132.211 gebruikers | 83.363 films | 30.189 regisseurs | 3.421.931 berichten | 4.775.920 stemmen

locatie: Films » Spider-Man 3 (2007) » Info

Actie / Fantasy
139 minuten

geregisseerd door Sam Raimi
met Tobey Maguire, Kirsten Dunst en James Franco

Een buitenaardse symbiote van een andere wereld geeft Peter Parker, alias Spider-Man, nieuwe krachten en een zwart pak die hij goed kan gebruiken om enkele nieuwe vijanden mee te bestrijden. Peters leven lijkt geweldig te zijn met zijn nieuwe pak, totdat hij en zijn geliefden merken dat er iets niet klopt in zijn gedrag...

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2011, 16:59 uur

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 maart 2011, 2:05 uur
1 was natuurlijk fantastisch, 2 aardig, maar 3 gewoon weer heerlijk.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Spider - Man 3 (€ 10,00)
gratis verzending

Spider - Man 3 (€ 12,95)
exclusief € 6,00 verzendkosten

Spider - Man 3 (€ 14,49)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 maart 2011, 15:26 uur
leuke film maar spiderman 1 is en blijft de beste film deze film is gelukkig heel anders of de 2 de spiderman film die spiderman film vind is super saaaaaai :Z maar deze film is stukken beter ik geef een 3.5

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2011, 12:00 uur
geen slecht verhaal en super graphics en mensen zeiken om de vele schurken in de film maar Spiderman vocht ook in de serie soms meerdere schurken tegelijk. Wat mij irriteerde zijn de vele clichés.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2011, 19:43 uur
Als kind en tiener was ik een groot Spidey liefhebber en volgde de comics dan ook op de voet.
Het mooie aan de strips vond ik dat Peter een zo normaal iemand was die doorgaans ook prive strijd moest leveren om zijn dierbaren te behouden en zijn eigen plek in de samenleving.
Dat maakte dat je in de comics eigenlijk twee verhalen volgde: de drama van Peter Parker en de actie van Spidey. Wat beide personages wél boden was humor. Als Spidey gebruikte hij humor om zijn vijanden te irriteren en op te fokken opdat ze onzorvuldiger werden. En in privé was het de eeuwig scheldende redacteur Jonah Jameson. Peter nam hem dan ook altijd met een korrel zout.
Wat ze in de films hebben gedaan is een aantal gebeurtenissen samenvoegen waar in de comics vele jaren tussen zaten. Ook het 'zwarte monster' Spiderman nam vele maanden in beslag voor het creatuur werkelijk Peter te grazen kreeg. Daar had ik een beetje moeite mee in de film, dat dit hier in een handomdraai gebeurde. Hier mocht van mij best meer impact aan gegeven worden.
En natuurlijk is een film een medium waarin contexten om andere benaderingen verlegen zit.
Dus je moet het wel aanpassen. In de film krijgt Peter bijv. wat met Mary Jane terwijl in de comic Mary Jane voor Peter de liefde van zijn leven is die nooit de zijne zal worden.
Maar al met al vond ik ook deze film zeker geslaagd. En dat er meerdere superschurken tegelijk bezig zijn Spiderman te grazen te nemen is in de strip ook wel eens voorgekomen. Derhalve kon ik me in deze film er niet aan storen.
De special effects vond ik grandioos. Er is wel vaker een film over Spiderman gemaakt. Maar dat is lastig met een als in ADHD-doordrenkte neuroot springend en huppend van plek naar plek. De animaties in deze reeks zorgde ervoor dat ik voor het eerst niet werd teleurgesteld.
Dus dikke pluim voor de film. Behalve de humor dan. In de comic had Spiderman dus ook flinke humor die je op onverwachte momenten aan het bescheuren kreeg. En die humor miste ik in de film. Maar verder: lekker vermaak met de 'uitgekomen wens' Spiderman eindelijk eens 'in het echt' te zien. 4*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juni 2011, 11:52 uur
Super film. De beste van de drie delen. Ik kan me weinig films herinneren waarin de vervolgfilms beter worden. Vooral 'the Sandman' is met afstand de beste en mooiste tegenstander die Spiderman heeft gehad. Chapeau !!

movies2323
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2011, 18:33 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
De Spider-man trilogy eindigt helaas met een zeer zwakke film. Waar deel 1 en met name deel 2 nog prima in orde waren, is deel 3 echt een verschrikking. Sam Raimi krijgt miljoenen voor een film als deze? Belachelijk!
Spider-man 3 had te veel villains en de plot was verschrikkelijk.

Grootste minpunten
- De casting van Topher Grace. Venom kennen we uit de comics als een grote gespierde, psychopatische maniak die zeer intimiderend was. Hell, in Spider-man 3 was Venom nauwelijks te zien, dit omdat Topher Grace, meer zendtijd wou en daarom Venom steeds zijn masker achteruit haalde, om zo het matige acteren van Grace te laten zien .
- De plot, wat mij zeer irriteerde was de plot. Mary Jane werd alweer (jaja voor de derde keer!) ontvoerd door de badguy, en Spider-man moest haar weer zien te redden. . Verder was de dialoog bij de scene met de hijskraan ook zeer slecht. De vader van Gwen Stacey vraagt doodleuk: What's she doing up there? Dit terwijl zijn dochter op het punt staat om van bijna 30 hoog naar beneden te donderen En de Sandman Het is blijkbaar oke om de wet te overtreden, als je een dochter hebt. En wat ook verschrikkelijk was, was het stukje, waarbij Sandman eerst Spiderman en Harry verrot slaat en probeert te vermoorden, om vervolgens na 5 minuten te vertellen dat hij geen slechte persoon is. En het ALLERergste is dan nog dat Peter hem vergeeft.. Deze verhaallijn, met een nieuwe moordenaar van uncle Ben, was bovendien ook niet goed uitgewerkt. Het idee opzich was al slecht. Laat staan de uitwerking.
- Verder waren de Scenes met emo Peter Parker, ook niet goed. Het is bijna een minachting van je publiek. Als Peter Parker slecht wordt en de symbioot, Parker overneemt, kunnen wij dat zelf wel zien. Het betekent niet dat als Peter Parker emohaar heeft, en wat oogschaduw opdoet, dat hij dan ook meteen slecht is. Dit ( oogschaduw en emo spiderman) hadden ze achterwege kunnen laten, want dit merken wij zelf dan ook wel. -
- Daarnaast hoort Spider-man niet geliefd te zijn bij het publiek, zoals dat wel in de film was. Spider-Man is juist zo speciaal, omdat hij het niet doet voor de aandacht of goedkeuring van het grote publiek, maar omdat hij strijdt voor rechtvaardigheid. Spider-Man strijdt hiervoor omdat hij hiervoor de kracht gekregen heeft en het als verantwoordelijkheid ziet om de zwakkeren te beschermen, daar komt de hele phrase: with great power, comes great responsibility, van.
Spider-Man was in de comics ook nooit geliefd, en mede om die reden was Spider-Man zo speciaal, want hij bleef Spider-Man ongeacht de haat of liefde die er was tegenover de superheld.
- Tja verder waren er natuurlijk te veel villains en had Venom veel en veel meer zendtijd moeten hebben. (De echte Venom, dus niet Topher Grace met een venom pak, zonder masker).
- Bovendien is het geheugenverlies van Harry en Ook de butlerscene, waarin de butler vertelt dat Norman Osborn, gestorven is aan zijn eigen fouten, belachelijk. Iedereen die hoger dan een 3,5 geeft, is gewoon niet objectief. Het is idioot dat een film deze een gemiddelde van boven de 3 heeft.
Door de Special Effects en de badass Black Spiderman Costume, geef ik hem nog een
Sam Raimi moet zich schamen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2011, 18:34 uur
Ben het eigenlijk wel eens met je negatieve punten. Vond dit ook veruit het zwakste deel, maar door de vele actie en toch best aardige special effects nog wel kijkbaar.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2011, 16:46 uur
Gelukkig dat deel 3 weer wat beter is dan deel 2 want dat was toch echt wel een tegenvaller. Ik ben ook blij dat het in deze iets duisterder is.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2011, 22:33 uur
De herzieningen van deel 1 en 2 zijn me goed bevallen en ik keek dan ook uit om deel 3 weer eens te kijken. Gister gedaan en ik ben me opnieuw goed vermaakt, ondanks dat het niveau van de vorige delen niet wordt behaald.
De film duurt eigenlijk te lang (130+ minuten), had wel iets korter gemogen. Daarnaast werd het wel een beetje een herhaling (opnieuw moest Mary Jane gered worden) van zetten en het feit dat er wat veel verschillende vijanden in de film zaten vind ik ook niet positief. Ze hadden allemaal wat gebrek aan uitstraling en beter kan je je concentreren op het uitwerken van 1 vijand. Nu hadden ze allemaal wat te weinig screentime.
Verder werd er wel weer een goede mix gevonden tussen verhaal, actie en emotie. Ook nu weer perikelen tussen Peter Parker en Mary Jane, maar ik vond het wel weer wat hebben. Ik vind Kirsten Dunst ook nog wel een leuke meid. Wel vond ik het hele gebeuren van een veranderende persoonlijkheid van Peter Parker wat onnodig. Beetje langdradig.

Wat mij betreft was er nog een 4e Spider-Man gekomen. Helaas moeten we het nu doen met een komende reboot waarbij je weer Spider-Man 1 te zien krijgt, maar dan met andere acteurs. Dit mag je toch wel een hele geslaagde trilogie noemen.

3,5* (er stonden 3*)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 augustus 2011, 22:44 uur
Ajax&Litmanen1 schreef:
Wat mij betreft was er nog een 4e Spider-Man gekomen

Dat was inderdaad ook eerst het plan, een nieuwe Spider Man nog zo kort op deze film vind ik niet echt goed. Desalniettemin ben ik een beetje benieuwd, toch denk ik dat ik deze gewoon beter zal blijven vinden door de originaliteit.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 augustus 2011, 6:29 uur
De actiescenes zijn spectaculair, maar er is niet veel meer overgebleven van de emotionele diepgang van het 2e deel, maar de sfeer zit er wel weer goed in. Jammer dat er te veel verhaallijnen in zittem die niet allemaal goed uitgewerkt, zelfs afgeraffeld, worden

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 september 2011, 14:49 uur
Spiderman vs Sandman & Venom 8)
Dit deel blijft het beste van de 3 delen (tot nu toe)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 september 2011, 9:33 uur
bane!!!! schreef:

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 oktober 2011, 20:41 uur
[quote="MASSIVE70Deel 1 de beste?? Die film is ronduit is mislukt! Peter Parker doet aan een onzekere Mr Bean denken wat niet overeenkomt met de comics en Globlin lijkt op een geavanceerde "Power Ranger". Deel 2 heeft betere effecten en Doc komt vele malen overtuigender over dan dat gestuntel van Globlin. Triest dat Dafoe zich uberhaupt voor die rol heeft laten strikken. [/quote]

Dit gevoel had ik geenszins bij de film. In de strips was Goblin ook helemaal in z'n nopjes op zijn glider. En Parker als Mister Bean........klopt. Maar het betrof deel één van de filmreeks, en Peter was ten tijde van zijn Spidey-becoming, de eerste strips van de jaren zestig ook een sukkeltje. Een nerd was hij die met zich liet sollen en uitgelachen werd. Naarmate de strip zich ontwikkelde werd Peter ook privé iemand die zijn mannetje stond
Er zijn wel degelijk enkele afwijkingen te vinden van het origineel in de filmreeks, dat wel. Maar dat beetje water dat ik bij de wijn moest doen deed mij de film(s) toch niet veel minder smaken..