134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.584 berichten | 4.929.010 stemmen

locatie: Films » Sniper (1993) » Info

Actie / Oorlog
98 minuten

geregisseerd door Luis Llosa
met Tom Berenger, Billy Zane en J.T. Walsh

Thomas Beckett is een Amerikaanse soldaat die werkt in de Panama jungle. Zijn werk is om rebellen te zoeken en die uit te schakelen met behulp van zijn scherpschutters-vaardigheden. Beckett staat er bekend om bij dat soort missies zijn partners te verliezen. Deze keer wordt hij bijgestaan door Richard Miller, die meer het officierstype is. Samen hebben ze het plan om een belangrijke rebellenleider uit te schakelen.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juni 2009, 21:33 uur
Door het psychologische aspect vind ik met name het eerste uur erg sterk maar daarna zakt het in door het ongeloofwaardige geknal. Door het goede eerste uur en een sterke rol van Berenger krijgt deze film van mij toch 3 sterren.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juni 2009, 0:01 uur
Dutchmeister schreef:
Er is totaal geen chemie tussen de 2. Acteerprestaties zijn slecht en dat geldt ook voor de dialogen.

mee eens, zeker geen hoogstaand werk.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Sniper (€ 2,99)
exclusief € 1,90 verzendkosten

Sniper (€ 4,79)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Sniper (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juli 2009, 13:16 uur
Saai.

Enige spanning is ver te zoeken in deze standaard actiefilm. Heb zowiezo nooit begrepen waarom Berenger zo een B-actieheld is, maar hij wordt hier i.i.g. niet geholpen door het clichématige en uiterst voorspelbare verhaaltje.

Het geschmier van Zane zorgt voor enige vermakelijkheid en e.e.a. kijkt makkelijk weg, maar dat was het dan ook wel.

Doorsnee meuk.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 september 2009, 20:11 uur
De reactie van Zinema is precies de reactie die je verwacht van iemand die niet van Sniper films houdt :)

Sniper 1 is een gouwe ouwe zogezegd in zijn Genre en is het zeker waard om eens lekker op te zetten.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 september 2009, 18:21 uur
De Sniper reeks.

Veel over gehoord, iedereen weet zo'n beetje dat dat 'die film met Tom Berenger' is. De film heeft toch ook wel een beetje een B-reputatie.

En eerlijk is eerlijk, dat is terecht. Het plot is heel eenvoudig en voorspelbaar, SE van een bedenkelijk niveau en de acteurs zijn matig. Berenger doet het wel goed en geeft de film nog enige glans.

En het is heus geen ramp om deze film te moeten zien. Want de actie is best vermakelijk, de film duurt niet te lang en er zit niets in waar ik me bijzonder aan heb gestoord.

Dat maakt het een leuke film om te kijken. Voor een keer.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2010, 15:50 uur
Mijn vader heeft 'm voor 1 ek op de kop kunnen tikken in Sluis. Meer was 'ie ook niet waard.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2010, 21:53 uur
Een echte B-film natuurlijk qua looks en acteerwerk, een blik op de filmposter alleen al zegt veel, maar toch nog beter dan ik had verwacht. De foute dingen aan de film zoals de vreselijke acteerprestaties en stoere blikken zijn lekker komisch, en wat betreft de snipers lijkt de boel nog een stuk realistischer dan ik had gedacht. Of in elk geval met meer oog voor detail. Wel zijn het plot en de personages nogal cliché, maar maakt het vermaak er niet eens zo heel veel minder op. Tom Berenger is erg leuk als foute bad ass ervaren sniper.

Hoe de vijand continu maar wat wild in het rond knalt in plaats van behoorlijk dekking te zoeken als ze worden beschoten door de sniper is nogal ongeloofwaardig. Verder duurt de film maar een dikke anderhalf uur, maar het lijkt wel een stuk langer. Hij gaat me wat te lang door, de spanningsboog had wat beter gekund wellicht. Het amateurisme spat er ook te vaak overduidelijk vanaf om hoger uit te komen dan een dikke 2.5*. Hopelijk zijn de vervolgen beter.

pgm
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 mei 2010, 11:32 uur
Echt een matige film, zowat alles kan veel beter, heb hem dan ook maar gewist van mijn HDD.
Beetje te zwak om mij een leuke filmavond te bezorgen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2010, 18:38 uur
Erg ondergewaardeerde B film, die me toch wel heeft vermaakt.
Verhaal is simpel maar met de nodige actie goed voor ruim 1,5 vermaak.
Tom is geschikt voor de rol en doet het aardig.
Locatie is overigens ook mooi.

3,5 ster

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 september 2010, 10:08 uur
Vroeger een behoorlijke hit in de videotheek, heb m destijds ook meerdere keren gezien. Nu, na al die jaren heeft Sniper vooral qua tempo behoorlijk de wind tegen. Het verhaal was en blijft dun maar dat maakt verder niet heel veel uit. Berenger is goed in de hoofdrol, Zane worstelt nogal met zn personage en komt niet in de buurt van wat hij bijvoorbeeld deed in Dead Calm. Al met al blijft Sniper als geheel redelijk overeind.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 september 2010, 1:00 uur
Een erg zwakke film! Sowieso slecht in vergelijking met Shooter die hiervoor werd uitgezonden.
Ik vind hem op alle fronten zwak, een zwak plot met nog zwakkere acteerprestatie. Ik raad hem af...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juli 2011, 23:45 uur
Mwahh, halverwege....letterlijk in slaap gevallen. Maar goed, het slot kan natuurlijk nog beter dan the Matrix zijn. :T

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2011, 21:29 uur
Standaard actiefilm, waarin Berenger wel een aardige rol speelt. Het script is verder niet geweldig, maar de actie is wel vrij vermakelijk. 2,5 Ster.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2011, 13:00 uur
DragQueen schreef:

De film is inderdaad een standaard filmproductie, en het script had ook wel wat beter geschreven kunnen worden, maar ondanks dat heb ook ik mij best met deze film vermaakt.