven moment wordt alles op de CGI gegooid en gaat die er zelfs lelijk uitzien. Met name bij de laatste plaag. De clichés zijn van verder bijna niet aan te slepen. Zal er eens een hoop opnoemen, plus wat andere zwakke punten:
-De openingsscène is direct al belachelijk met het zonder duidelijke reden puzzelen met foto's tot een symbool valt te zien, in een eigenlijk ook veel te donkere kamer.
-Hoofdpersoon Katherine is zo'n bekend voorkomend typetje; de pure wetenschapper die niet gelooft in god en wonders etc, maar uiteraard wordt ze aan het twijfelen gebracht. Ze heeft ook nog een getroebleerd verleden en een niet al teveel toevoegende assistent die dan weer gelovig is.
-Stompzinnige dialogen vaak.
-Amper spannende of enge scènes (kom zo gauw alleen op het eerste schrikmomentje wanneer we het meisje (aardig gespeeld door de engelachtige AnnaSophia Robb) voor het eerst zien) en wel veel goedkope scares met plotseling hard geluid en de in dit soort films altijd nogal bekend voorkomende geluidseffecten).
-Cinematografie die af en toe fraai is maar net té vaak te mooi wil zijn, aangevuld met een ook al wat opgeblazen soundtrack.
-Een cliché “is daar iemand”-scène, met het oude trucje van de muziek die plotseling speelt en de plaat die blijft hangen.
-De eenzame weduwnaar die vanwege zijn vergelijkbare achtergrond al snel een klik heeft met Katherine, ook in romantisch opzicht, maar intussen overduidelijk iemand is die na een “twist”een bad guy blijkt.
-Kleine meisjes die eng zijn in horrorfilms en vaak wegrennen begint ook een beetje flauw te worden eigenlijk. Al wordt dat hier allemaal wel iets beter uitgewerkt dan gemiddeld.
-Katherine die een klik heeft met het meisje en iets sentimenteels met een armband, die op een gegeven moment ook wordt “overgegeven”.
-Onbedoeld hilarische scène als Katherine telefoneert met die man uit de openingsscène (voegde nou ook niet bijster veel toe), waarna de boel opeens in de flik vliegt. "YOU'VE GOTTA DESTROY HER KATHERINE!"
-De typische Southern hillbillies in het plaatsje waar het onderzoek plaatsvindt.
-Een heel kleffe “huil of ik schiet”-oneliner: “Because, silly, god gave me you”.
-Lachwekkend einde met eerst een nogal komisch en overdreven weergegeven laatste plaag, en daarna naar “goed” gebruik de twist op het einde van de horrorfilm (ze is zwanger!), waarna je als kijker nog geschokt de eindcredits ziet verschijnen.
-Het onnodig interessant doen met “puzzelstukjes” die op het einde in elkaar vallen.
3,5
[permalink] geplaatst op 12 december 2010, 22:14 uurLeuke thriller die interessant blijft, en met de strijd tussen goed en kwaad, tussen geloof en ongeloof en tussen wetenschap als religie boeiende thema's aansnijdt.
Het sterke begin wordt echter alleen nog maar geëvenaard wanneer Katherine een wetenschappelijke verklaring geeft voor de historische plagen. Afgezien daarvan gaat het nivo tijdens de film onderuit, vooral omdat alles veel te gehaast wordt afgewerkt, de juiste mystieke sfeer mist en te veel is overladen met stereotype scenes. De wazige flashbacks werkten wat dat betreft ook niet ten positieve. Pluspunt daarentegen: goede visuele effecten!
Deze film scoort een voldoende, maar had veel beter kunnen zijn.
2,0
[permalink] geplaatst op 7 januari 2011, 13:20 uurToen ik zag dat hij al op 50 minuten was schrok ik me kapot omdat het verhaal nog nergens spannend was geworden en erg traag was. Het mocht allemaal eigenlijk net iets meer zijn behalve het einde want die was echt bagger.
4,0
[permalink] geplaatst op 25 januari 2011, 22:11 uurVond hem heel mooi. Erg onvoorspelbaar dus dat was wel leuk aan de film. Bleef ook steeds spannend. En erg origineel verhaal. 4 Sterren dus van mij.
1,0
[permalink] geplaatst op 3 februari 2011, 23:29 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenThomas83 schreef:
De toon voor de rest van de film werd inderdaad in de openingsscène al gezet, totale bagger. Ben het met de rest van je punten dan ook helemaal eens. Had verwacht dat ik the Reaping ergens hoog in de flop top-100 tegen zou komen. Maar niks blijkt minder waar. Verbaas me zeer van de relatief hoge score. Wordt zeer slecht gespeeld, met louter stereotype karakters en slappe dialogen.
[permalink] geplaatst op 5 februari 2011, 15:11 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenZeer vermakelijk Thrillertje. Wat wel zo is is dat dit natuurlijk weer typisch Hollywoodiaans is en het thema nogal bekend voorkomt. Toch zijn er hier en daar wel verrassingen verstopt en als je al een oordeel geeft na een half uur kijken dan veranderd die ook meteen. In het begin denk je dat het weer zo'n film is waarbij een persoon allerlij spoken ziet (wat hier dus sprinkhanen en andere vage wezens is) maar toch is het echt aan de gang. En dan krijgen we ineens een "behekst meisje" thema voorgeschoteld. Ja, de film weet je wel regelmatig het verkeerde pad op te brengen. Hillary Duff vond ik ook goed spelen en de Louisiana locatie vond ik ook weer mooi. Lijkt wel alsof die locatie een doelstelling heeft voor dit soort bovennatuurlijke films. Dat zie je ook bij The Skeleton Key en Angel Heart etc.
Verder nog een best fraai filmpje.
2,5
[permalink] geplaatst op 11 juni 2011, 8:36 uurEen wat teleurstellende film, het idee met de plagen is leuk, maar ik vind de uitwerking ervan toch wat minder. Vanuit het wetenschappelijke naar het goddelijke zullen we maar zeggen. Nee dit doe het niet echt voor mij, daarbij vind ik het allemaal nog redelijk traag gaan en gebeuren er niet veel spannende dingen. Het blijft vaak hangen in clichés.
[permalink] geplaatst op 19 juni 2011, 0:17 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWaarom kijk ik altijd weer die eindeloze brij van Hollywood horrorfilms?
O ja, natuurlijk, omdat er af en toe een aangename verassing tussen zit.
Dorpje in de Bible Belt lijkt geconfronteerd te worden met de 10 plagen van Egypte, vermoedelijk gestuurd door Satan via een uitgestoten 12-jarig meisje.
Goede thrills, beter geacteerd en geregisseeerd dan het gebruikelijke "We hebben een bekende acteur/actrice en 't is toch maar een horrorfilm dus flans maar wat in mekaar".
Hele prima zaterdagavond-horror!
3,5
[permalink] geplaatst op 19 juni 2011, 12:29 uurVanwege de vele negatieve kritieken destijds links laten liggen. De film viel me misschien daarom reuze mee, met name door de goede effecten en de sfeervolle regie. Het script is wat standaard en niet meer dan middelmatig. Swank heb ik in meedere films beter zien acteren.
6,5/10
[permalink] geplaatst op 30 juni 2011, 22:51 uurnightbreed schreef:
Hier hetzelfde, film pas zonet voor de eerste keer gekeken en verbaasde me eigenlijk de hele film over de kwaliteit er van.
Begin, Opbouw en Eind zat allemaal goed in elkaar.
4,0
[permalink] geplaatst op 5 juli 2011, 13:35 uurBoeiend en Spannend!!!!!!!
3,0
[permalink] geplaatst op 14 juli 2011, 13:48 uurSwank blijft altijd goed naar mijn mening keek lekker weg einde ook best wel te doen moeite zeker waard.
movie-edje
3,5
[permalink] geplaatst op 20 september 2011, 19:00 uurnou................zo slecht vond ik hem nou ook weer niet!
horror is het ook niet.
een thriller kan ik het nou ook weer niet noemen!
maak mij ook niet uit, want ik heb me prima vermaakt!
Sommige scenes zijn wel mooi in beeld gebracht!
3,5
[permalink] geplaatst op 1 oktober 2011, 23:58 uurFilm die een beetje moeizaam en langzaam op gang kwam, maar niet op een vervelende manier. Al met al vond ik het een boeiende film, interessant verhaal en gelukkig niet al te eng