Inside Man (2006)

geregisseerd door
Spike Leemet
Denzel Washington,
Clive Owen en
Jodie FosterRechercheur Keith Frazier (Denzel Washington) en zijn partner worden geconfronteerd met een overval op een bank, waarbij een grootschalige gijzelingssituatie ontstaat. Frazier moet het opnemen tegen de superintelligente crimineel Dalton Russell (Clive Owen) die de perfecte bankroof heeft bedacht. De onderhandelingen verlopen moeizaam en worden verder gecompliceerd door de aanwezigheid van Madeleine White (Jodie Foster), een effectenmakelaar met belangrijke connecties.
4,5
[permalink] geplaatst op 6 december 2011, 13:01 uur
3,5
[permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 15:14 uurDe net iets betere misdaadfilm. Meeslepend en onverwachts verhaal. Ook goed geacteerd. 3.5*
4,0
[permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 15:42 uurMijn eerste berichtje! ----
Dit is zeker een aanrader. Een misdaadthriller met sterke hoofdrollen van Denzel Washington en Clive Owen. Jammer dat Christopher Plummer zijn rol niet heel groot was, is naar mijn idee echt een geniale acteur. Verder ook bijrollen van Jodie Foster, Chiwetel Ejiofor en Willem Dafoe.
Verhaal is netjes uitgewerkt, alles komt goed samen. Het wordt niet onnodig ingewikkeld gemaakt, het enige wat ik me afvraag: hoe komen Jodie Foster en Christopher Plummer nou aan elkaar? En wat is zo bijzonder aan haar, wat zij doet zouden heel veel anderen ook kunnen toch? Dat is beetje vaag. Maar verder erg vermakelijk, geen seconde verveeld.
2,5
[permalink] geplaatst op 16 februari 2012, 21:34 uurViel tegen. Film is niet zo goed als hier wordt gesuggereerd. Standaard 13 in een dozijn thrillertje. Kijkt wel lekker weg en bij vlagen leuke humor maar typisch een fim die je volgende dag alweer bent vergeten.
3,0
[permalink] geplaatst op 18 februari 2012, 15:47 uurEen Spike Lee Joint. Wat je ook van z'n films mag vinden, het klinkt toch altijd als iets bijzonders, iets dat echt van hem is, maar Inside Man voelt meer aan als zo maar een thrillertje waar hij toevallig achter de knoppen zit. Dan wordt er wel eens een raciaal onderwerpje met de haren bijgesleept en zijn er her en der nog wel wat vingerafdrukjes van de regisseur te vinden, maar verder gaat het over niet veel meer dan Denzel Washington versus een listige bankovervaller.
Samen met flash forwards en de introductie van de grote baas is het wel zo ongeveer duidelijk waar dit heen gaat, maar de overvallers houden er een interessante tactiek op na dat het allemaal redelijk op scherp houdt. De humor vond ik daarentegen wat buiten de toon vallen en de veelal aanwezig muziek is zo soms nogal storend. De film jengelt ook wat te lang door. Het resultaat is dan ook eigenlijk niet meer dan een ordinair kaskrakertje. Zeker binnen het oeuvre van Spike Lee.