132.173 gebruikers | 83.184 films | 30.181 regisseurs | 3.420.803 berichten | 4.773.879 stemmen

Lady in the Water (2006)

Lady in the Water (2006)
929 stemmen | gemiddelde 2,77
mijn stem:
Fantasy / Thriller
110 minuten

geregisseerd door M. Night Shyamalan
met Paul Giamatti, Bryce Dallas Howard en Bob Balaban

De bescheiden opzichter van een appartementencomplex, Cleveland Heep, treft tot zijn grote schrik een nimf uit een sprookjeswereld in zijn gebouw aan. Deze kan niet meer terugkeren naar haar eigen wereld. Al snel komen Cleveland en de andere bewoners van het gebouw tot de conclusie dat ook zij deel uitmaken van een sprookje. Dit sprookje kent echter ook zijn boosaardige figuren, die er alles aan doen om te voorkomen dat de nimf kan terugkeren naar haar eigen wereld ...

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2010, 22:40 uur
Na The Happening gezien te hebben afgelopen week, even hier gekeken wat de meningen waren. Niet best. En ik las ook een zeer negatieve reactie over Lady in the Water. Maar toen The Happening na een paar dagen toch nog in mijn systeem bleek te zitten, heb ik meteen deze film gehaald. Zou ook deze film mij raken? Op wat voor manier dan ook?
En ja hoor, dat deed-ie. Een heerlijk sprookje dat gewoon netjes verfilmd is en wederom een zeer mooie eigen sfeer bereikt. Vanaf nu kijk ik gewoon weer alle M Night Shalabimbambom films.
Super!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 april 2010, 19:44 uur
Kon er na 45 min. niet meer tegen. Helaas af moeten zetten om mezelf niet verder te kwellen en een avond te verpesten.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Lady in the Water (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Lady in the Water (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Lady in the Water (€ 8,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 mei 2010, 18:05 uur
Dit was nou niet echt geweldig inderdaad :')

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juli 2010, 23:58 uur
Sorry hoor, maar ik begreep helemaal niks van deze film.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2010, 8:32 uur
Het plaatje klopt! Ik houd helemaal niet van The Sixth Sense en Signs vind ik een regelrechte ramp. Tegen alle verwachtingen in wist deze film mij wel te boeien en zelfs te verrassen en dat heeft alles te maken met de ingebouwde zelfspot en het feit dat het meer gaat over een bonte verzameling mensen in een appartementencomplex (prachtig aangevoerd door Giamatti) dan over een Twilight Zone 'twist'. Jammer van de fantasie-elementen. Dat was voor niks nodig.

....

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2010, 17:36 uur
Begrijpen jullie deze film nou allemaal of ben ik de enige die er NIETS van snapt. Ik ging gister vader deze met me vader opzetten en tuurlijk ik had wel wat bier op, maar dat heeft er echt niets mee te maken dat ik de film niet snap. Hij was gewoon echt niet te volgen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juli 2010, 11:53 uur
algemeen genomen zie ik de films van M. Night Shyamalan
wel graag, ze hebben meestal wel iets mysterieus over zich.
Deze film vond ik eigenlijk een sprookje voor volwassenen.
Persoonlijk hou ik meer van Signs en Sixth Sence en The Village, want dat vind ik toch wel z´n betere werken, maar Lady in the water heeft me toch weten te boeien tot het einde toe.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2010, 2:24 uur
Alberic schreef:
Super!

Inderdaad. Ben zelf ook een fan van deze talentvolle schrijver/producer. Vond deze film zijn eigen sfeer hebben en heel anders dan de films die we gewend zijn van Hollywood (al vond ik The Happening niet echt wow).

Zeer goed verhaal en goed verfilmd. Ook leuk om de Shyamalan zelf te zien acteren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2010, 10:07 uur
Chucky92 schreef:

Heb je wel goed gekeken naar het begin? Daar volgt namelijk een nogal uitgebreide uitleg. Deze film is echt niet 'moeilijk'... verre van rocket science.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2010, 16:18 uur
Het was niet slecht, maar het is zeker niet de beste film van M. Night Shyamalan.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 september 2010, 16:39 uur
Hele mooie film. Ik heb lang gewacht om deze te kijken door alle negatieve reacties maar het was uiteindelijk toch een grote meevaller. Het verhaal is sprookjesachtig, met heel veel andere elementen in. De filmrecensent was schitterend. Een duidelijke knipoog naar alle kritiek die Shyamalan krijgt. En het personage dat hij zelf speelt is ook heel symbolisch. Jammer genoeg zijn er blijkbaar veel recensenten die hier niet tegen kunnen. Was deze film door een andere regisseur gemaakt had deze zeker betere reacties gekregen. Shyamalan heeft natuurlijk pech dat hij zijn meesterwerk in het begin van zijn carrière gemaakt heeft. Deze film is natuurlijk geen oscarniveau maar het is toch 1 van de mooiere films die ik de laatste tijd gekeken heb. Werden er maar meer van dit soort films gemaakt.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2010, 20:29 uur
Mooi in beeld gebracht en de special effects zijn geloofwaardig. Een mooi sprookje, zou het persoonlijk op prijs stellen als en meer van dit soort films zouden verschijnen. Heel origineel en zeer het kijken waard. Zeker de originaliteit en de casting, helemaal goed.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 november 2010, 18:17 uur
Ik ben eigenlijk echt fan van het werk en de thematiek van Shyamalan (enkel The Village vond ik echt slecht, in tegenstelling tot het fel verguisde The Happening), maar deze heb ik echt moeten afzetten. Het verhaal interesseerde me echt van geen kanten en leek na drie kwartier hoegenaamd geen verrassing meer te kunnen inhouden. Ik werd gek van al die sprookjesverhalen die steeds minder steek hielden.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2011, 12:02 uur
Na de sterke film "The Village" is dit weer iets totaal anders van M. Night Shyamalan...

Ik vond dit geen slechte film maar ook geen topper, wel zag het er allemaal mooi uit en was het acteerwerk goed ( vooral Paul Giamatti was goed ).

Het verhaal was wel oke, maar ik had er toch stiekem meer van verwacht....

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 mei 2011, 16:33 uur
Waar kan ik het boek halen?

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 augustus 2011, 19:25 uur
Mijn god, wat een slappe film! En dat terwijl ik me herinnerde dat ik deze best goed vond, toen ik 'm een paar jaar geleden gezien had. Omdat de dvd maar 2 euro kostte, heb ik die maar in huis gehaald. Bij het herzien heb ik me behoorlijk zitten irriteren aan het vreselijke sprookje waar Lady In The Water om draait. Waarschijnlijk in twee minuten bedacht door M. Night Shyamalan, maar het is niets minder dan een brain fart. Dan neemt hij zelf nog de rol op zich van wereldverbeterende visionair. Een behoorlijk arrogante houding van iemand die de laatste jaren niets noemenswaardigs meer heeft uitgebracht. het hele plot met dat rare rollenspel stinkt aan alle kanten. Het is niet realistisch, het stikt van de domme figuren en quasi intellectuele gesprekken, het is gewoon kinderachtig. De boze wolven worden verjaagd door de nog bozere apen. Nou, kon ik nog ergens om lachen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 augustus 2011, 22:41 uur
Stem verlaagd, een bagger film inderdaad.

2* , maar door de muziek van James N. Howard 2,5*

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 augustus 2011, 22:53 uur
ik was er erg benieuwd naar dankzij de bizariteit ervan (is dat een woord :? )
helaas was het ook niet meer dan een rare en bizare film.
het kon me weinig boeien en is niet bij me gebleven
tegenvaller van m. night shyamalan

movie-edje
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 september 2011, 11:55 uur
Weer een slap verhaal van M. night Shyamalan!

Het verhaal moet op een bepaalde manier spannend en mistery zijn!
maar het raakt nergens!

Beetje onzin dat een Elf-achtige figuur uit haar wereld door een zwembad haar uitweg is.
Ik snapte op een gegeven moment geen bal meer van.

En dat iedere bewoner in dat complex een bepaalde Element is.
Wat voor mij een beetje kinderachtig werd.

De film is eentonig en erg langdradig dat het gewoon gaat vervelen.
Erg zonde van mijn tijd!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2011, 11:51 uur
Magisch realisme het is gewoon mijn ding.
Heerlijke film, die wel betere voorgangers heeft.
Maar die er wel in slaagde om me mee te sleuren naar het fantasierijk.
leuk verhaal dat nergens overdreven word.
Gewoon gaan zitten en mee zweven, als in een roes de droom in je laten leven.