Perfume: The Story of a Murderer (2006)
Alternatieve titels: Das Parfum - Die Geschichte eines Mörders, Perfume

1619 stemmen | gemiddelde 3,64
Duitsland / Frankrijk / Spanje / Verenigde Staten
Misdaad / Drama
149 minuten
geregisseerd door
Tom Tykwermet Ben Whishaw, Dustin Hoffman en Alan Rickman
Op een armoedige markt in het achttiende eeuwse Parijs wordt Jean-Baptiste Grenouille geboren. Hij bezit een zeer bijzondere gave: een ongelooflijk gevoel voor reuk. Als hij opgroeit maakt hij zich volledig meester van de reuk, door alle geuren in Parijs te ontcijferen en leerling te worden van een beroemd parfum-ontwikkelaar. Toch is Jean-Baptiste nog niet tevreden, en hij raakt geobsedeerd door het 'vangen' van bepaalde geuren zoals die van vers hout. Dan ruikt hij op een dag een heel bijzondere geur...die van een prachtige jonge maagd...
5,0
[permalink] geplaatst op 28 augustus 2009, 9:23 uurDe film vond ik beter dan het boek... maar ik ben geen lezer...
Je ruikt de scène's gewoon door de toon van de vertelstem, de kleuren en de sfeer. Het is een hele intieme film. Da's niet altijd even smakelijk.
Geen popcornfilm... Wel een parel ...
5,0
[permalink] geplaatst op 4 september 2009, 16:43 uurWat een prachtige film is dit! Heel erg mooi vormgegeven, heel erg mooi geschoten. Ik had het boek ook gelezen, dus had er een bepaalde verwachting van. Die is helemaal volbracht! Erg goede verfilming van een toch wel pittig boek. De hoofdrolspeler is perfect gekozen en Hoffman heeft hier erg veel plezier in zijn werk. Prachtige muziek ook en inderdaad: het leek wel of je de geuren kon ruiken. Jammer dat er nog geen geur-tv is, alhoewel; Emile Ratelband zou ik nooit willen ruiken, laat staan zien!! 5 *
5,0
[permalink] geplaatst op 1 oktober 2009, 23:34 uurEen gruwelijke, bizarre maar fascinerende film, briljant camerawerk, uitstekend acteerwerk, doorspekt met mooie teksten van literaire kwaliteit. Die worden gesproken door verteller Ian Hurt, als ik me niet vergis. Het is naar het boek van Patrick Suskind.
Hele leuke, doorleefde rol van Dustin Hofman, die alleen in de eerste helft van de film speelt. Je moet tot de tweede helft van de film wachten eer Alan Rickman opkomt, maar dan is ie er ook helemaal. Hij speelt een mooie, sympathieke en warme rol als vader van een dochter die wordt bedreigd door een seriemoordenaar. Hij hangt zelfs een beetje de detective uit, omdat hij als eerste doorheeft dat de seriemoordenaar iets ´verzamelt´ en dat alleen bidden tot God door de bijgelovige dorpelingen echt niet zal helpen. Maar dan komt een bijzonder onverwacht, ongelofelijk slot, met een zeer dramatische, bijna sexy scène. Steeds surrealistischer wordt het, totdat alles in een soort morbide sprookje eindigt. Echt een aanrader die nog lang nadreunt in je hoofd.
[permalink] geplaatst op 4 oktober 2009, 11:50 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVond er weinig aan, maar blijkbaar ben ik hier een van de weinige. Ja, er zijn goede acteurs, mooie beelden en goede muziek, maar ook een verhaal wat me niet pakt omdat ik totaal geen sympathie had voor het hoofdpersonage. Een man zonder persoonlijkheid die volledig onschuldige jonge vrouwen vermoord, en daar vervolgens een soort God mee wordt, nee dan zag ik toch liever dat hij gemarteld werd. Ondanks dat de enorme orgie op het einde wel iets bijzonders was.
1,5
[permalink] geplaatst op 4 oktober 2009, 12:01 uurDunder Mifflin schreef:
Vond er weinig aan, maar blijkbaar ben ik hier een van de weinige.
Ik vond er ook niks aan.
3,5
[permalink] geplaatst op 21 oktober 2009, 15:37 uurwat een mooie pakkende rare en aparte film !!
deze film zal je zeker bij blijven
alleen spijtig van de iets te lange niets-gezegde scenes
alles word subliem prachtig in beeld gebracht
4,5
[permalink] geplaatst op 31 oktober 2009, 21:14 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWow wow! Blijft een vette film zeg! Acteerwerk, sfeertje, muziek, beelden.
De scene dat Grenouille naar het schavot loopt t/m dat de massa ontwaakt is een van de geniaalste scenes die ik ooit heb gezien. Heftig en mooi. Heb er nog kippenvel van. Én dan nog die eindscene. WOW!
3,5
[permalink] geplaatst op 31 oktober 2009, 23:24 uurHele mooie film. Aparte sfeer en een vreemd maar boeiend verhaal. Perfect in beeld gebracht.
3,5 *
3,0
[permalink] geplaatst op 16 november 2009, 21:24 uurDeze film bewijst dat een verfilming van een geweldig boek door een talentvolle regisseur niet meteen een meesterwerk hoeft op te leveren. De film is weliswaar prachtig vormgegeven maar mist de lugubere toon die het boek zo goed maakt.
[permalink] geplaatst op 17 november 2009, 13:24 uur
[permalink] geplaatst op 22 november 2009, 21:26 uurAddictedToMovies schreef:
Vond er weinig aan, maar blijkbaar ben ik hier een van de weinige.
Dunder Mifflin schreef:
Ik vond er ook niks aan.
Ik vond dit ook niet heel erg geweldig maar echt slecht ook weer niet.
Afgezien van het overacting van Dustin Hoffman dan, dat was bedroevend slecht.
[permalink] geplaatst op 28 november 2009, 19:23 uurmensen , ik zag deze film liggen bij een winkel en twijfelde hem te kopen! Maar ik wil graag weten of het het geld waart is deze film?!
[permalink] geplaatst op 28 november 2009, 19:24 uurmaikel01 schreef:
'' ik hoop op een reactie , alvast bedankt. ''
Uiteraard heeft iedereen daar een andere mening over...
Maar als je enkele meningen wil lezen... hier staan er genoeg lijkt me.

[permalink] geplaatst op 29 november 2009, 15:12 uurmaikel01 schreef:
'' ik hoop op een reactie , alvast bedankt. ''
Als je niet terugdeinst voor wat vreemde, lugubere taferelen, een flinke dosis vuiligheid (vooral in het begin) en een spetterende naaktscène, dan is dit een fenomenale, prachtige film.
Als je liever een klassiek, mainstream drama verwacht, dan laat je deze film beter liggen.
4,0
[permalink] geplaatst op 24 januari 2010, 3:03 uurThorak schreef:AddictedToMovies schreef:
Dunder Mifflin schreef:
Ik vond dit ook niet heel erg geweldig maar echt slecht ook weer niet.
Afgezien van het overacting van Dustin Hoffman dan, dat was bedroevend slecht.
Zo idd die Dustin Hoffman ging daar wel een beetje de mist in met zijn overacting ,maar dat lach ook aan zijn rol . Alan Rickman met bijna altyd die irrie stem wat begon op mijn zenuwen te werken. whishaw daarin tegen was velen malen beter aan het acteren ,die speelde Hoffman en Rickman aardig weg, daarom een
4,0
[permalink] geplaatst op 24 januari 2010, 16:54 uurUpgrade naar 4*. Gisteren toch maar afgekeken op BBC2. Superfilm, met een geweldige sfeer en een prachtig verhaal.
2,5
[permalink] geplaatst op 30 januari 2010, 16:33 uurNiet echt slecht, maar op alle gebieden toch ook niet bepaald goed. Met name de hier veelgeprezen vormgeving vind ik glad en wat bombastisch, maar zonder karakter. Bijna kitcherig zelfs zijn de slow-motionscenes. Het verhaal bevat een aantal clichematige gebeurtenissen; zo is de eerste ontmoeting met Baldini erg matig gedaan. Verder is Perfume onderhoudend tot de laatste 10 minuten, waar de zaken nog verder worden overdreven dan eerder, en dat zonder knipoog. Vanwege dit einde een halve ster eraf. Tegenvaller.
clockwork72
1,5
[permalink] geplaatst op 31 januari 2010, 12:23 uurNiet mijn soort film. Het verhaal sprak me gewoon niet aan.