Man of the Year (2006)

geregisseerd door
Barry Levinsonmet
Robin Williams,
Laura Linney en
Christopher WalkenTom Dobbs is de host van een late night talkshow op de televisie. Tijdens zijn show maakt hij grappen over onderwerpen uit de wereld en de politiek. Als grap besluit Dobbs zich verkiesbaar te stellen voor het presidentschap. Dobbs wint uiteindelijk de verkiezingen, maar weet niet dat dit komt doordat er met de computer is gerommeld. Dobbs heeft ondertussen zijn eigen zorgen: zal hij weer televisie gaan maken of zal hij in het Witte Huis blijven...?
3,0
[permalink] geplaatst op 13 januari 2009, 22:02 uurOoit weleens een echte show van Williams gezien?
Moviestar
[permalink] geplaatst op 17 januari 2009, 19:55 uurBaggerman schreef:
William is inderdaad bijna nog minder grappig dan Bob Faggot...eh...Sagett in American Funniest Homevideo's!!!! Dit hem ik hem nu al honderd keer zien doen, deze André van Duin van de States!!
Erg goede grap zelf ook

Maar ben het volkomen met neo eens, je zou eens een echte stand-up show van hem moeten zien, dat is namelijk compleet anders! Deze man is namelijk de top van de Amerikaanse stand-up.
[permalink] geplaatst op 19 januari 2009, 10:46 uurMoviestar schreef:
Maar daar gaat het toch NU helemaal niet om? Inderdaad was Williams vroeger vaak briljant (en sympathiek overkomend). Misschien nu in onemanshows nu nog wel (ik heb er recentelijk geen van hem gezien).
In deze film is hij echter totaal NIET grappig. Williams herhaald zijn kunstjes zoals die van 'Goodmorning Vietnam'. Bovendien is het plot tótaal ongeloofwaardig. Een kandidaat als Williams in deze film zou in het preutse conservatieve Amerika geeneens een promille van de stemmen halen.
3,5
[permalink] geplaatst op 19 januari 2009, 10:59 uurDaarom is het ook een film...
2,0
[permalink] geplaatst op 27 januari 2009, 20:13 uurHet is niet duidelijk waar de film naartoe wilde. Eerst begint het als een grap, en daarna slaat het om tot een zwakke thriller. Wilde Levinson nu een komedie of een thriller? In elk geval, het lukte allemaal niet zo goed want hij wist het zelf niet . Het was verstandiger geweest om de grappige situaties te gaan opstapelen tijdens zijn presidentschap ... daar blinkt Williams in uit en deed wat hij moest doen in bvb Good Morning Vietnam of Patch Adams. Hier is de humor vaak onder de gordel ... moest die humor nog goed zijn kon het nog leuk worden, maar die is even inspiratieloos als de rest van de film.
1,0
[permalink] geplaatst op 10 februari 2009, 19:34 uurNiet heel erg boeiend, met soms te lange stukken waarin niets gebeurd. wat Filmkribel zegt is helemaal waar, de film heeft geen idee waar het heen wil...
2,5
[permalink] geplaatst op 14 februari 2009, 1:00 uurNooit gedacht dat de minder enthousiaste kritieken het werkelijk bij het rechte eind zouden hebben. Robin Williams staat scherp tijdens de momenten waarop hij z'n stand-up-ding kan doen, maar heeft verder weinig om mee aan de slag te gaan. Mooie namen lopen ietwat verloren in een ongelooflijk onevenwichtige satire die nergens in uitblinkt.
Het is in enkele kleine momenten dat je merkt dat Barry Levinson alles behalve een klungel is, al zou het eindresultaat anders doen vermoeden. In de juiste handen had dit stukje vlees noch vis een krachtige satire voor de eindejaarslijstjes kunnen worden. Ik denk aan Andrew Nicholl.
3,5
[permalink] geplaatst op 18 februari 2009, 0:47 uurEr zijn weinig komedies die ik echt goed vind, en deze kan er net door.
Zitten een paar goede grappen in, maar het verhaal is een beetje te zwak naar mijn mening.
Robin Williams is goed, maar niet echt meer de top zoals we hem kenden uit bijvoorbeeld 'Good Morning, Vietnam'.
Maar het is een leuke film om eens te bekijken.
0,5
[permalink] geplaatst op 6 juli 2009, 1:34 uurIk heb speciaal om deze film 0.5 sterren te kunnen geven een account gemaakt. Wat een kutfilm. De slechtste die ik ooit heb gezien. Ooit. Seriously.
3,0
[permalink] geplaatst op 4 november 2009, 15:41 uurHeb deze film onlangs gezien en vond deze niet slecht maar ook niet top.
Verhaal was niet slecht vond ik maar veranderde wel van genre wat.
Robin Williams deed het voor mij hier zeker niet slecht. Vooral zijn stemmetjes zo soms tussen door vind ik goed.
1,0
[permalink] geplaatst op 1 maart 2010, 17:54 uurAfgezet, wat een saai boutfilm xd
2,5
[permalink] geplaatst op 13 april 2010, 20:35 uurJammer. Deze film is het steeds net niet voor mij.
Net niet grappig, net niet spannend en wat wil de film nou zelf bereiken?
De film balaceert op het randje van comedy en thriller, maar faalt op beide fronten.
2,0
[permalink] geplaatst op 3 mei 2010, 16:37 uurRonduit zoutloze comedy. Heb niet kunnen lachen en het verhaal is verschrikkelijk saai..
3,5
[permalink] geplaatst op 11 mei 2010, 20:02 uurIk vind deze film echt heel goed en ik vind het ook jammer dat hij maar heel kort in de bioscoop heeft gedraaid, want er valt echt veel lol aan te beleven Williams is in iedergeval weer terug op top niveau en hoe. Met de ene grap naar de andere en dan hebben we ook nog Walken die zijn comische kant een keer goed laat zien. Het verhaal is niet echt een hoogvlieger maar toch wel origineel. dus gewoon lekker kijken en goed op letten op het acteer spel want na een paar slechte films is Williams echt heel erg grappig in deze film
2,0
[permalink] geplaatst op 13 juli 2010, 13:29 uurNiet echt grappig deze film. Maar het acteerwerk met name door Walken en Williams mag er zijn.
3,5
[permalink] geplaatst op 13 juli 2010, 21:23 uurEn wat te denken van de orginele context
4,0
[permalink] geplaatst op 9 januari 2011, 1:06 uurIk vond hem geweldig. Heb heerlijk gelachen om de smakelijk humor, vooral met in het achterhoofd het daadwerkelijke beeld dat wij van Amerikanen hebben!
1,5
[permalink] geplaatst op 3 april 2011, 15:33 uurHet uitgangspunt is aardig en ook de hoofdrolspelers zijn behoorlijk op dreef. De rol van Walken was wel vreselijk overbodig (wat deed dat gedramatiseerde stukje bij hem in het ziekenhuis daar?), net zoals het overige middenstuk van de film. Echt een gevalletje waar zoveel meer in gezeten had.
2,5
[permalink] geplaatst op 13 augustus 2011, 14:28 uurMoviestar schreef:Baggerman schreef:
Erg goede grap zelf ook

Robin Willims - Golf (full version) - YouTube
3,0
[permalink] geplaatst op 9 september 2011, 19:10 uurHet is jammer dat Man of the Year schippert tussen een komedie en een thriller in, want het concept is leuk bedacht en er had meer mee gedaan kunnen worden. Ondanks dat is het nog steeds een leuk wegkijkend filmpje, waarin de humor redelijk is. Robin Williams speelt aardig, Christopher Walken acteert zonder meer het best. Verder zijn Laura Linney en Jeff Goldblum ook prima.
2,0
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2011, 18:27 uurBarry Levinson en komedies... Ik vind het geen geslaagd huwelijk. Nu ja, Man Of The Year vond ik nu niet meteen een komedie, al weet ik wel niet welk genre het dan wél was. Man Of The Year is in ieder geval totaal niet grappig, naast het feit dat het verhaal totaal ongeloofwaardig overkomt. Dat laatste hoeft niet altijd een negatief punt te zijn, maar bij deze film heb ik me er toch aan gestoord.
4,5
[permalink] geplaatst op 10 november 2011, 13:20 uurLeuke film, niks mis mee. Het heeft een verrassend verhaal en is zowel grappig als spannend.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 februari 2012, 2:43 uurBest wel een aardige film hoewel ik het meer een drama/thriller vond dan een drama/komedie. Vanwege Robin Williams ligt de nadruk op komedie maar dat is ook tevens het zwakke punt van deze film want Robin Williams vond ik eigenlijk nergens grappig (ik irriteerde me vaak aan hem) en men had zijn rol beter aan een serieuzer iemand kunnen geven want dan was deze film ongetwijfeld beter geweest. Slecht is deze film overigens zeker niet want het verhaal zit best aardig in elkaar en weet ook wel te boeien. Verhaal is natuurlijk een beetje gebaseerd op de presidentverkiezingen in 2000 tussen George Bush en Al Gore. De cast deed het buiten Robin Williams best aardig en dan vooral Christopher Walken, Jeff Goldblum en Laura Linney.