134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.581 berichten | 4.928.993 stemmen

When a Stranger Calls (2006)

When a Stranger Calls (2006)
579 stemmen | gemiddelde 2,89
mijn stem:
12 jaar angst grof taalgebruikVerenigde Staten
Thriller / Horror
87 minuten

geregisseerd door Simon West
met Camilla Belle, Katie Cassidy en John Bobek

Het nieuwe baantje als babysitter van een jonge middelbare scholiere verandert in een nachtmerrie, wanneer zij geheimzinnige telefoontjes ontvangt. Terwijl ze verifieert of alles in de omgeving wel veilig afgesloten is, lijkt iemand die het op haar gemunt heeft, toch steeds dichterbij te komen.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 november 2011, 11:20 uur
Middelmatig.

Beetje een 13 in een dozijn film zonder verdere uitdieping maar natuurlijk wel met personages die van bordkarton lijken, maar enfin, op zijn tijd is een dergelijk filmpje precies wat ik nodig heb. Verstand op 0 en genieten van de mooie Camilla, wiens acteerwerk inderdaad niet altijd even sterk was. De spanning komt pas tegen het einde aan, en de ontknoping valt helaas tegen. Je blijft achter met een 'Is het dit?' gevoel.

Wel een mooi huis en toch enigszins wel knap dat je door blijft kijken terwijl het zich voornamelijk in het huis afspeelt en je alleen Camilla in beeld hebt. Gelukkig is het een mooie meid. Jammer dat er met het verhaal niet wat meer gedaan is.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2011, 19:55 uur
Hier wil niet eens naar kijken. Ik heb te goeie herinnering aan het origineel. Er is nog weinig fantasie in Hollywood. Slick, boring films. Nu gaan ze zelfs een prequel van de Alien films maken? Armoede alom zo ook creatieve armoede alom dus.......

» Laagste prijs voor deze film op DVD

When a Stranger Calls (2006) (€ 6,79)
exclusief € 0,99 verzendkosten

When a Stranger Calls (2006) (€ 6,99)
gratis verzending

When a Stranger Calls (2006) (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2011, 22:43 uur
Cheapcaster schreef:
Het hoogste spanningspunt vind ik wanneer de politie belt dat "the Stranger" belt vanuit het huis. Dan is er écht sfeer.
Deze film is ook ontzettend realistisch. Ik denk dat als je hier als babysitter naar kijkt terwijl je aan het babysitten bent 's avonds, dat dat dan ook iets doet met je.

3.5

tja haha toevallig dat tijdens het oppassen deze film komt hahah gelukkig een klein huis (:

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2011, 23:51 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Op zich best raar, een horror/thriller zonder een druppeltje bloed volgens mij. Er zit wel een wat onheilspellend sfeertje in de film, maar er gebeurt gewoon nooit wat. Het ging me al snel vervelen. De bad guy is verder wel een beetje een slapjanus, haha. Zijn gezicht werd steeds hardnekkig net uit beeld gehouden en op het einde duidelijk getoond. Had k hem hier moeten herkennen? Vond het einde in het ziekenhuis (of was het meer een psychiatrische inrichting?) ook wat apart. Warrig filmpje en amper onderhoudend. De voorspelbaarheid is ook wel erg groot door het gebruik van allerlei clichés. Kon elke twist wel voorspellen. Die agent was wel doortastend trouwens.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2011, 23:53 uur
Niet eens zo heel beroerd, maar ook niet veel meer dan middelmaat. Positief is dat de identiteit van de stalker niet zomaar weggegeven wordt, wat toch wel voor een klein beetje spanning zorgt. Verdere pogingen om spanning op te wekken, zijn niet bijster succesvol, maar ook niet heel erg storend. De paar schrikmomenten die erin zaten, waren verder niet al te best. De actie komt pas echt in het laatste kwartier en is eveneens niet om over naar huis te schrijven. Het verhaal blijft vrij braaf tussen de lijntjes en is bitter weinig origineel, maar ik heb me niet bijzonder gestoord aan de keuzes van de hoofdpersoon en had het wel erger verwacht. De laatste paar minuten slaan dan echter weer helemaal nergens op. Zeer overbodig.

* *

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2011, 2:44 uur
Niet echt mijn genre, maar omdat de film maar 87 minuten duurt, heb ik 'm toch maar gekeken. Heb de film net in mijn eentje gezien en het was best spannend zo nu en dan, maar daar bleef het ook bij. Vond het verder niet zo veel aan. Je ziet het einde van ver af aankomen. Af en toe irriteerde ik mij ook aan dat wijf. Moest wel lachen om dat gehijg door de telefoon. Ook het einde is niet erg boeiend. Vooral het laatste kwartier is de spanning er redelijk vanaf. Verder was de film redelijk braaf, maar dat kon je ook wel verwachten met een PG-13 horror.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2011, 15:57 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik heb best van deze film genoten, heb hem met 2 'kenners' van het origineel gekeken
en de soundtrack viel meteen op.

De hele film lang word er met muziek de spanning opgebouwd hierdoor is er een duidelijke spanningsboog die goed werkt.
er zijn de nodige cliche's maar weder word dit goed uitgewerkt en de Acteerprestaties van Camilla zijn prima, dat moet ook wel want 81 van de 84 minuten zit je naar haar te kijken
(en dat is geen straf in dit geval)

enige minpuntje: de killer zijn gezicht is in beeld en het verhaal is wat verschillend van het origineel

prima thrillertje heb me er goed mee vermaakt!

(moderator)
avatar van Spetie
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 december 2011, 8:48 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Standaard filmpje, die nooit echt spannend wordt.

Tijdens het begin van de film zien we een gruwelijke moord, waarna we al snel overgaan naar het eigenlijke verhaal. Camilla Belle ziet er goed uit, maar schiet qua acteren soms wel wat tekort. Na een korte kennismaking mag ze al snel gaan oppassen in een groot maar chique huis, waar ze al snel door een vervelende beller wordt lastiggevallen. Is het de moordenaar van het begin of toch iemand die het duidelijk op haar voorzien heeft, vanwege andere redenen?

De spanning in de film komt er eigenlijk nooit. De muzikale score is degelijk, maar niet echt bijzonder. Alleen het huis is echt prachtig, waarbij voor het tuintje met vijver in het midden van huis buiten, er mystiek uitziet. De killer is trouwens weinig bijzonder. Lange tijd wordt hij uit beeld gehouden, zodat we zouden kunnen denken dat het om een bekende gaat. Verder zit er totaal geen gore in de film, waardoor het allemaal uiteindelijk vrij braaf blijft.

De uiteindelijke voorspelbare afloop is niet bijzonder. Op het einde proberen de makers nog even verwarring te zaaien in het ziekenhuis, maar dat blijkt slechts loos alarm te zijn en zou ook een vrij onwaarschijnlijk einde zijn geweest. De setting en locatie was best leuk, maar verder is het weinig bijzonders.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 december 2011, 23:15 uur
Heerlijke film, sfeervol, lekkere meid en veel spanning......

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2011, 22:29 uur
Een goede thriller film...
Gelukkig geen horror...
Prima acteerwerk...
Wel spannend verhaal...
Zou maar geen telefoon pakken, zo eng, groot huis, oppas..
Prima achtergrond (Dolby Digital) muziek...
Redelijk mooi HD kwaliteit...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 0:58 uur
Goeie thriller alleen de acteer prestaties van Camilla Belle konden beter.
voldoende schrikmomenten, zoals ik om me heen waar kon nemen

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2012, 23:47 uur
het was een zeer goede film erg spannend ik heb me geen moment verveeld :D

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2012, 0:07 uur
Ik heb me prima vermaakt met deze film, het was niet altijd even geloofwaardig.
Maar Sfeervol en eng was het zeker wel..

3 sterren < mijn 1600ste stem! *:)*