134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.581 berichten | 4.928.995 stemmen

The Painted Veil (2006)

Drama / Romantiek
125 minuten

geregisseerd door John Curran
met Edward Norton, Naomi Watts en Liev Schreiber

1922, Shanghai. Als bacterioloog Walter ontdekt dat zijn vrouw Kitty hem bedriegt, besluit hij uit wraak een positie te accepteren in een afgelegen gebied in China, waar cholera heerst. Kitty heeft geen andere keus dan hem te volgen. Gaandeweg komt Kitty er achter dat haar man een minder harde kant heeft dan ze dacht. Dan slaat het noodlot toe....

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juli 2010, 20:01 uur
Ziet er allemaal gelikt uit!
Wordt perfect gespeeld en film is tot het einde aantoe aangrijpend.

Toch miste ik iets.
Naast het gekibbel tussen Walter en Kitty gebeurde er weinig en dat wat er gebeurde was redelijk voorspelbaar!

Toch al met al een vermakelijke film!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 november 2010, 19:34 uur
Schitterende film. Prachtig geacteerd en indrukwekkend gefilmd. Van begin tot eind boeiend.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Painted veil (€ 7,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Painted veil (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Painted veil (€ 8,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 november 2010, 9:46 uur
Vond het een beschrijvende film, sterk acteerwerk tussen Norton en Naomi.
Boeiend en verder heb ik er niet echt een negatief oordeel over.
Moet je liggen dit soort films.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2011, 18:14 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ondanks de gelikte plaatjes van het prachtige China en twee goede acteurs in de hoofdrol komt het niet echt tot leven. Dat komt vooral omdat de relatie tussen Watts en Norton oppervlakkig blijft, nergens wordt het echt diepgaand, resulterende in een romance tussen de 2 die niet altijd even geloofwaardig overkomt.

Voorbeeldje: Watts denkt weinig positief over Norton, maar nadat zij in het klooster komt hoort ze eigenlijk wat voor goede vent hij is en dat hij graag bij de baby's verblijft. Gevolg hiervan is dat Watts opeens weer smelt voor zijn personage en de romance weer opbloeit. In een geval als dit zou het beter werken als je die goede daden van Norton ook allemaal zou zien. Dat is echter niet het geval.
Het einde komt ook een beetje uit de lucht vallen en vanaf het moment dat je hoort dat Norton cholera heeft tot aan zijn dood zitten niet meer dan 5 minuten
Het komt veel te gehaast over.

Tuurlijk is het verder echt geen kommer en kwel om de film te kijken, de personages weten apart toch wel sympathie op te wekken en een onderwerp als dit blijft zwaar op de maag liggen. Ook de prachtige Chineze natuur helpt hierbij.

Geen topper, maar wel oké verder.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2011, 19:23 uur
baborak schreef:
Mooi verhaal, prima sfeer, onderhoudend. Film had wel wat meer spanning mogen hebben. Vond Watts beter dan Norton, prima gespeeld.

Daar ben ik het helemaal mee eens.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juni 2011, 23:10 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Wat een schitterend en tragisch verhaal. Hoe een liefde heel subtiel kan opbloeien en toch zo dramatisch kan eindigen. Ik moet bekennen dat het verhaal af en toe behoorlijk begint te kabbelen maar ik was zo onder de indruk van het tragische verhaal, de prachtige beelden, de beklemmende sfeer en het supersterke acteerwerk dat ik me daar totaal niet aan stoorde. Wat een aangrijpend verhaal.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2011, 22:59 uur
Een heel erg subtiele film die echte dramaliefhebbers zeker zal bekoren.
Als zijnde een dramaliefhebber heb ik al allerhande setups gezien van verschillende liefdesverhalen.

De sterkte van deze film ligt vooral in de acteerprestaties. Edward Norton komt heel erg goed over al de te stijve man en staat volledig tegenover de jeugdige en verwende Naomi Watts. De films bevat een heel scala aan levenslessen en diepere morale ligging, dat ik er stil van werd.

Een tot tranend bewegende film met een uitstekende visuele en (vooral) muzikale sfeer met sterke acteerprestaties!

En wat lijkt Naomi Watts erg veel op Nicole Kidman! dat is natuurlijk een enorm groot compliment!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2011, 1:15 uur
Een heerlijk rustige film. Echt goed geacteerd en de acteurs passen perfect bij het karakter dat ze spelen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2011, 4:36 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Hele kloppende film, als in ik stoorde me aan niks. De minuten vlogen voorbij. De opnames in China zijn adembenemend en het liefdesspel raakte mij enorm. Deze film laat weer zo duidelijk zien hoe destructief een affaire is. En ook hoe barre ongewone omstandigheden een potentiele liefde die wel zou kunnen bestaan tot leven kan brengen. Ik vind het acteerwerk in deze film ook ongelooflijk goed. Norton petje af. I love him! Wilde dat hij meer in drama & kostuumdrama speelde. Je wordy meegetrokken in de film en de tijd. Ik vind alleen wel dat de samencvatting bovenaan deze pagina iets te veel vertelt. Gelukkig las ik het niet van te voren.