Greedy (1994)

geregisseerd door
Jonathan Lynnmet
Michael J. Fox,
Kirk Douglas en
Nancy TravisMaak kennis met de McTeagues - een gewone, hardwerkende familie die nog op de ouderwetse manier rijk wil worden. Vleien. Uitsloven. Slijmen. Stuk voor stuk zijn ze tot alles bereid om hun geraffineerde - uh, geliefde oom Joe ervan te overtuigen dat juist zij meer recht hebben op zijn miljoenen dan de rest van de familie. En oom Joe vindt het heerlijk om te zich te laten overtuigen.
4,0
[permalink] geplaatst op 22 juni 2003, 16:17 uurHartstikke leuke film, met uitstekende rollen van michael j.fox en kirk douglas.
er zitten wel enkele flauwe grappen in, maar over het algemeen is de film gewoon leuk en onderhoudend.
4 sterren.
[permalink] geplaatst op 24 juni 2003, 22:38 uurleuke film
[permalink] geplaatst op 24 juni 2003, 22:44 uurDavid Visser schreef:
leuke film
Bedankt voor je gefundeerde mening.
[permalink] geplaatst op 24 juni 2003, 23:02 uurnou nou...
[permalink] geplaatst op 24 juni 2003, 23:21 uurJordy schreef:
nou nou...
Ja, nou zeg. Altijd maar die loze kreten! Geef gewoon sterren en verder niks als je niets zinnigs te zeggen hebt.
Voor de rest vind ik MM een hele toffe site!!
[permalink] geplaatst op 30 december 2003, 4:15 uurrzasa schreef:
Jordy schreef:
Voor de rest vind ik MM een hele toffe site!!
Jij hebt zeker wel wat zinnigs gezegd over de film hier

3,0
[permalink] geplaatst op 2 mei 2004, 12:42 uurDie ouwe vent doet me een beetje denken aan de heer Hugh Heffner! Groot huis, mooie dames, veel geld! Op zich wel een leuke film, maar zeker niet Fox' zijn beste...
3 sterretjes
0,5
[permalink] geplaatst op 12 juni 2004, 18:52 uurNiet Fox' zijn beste?
Fox is sowieso niet erg goed. Maar deze film vond ik echt heel fout. Wel lollig zo nu en dan, maar een heel fout verhaal uiteindelijk...
2,0
[permalink] geplaatst op 13 juni 2004, 2:59 uurfout?
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2004, 18:35 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenOp het laatst is het leuk.
zegt fox tegen die ouwe en vanaf nu niet meer liegen. ok zegt die ouwe en staat later op uit zijn rolstoel. lol
3,0
[permalink] geplaatst op 25 januari 2005, 21:05 uurLeuke film en af en toe wel grappig.
3 sterren.
2,5
[permalink] geplaatst op 11 juni 2005, 23:08 uurMichael J. Fox is gewoon een goede acteur. Een paar hele leuke fragmenten, maar over het algemeen iets te weinig. Ik hou het op 2,5*
3,0
[permalink] geplaatst op 5 juni 2006, 22:36 uurFox zal het idd nooit halen bij de grootheden, maar je hoeft ook geen grootheid te zijn om goed werk te leveren... neem back to the future maar als voorbeeld.. ook grootheden kunnen een slippertje maken (voorbeeldje: edison)
kArIzMa_TuRk
[permalink] geplaatst op 23 juli 2006, 14:47 uurvond het een redelijk leuke film, sommige momenten waren wel grappig. en daarom geef ik een 3***
2,0
[permalink] geplaatst op 18 maart 2007, 10:26 uurRedelijk filmpje. Er zitten stukken in die mij wel deden glimlachen. Verwacht geen geweldige komedie, het is een typisch hollywood verhaaltje, waar we al vrij rap het einde van kunnen raden.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 mei 2008, 7:16 uureen lekker leuk lachfilmpje voor de avond
gewoon top
3,5
[permalink] geplaatst op 2 augustus 2008, 19:41 uurKirk Douglas rules!
Stel je deze film voor zonder hem.....
(met een andere acteur dus, niet zonder zijn rol)
3,5
[permalink] geplaatst op 2 augustus 2008, 20:14 uurGoeie en leuke film:)
4,0
[permalink] geplaatst op 7 januari 2009, 16:28 uurDit vond ik nu eens een goede komedie met Kirk Douglas. Het was heel grappig met die hebzuchtige, toekomstige erfgenamen en ook het vriendinnetje van Douglas was de moeite waard.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 juli 2009, 14:52 uurIk kom maar weer eens een film tegen waar ik nog niet op heb gestemd. Niet bijzonder, maar wel leuk. Michael J. Fox zie ik graag spelen. Hij is misschien geen topacteur, maar zijn verschijning is altijd leuk. Neem bijvoorbeeld Back to the Future.
Al DeNiro
3,5
[permalink] geplaatst op 25 juli 2009, 17:10 uurLeuke komedie en zeker één van de beste werken van Michael J Fox.
De oude Kirk Douglas is ook heerlijk op dreef.
[permalink] geplaatst op 28 juli 2009, 12:05 uurtess schreef:
Niet Fox' zijn beste?
Uiteraard heeft iedereen zo zijn eigen mening hoeveel je sterren waard zijn, maar ik las in je bericht dat je het opzicht nog wel ''lollig'' vond met uiteindelijk een ''fout verhaal'', zo zou ik zeggen dat je hem een 2,0* geeft maar je geeft hem al direct 0,5* (Het allerlaagste wat je maar kan geven..)

[permalink] geplaatst op 12 februari 2012, 18:57 uurVanmiddag voorbijgezapt en een stukje gekeken. Grappig om te horen hoe Phil Hartman de stem van Simpsons-personage Troy McClure gebruikt in deze film!
2,5
[permalink] geplaatst op 7 maart 2012, 8:05 uurMiddelmatige komedie, die slechts bij momenten echt grappig is.
Douglas, Fox, d'Abo en Travis zijn goed bezig. De rest van de cast is nogal over de top, maar misschien was dat wel de bedoeling van Jonathan Lynn.
Aardige film als je niets anders te doen of te zien hebt.
4,0
[permalink] geplaatst op 7 maart 2012, 12:37 uurHartstikke leuk om de hebzucht van mensen te zien, gelukkig in een komische weergave. Voor mij een goede komedie, waarin goed geacteerd wordt en de grappen veelal subtiel zijn. Het gedrag van de familieleden vond ik behoorlijk absurd en daarom komisch. Deze mensen dienen als achtergrond voor een wat serieuzer, daarbij wrang, verhaal.
Het geheel speelt zich in hoofdzaak af in het prachtige landhuis van de in gezondheid achteruitgaande oom Joe die miljoenen zal achterlaten als hij heengaat. Men komt als vliegen op de stroop af en iedereen raakt in de ban van het geld. Uiteraard wordt hierom gestreden nog voordat oom Joe het leven zal laten. Pijnlijke situaties zijn het gevolg. Het script vond ik leuk en onderhoudend.
Ik bleef geboeid door de ontwikkelingen, met af en toe een verrassende wending. Het gedrag van iedereen bleef ik eveneens interessant vinden door het goede acteerwerk.
[permalink] geplaatst op 7 maart 2012, 23:21 uurI'm richer than shit
Dit is nog steeds een vermakelijke komedie....
Het verhaal is gewoon in orde en wordt ook op een leuke manier gebracht...de situatie's zijn ook leuk en worden ook zo gebracht.
De keuze voor Michael J. Fox en Kirk Douglas is prima gevonden en alle twee brengen hun rol leuk...