134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.581 berichten | 4.928.995 stemmen

La Morte Risale a Ieri Sera (1970)

Alternatieve titels: Death Occurred Last Night, Das Grauen kam aus dem Nebel, Death Took Place Last Night

Morte Risale a Ieri Sera, La (1970)
er is nog niet gestemd
mijn stem:
Italië / West-Duitsland
Misdaad
93 minuten

geregisseerd door Duccio Tessari
met Raf Vallone, Frank Wolff en Gabriele Tinti

Het onderzoek van politie-inspecteur Berzaghi naar de verdwijning van een 25-jarige zwakzinnige vrouw, geeft een vieze nasmaak wanneer de vrouw dood wordt gevonden. Het politiekorps probeert vanaf dat moment alles in het werk te stellen om de daders te vinden voordat de radeloze vader van de vrouw haar vindt.

gebruiker
bericht

quote
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 april 2012, 9:59 uur
Wat zie ik, hebben jullie retarded vertaald als achtergesteld _O_ ?
Goed, gekende crossover tussen poliziottesco en giallo van het vermissings- en terechtgekomen in de prostitutie-type, en duidelijk verwant aan gelijksoortige crossovers als LPCA,ATLADP of MSDUM, waarbij dient te worden aangetekend dat deze film eerst kwam. Gebaseerd trouwens op een roman van dezelfde auteur op wiens werk IRDM van Di Leo is gebaseerd, nog sterker de protagonist is dezelfde inspecteur Lamberti die hier wordt gespeeld door Frank Wolff. Dit betekent dus dat deze film ook in Milaan speelt.
Die zgn. achtergestelde vrouw is in feite een 25- jarige zwakzinnige van 1 meter 85 en een geweldig lichaam :)P wier enige doel in het leven is om zoveel mogelijk te neuken :Y, de droom van iedere loverboy derhalve. De momenten dat ze in beeld komt als een soort overjarige kleuter hebben iets belachelijks en dat geldt in mindere mate op het eind ook voor haar vader Vallone, die zich gaandeweg ontwikkelt tot een lone avenger...met een lamme poot.
Verder een aardige, degelijke detective story volgens het boekje met weinig typische giallo elementen of sleaze, maar vakkundig geregisseerd.
N.B: iemand beklaagt zich op IMDB over de wijziging van de titel en de betekenis ervan, deze wordt op het slot echter tot driemaal toe uitgelegd !
Mooie titelscore tenslotte van Mina.