134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.584 berichten | 4.929.010 stemmen

Ashura-jô no Hitomi (2005)

Alternatieve titel: Ashura

Ashura-jô no Hitomi (2005)
28 stemmen | gemiddelde 2,03
mijn stem:
Japan
Actie / Fantasy
119 minuten

geregisseerd door Yôjirô Takita
met Somegoro Ichikawa, Rie Miyazawa en Kanako Higuchi

Bizan (Kanako Higuchi) heeft kwaadaardige plannen om de demoon Queen Ashura tot leven te wekken. Een geselecteerde groep vechters moet dit gevaar tegengaan. Andere, zwakkere demonen zijn wel al ontwaakt en die zullen ze eerst moeten vernietigen.

gebruiker
bericht

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 november 2005, 22:48 uur
Poster is duidelijk het mooiste aan de film.

Wat wat een visueel gedrocht is dit! Ik kan er eigenlijk m'n vinger niet op leggen, maar deze film is gewoon smerig. Bijna elk shot lijkt (en is ?) fake. Alsof de hele film voor een bluescreen is opgenomen, maar dan ipv digitaal bewerkte beelden gewoon met normale opnames. Je krijgt constant het gevoel dat personages op een toneel staan. Soms lijken zelfs de reeele beelden op slechte CGI. Vreemde ervaring, maar niet echt geslaagd moet ik zeggen :)

Verder is het verhaaltje bagger natuurlijk, al zou dat helemaal niet uitmaken moest de uitwerking van de film naar behoren geweest zijn. Kan me één leuke scene herinneren (de repetitie van het toneelstuk), de rest was gewoon stevig kut. Doe daarbij één leuk nummer op de soundtrack, en meer dan 1* kan ik voor dit scharminkel niet geven. Vorige film van Takita was nochthans niet erg slecht. Geen idee wat de bedoeling van deze film was. Volgens mij niet eens low budget, maar zo kwam hij zeker wel over. Vermijd dit ten alle kosten :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2006, 23:36 uur
En toch ga ik hem maar even proberen binnenkort :P

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Ashura (€ 8,90)
exclusief € 1,19 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 november 2006, 14:47 uur
24 november op de buis om 23.10 op MTV.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2006, 11:12 uur
jammer dat MTV net elke keer weer de flutste films weet te selecteren voor Asia Mania.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 november 2006, 0:28 uur
Och, ik heb ook vaak iets goeds zien voorbijkomen. Deze is dan weer een beetje jammer.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 november 2006, 2:39 uur
Ik heb de film gister op mtv gezien en vond hem erg vermakelijk.
Ik kan begrijpen dat de mensen die geen fan zijn van dit genre het een beetje een vreemde film vinden, maar een ster vind ik toch echt een beetje minachtend. op imdb scoort ie met 120 stemmen een redelijke 5+ Ashura ik vond het een topper !

Bekijk de trailer hier

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2006, 17:52 uur
Ik ben het met spacedweeb eens ik vond dit echt geen slechte film erg vermakelijk leuke actie. En over wat Onderhond zegt slaat nergens op dat bijna elke shot fake is had je bril niet op of zo.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2006, 23:38 uur
Ja, want zonder bril ziet alles er meer fake uit ... :?

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 april 2008, 18:49 uur
vandaag op mijn studiedag een ritje naar de plaatselijke videotheek gefietst om mijn dag doortekomen en dus zag ik Ashura liggen.. ik las de achterkant en het sprak me wel aan
maargoed hij maakte mijn verwachting niet echt waar..
normaal hou ik wel van dit soort films maar deze vond ik erg zwak.
Alles zag er zo fake idd uit en ik vond hem veels te raar. Hij dwaalde vaak erg af van het verhaal kortom.. deze film is zeker verre van goed

* *