High Spirits (1988)

geregisseerd door
Neil Jordanmet
Peter O'Toole,
Steve Guttenberg en
Daryl HannahHet tot hotel omgedoopte Ierse kasteel van Peter Plunkett is in financiële problemen geraakt. Om meer Amerikaanse toeristen te trekken, besluit Peter de medewerkers van het hotel voor spook te laten spelen. De moeilijkheden beginnen wanneer een bus met toeristen arriveert, samen met enkele echte spoken. Onder de toeristen is het echtpaar Jack en Sharon. De vader van Sharon bezit de hypotheek op het kasteel, en daarom wil zij de spoken niet erkennen. Jack heeft echter de aantrekkelijke geest Mary ontmoet, en wil maar al te graag geloven in spoken.
1,0
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2002, 20:33 uurKen ik nog uit mijn jeugd, en zelfs toen vind ik er al niks aan. Een beetje een goedkope Ghostbusters-ripoff, met een héél irritante Peter O'Toole.
2,0
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2002, 20:36 uurIdee was goed, uitvoering matig. Jammer.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 december 2006, 0:58 uurIn tegenstelling tot vorige berichten, ben ik helemaal dol op deze film. Ik zag hem toen ik heel jong was en heb hem nog steeds op originele VHS. Inmiddels is 'ie op DVD uit, dus ben er naar op zoek.
Ik vind de film grappig. Er zitten veel bekende acteurs in, maar Beverly d'Angelo maakt bij mij veel goed.
Ik denk als ik de film nu voor het eerst zou zien (28 jr), ik er geen drol aan zou vinden. Maar zoals ie in mn geheugen ligt, waardeer ik m enorm.
Vandernagel
[permalink] geplaatst op 9 november 2007, 11:59 uurEen heerlijke film die ik in mijn jonge jaren meerdere keren heb gezien. Het acteren is matig en de effects niet denderend. Maar in mijn optiek zeer leuk
Als ik het vandaag weer zou zien, zou ik het naar alle waarschijnlijkheid een stuk minder vinden. Maar aangezien ik nauwelijks doe aan herzieningen:
3,5 sterren
4,0
[permalink] geplaatst op 28 februari 2008, 23:20 uurHmm, ik had het verkeerd. Inmiddels ben ik de trotse bezitter van de film en ik vind 'm nog steeds GE-WEL-DIG.
Sfeervol en door de herinnering van mijn toenmalige beleving helemaal leuk

[permalink] geplaatst op 24 juli 2008, 16:46 uurBubblez schreef:Hmm, ik had het verkeerd. Inmiddels ben ik de trotse bezitter van de film en ik vind 'm nog steeds GE-WEL-DIG.
Sfeervol en door de herinnering van mijn toenmalige beleving helemaal leuk

En nu nog je stem

, want deze film is in mijn beleving echt één van de zwaarts ondergewaardeerde films op MM.
4,0
[permalink] geplaatst op 14 september 2008, 22:39 uurLegan schreef:Bubblez schreef:
En nu nog je stem

DONE!
2,0
[permalink] geplaatst op 3 december 2008, 23:11 uurGekeken met m'n vader, omdat hij helemaal jopie de popie was om deze film met mij te kijken.
Dit soort films is gewoon niet aan mij besteed; de humor te oudbollig en te melig, het sprookjes genre trekt me niet, en de film lijkt me meer voor kinderen gemaakt dan voor volwassenen (en volgens mij was dat niet de bedoeling).
1,5
[permalink] geplaatst op 21 december 2008, 18:02 uurOndergewaardeerd?
Deze film is gewoon niet leuk!
2,0
[permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 15:08 uurMisschien was het in de jaren tachtig een redelijke film maar als je hem hedendaags bekijkt is het natuurlijk een zeer matige film. Heb deze film overigens alleen gekeken voor Beverly D'Angelo waar ik graag naar kijk. Het verhaal stelt weinig voor en de humor is zoals hierboven ook al iemand zegt oubollig, laat staan de special effects want die zijn nog oubolliger. Was overigens wel leuk om Connie Booth (Fawlty Towers) terug te zien in een film.
[permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 16:21 uurTheunissen schreef:
Misschien was het in de jaren tachtig een redelijke film maar als je hem hedendaags bekijkt is het natuurlijk een zeer matige film. Heb deze film overigens alleen gekeken voor Beverly D'Angelo waar ik graag naar kijk. Het verhaal stelt weinig voor en de humor is zoals hierboven ook al iemand zegt oudbollig, laat staan de special effects want die zijn nog oudbolliger. Was overigens wel leuk om Connie Booth (Fawlty Towers) terug te zien in een film.
Ik denk dat je schrikt als je ziet hoe Beverly d'Angelo er nu uitziet. Schrok me wild toen ik haar in de nieuwste aflevering van Cougar Town zag gisteren!
Oudbollig is overigens geen bestaand woord

2,0
[permalink] geplaatst op 1 april 2010, 17:18 uurmeer een klucht dan een film.
[permalink] geplaatst op 18 juni 2010, 19:20 uurmooie hoes
2,5
[permalink] geplaatst op 5 februari 2012, 9:32 uurLeuk filmpje voor de de liefhebbers van het genre of voor de iets oudere kinderen.
Ik vind hem wel tof.