Romeo + Juliet (1996)

geregisseerd door
Baz Luhrmannmet
Leonardo DiCaprio,
Claire Danes en
John LeguizamoDit is het klassieke verhaal van Shakespeare, maar nu in een modern jasje gegoten. De Capulet en de Montague families zijn eeuwige rivalen. Romeo Montague en Juliet Capulet worden ondanks deze rivaliteit verliefd op elkaar, maar hun liefde is gedoemd een tragisch einde te hebben.
1,0
[permalink] geplaatst op 1 juni 2011, 20:31 uurDat mensen over de tekst en dialogen lopen te zeuren vind ik zelf ook merkwaardig. Dan kan je blijkbaar de originele Romeo & Juliet tekst niet aan. Maar dat er mensen zijn die vinden dat dit een slechte film is. Ja, daar kan ik me prima in vinden. Verhaal van "Romeo & Juliet' in moderne tijd plaatsen was geen goed idee in mijn ogen. Juist de oude stijl van het beroemde verhaal van Skakespeare vind ik goed. En wat dat betreft is deze film echt super, maar dan bedoel ik echt super druk

. Vooral dat begin

. Ik kon er ook eigenlijk niet echt inkomen doordat het me gelijk daardoor al totaal niet aanstond. Voor de rest heeft de film totaal geen indruk op me gemaakt en de rest vond ik ook niet echt zo heel bijzonder. Ik zie hier persoonlijk niet zo veel in. 1,0 voor sets en voor de belichting.
1,5
[permalink] geplaatst op 30 juni 2011, 19:01 uurSaaie film, voor leonardo 1 ster
4,5
[permalink] geplaatst op 1 september 2011, 23:12 uurHeel erg mooie, gestoorde, maar vooral knappe vertelling van Romeo en Juliet. Luhrman pakt het verhaal, geeft er een enorme draai aan, pistolen, autoachtervolgingen, flatgebouwen, en alles extra dik aangezet, de art direction was fantastisch. Ondanks het verhaal in een compleet andere setting mistte de film nooit de essentie. Ook een gewaagde keuze om de dialogen authentiek te houden, maar daardoor worden zelfs de liefdesscènes interessant. Van begin tot einde audiovisueel geweldig.
Dikke 4,5*
Zal dit binnenkort op blu-ray aanschaffen want volgens mij zit er wel een 5* in.
3,0
[permalink] geplaatst op 18 september 2011, 15:54 uurMet de regie zit het wel goed. De vormgeving is mooi. En het klassieke verhaal is in een modern jasje gegoten. En dat pakt vrij goed uit in de film. Al lag het er soms wat dik op, maar de essentie van het verhaal blijft aardig overeind. Acteerwerk is ook weinig aan op te merken. DiCaprio en Danes overtuigen met hun spel. 3 Sterren.
4,0
[permalink] geplaatst op 31 oktober 2011, 21:26 uurDit is toch wel een bijzondere film, de Shakespeare taal gecombineerd met de moderne looks, een sterke soundtrack en een fraai productiedesign. DiCaprio en Danes zijn aan elkaar gewaagd al had ik het idee dat het personage Juliet qua screentime veel minder aandacht had dan in het originele verhaal. Ziet er geweldig uit trouwens op BluRay met een leuke interactieve commentaartrack.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 november 2011, 19:57 uurDie authentieke dialogen, die verhogen niet het kijkplezier bij deze gemoderniseerde versie van Romeo + Juliet. Af en toe word je wel erg afgeleid door de ouderwetse woordkeuzes en zinopbouw. Erg irritant dus! Maar goed al met al was het uiterlijk wel een feestje. Zag er echt bijzonder gaaf uit, die knallende kleurrijke stijl. Het welbekende verhaal was ook leuk om weer eens verteld te zien.
3,5
[permalink] geplaatst op 2 december 2011, 0:02 uurNiets was ooit tragischer dan het verhaal van Juliet en haar Romeo...
Romeo & Juliet lag al een lange tijd in onze dvd-kast, maar ik had nooit echt de behoefte om de film te zien. Totdat ik met school naar een toneelstuk van Romeo & Juliet. Ik kende het verhaal, maar toch kon het mij toch vermaken. Dit kwam vooral omdat er zo'n magische sfeer gecreërd werd in die middeleeuwen. Dus wilde ik deze film zien. Maar wat ik niet wist, was dat het verhaal in een nieuw jasje gestoken werd. Dus dit vond ik best jammer. Ik vond het eerst lijken op een soort actiefilm, maar dan begint het liefdesverhaa van Romeo & Juliet...
Het feit dat de film zich in de tegenwoordige tijd afspeelde, vond ik al jammer, maar dat ze daartussen dat oude taalgebruik gebruiken vond ik verwarrend. Gebruik dan toch moderne taal. Of laat het zich afspelen in de middeleeuwen.
Voor de rest werd het nog een goed drama met enkele magische momenten. Een goede 3,5*.