134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.580 berichten | 4.928.993 stemmen

locatie: Films » Archangel (2005) » Info

Archangel (2005)

Archangel (2005)
219 stemmen | gemiddelde 3,25
mijn stem:
Verenigd Koninkrijk
Thriller / Mystery
116 minuten / 131 minuten (DVD Versie)

geregisseerd door Jon Jones
met Daniel Craig, Yekaterina Rednikova en Gabriel Macht

Het leven van de Britse professor Fluke Kelso, werkzaam in Rusland, krijgt een vreemde wending na een ontmoeting met één van de voormalige bodyguards van Stalin. Eén van 's werelds best bewaarde geheimen omtrent de nalatenschap van één van de meest gevreesde dictators ontsluiert zich.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2006, 20:20 uur
wanner komt deze uit in de bios of gaat hij rechtstreeks op dvd??

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2006, 14:36 uur
vermakelijke film met een origineel plot, jammer alleen dat het einde een beetje afgerafeld is.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Archangel (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Archangel (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Archangel (€ 19,48)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

djelle
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2006, 15:22 uur
demonski schreef:
wanner komt deze uit in de bios of gaat hij rechtstreeks op dvd??
Ik denk dat deze straight-to-video is.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2006, 15:24 uur
Geproduceerd en uitgezonden door de BBC, 19 maart jongstleden. Zal wel op DVD verschijnen binnenkort gezien het feit dat de hoofdrolspeler binnenkort als James bond te zien is.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2006, 22:25 uur
Goede spannende thriller, alleen jammer van het plotselinge einde.

Toch nog 4*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2006, 15:54 uur
Fiend schreef:
Goede spannende thriller, alleen jammer van het plotselinge einde.

helemaal mee eens, maar 3*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 maart 2006, 22:14 uur
De film begint een beetje slapjes en doet goedkoop aan. Gelukkig komt de aart en spanning er in het tweede gedeelte van de film goed. Het einde is inderdaad abrupt, maar stoorde maar daar niet aan. Geen idee hoe ze anders hadden moeten verfilmen.

Dikke 3*

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2006, 18:20 uur
Deze film stikt van de toevalligheden en zit ongeloofwaardig in elkaar.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2006, 15:58 uur
wel vermakelijk

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juli 2006, 10:19 uur
Goede miniserie, geweldig geacteerd met name door craig deel 1 iets minder spannend, deel 2 des te meer.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juli 2006, 11:40 uur
goeie mini serie met een goeie daniel craig , alleen is het eerste deel zeer goed en met het tweede deel valt het wat in elkaar , maar toch beter dan het gemiddelde , het einde is wel verschrikkelijk ongeloofwaardig.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 november 2006, 1:34 uur
Aardig gespeeld. Mooie filmomgeving. Einde afgerafeld. Einde is de grootste min.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 januari 2007, 15:13 uur
Mooi verhaal en zeer trouw aan het verhaal van Robert Harris . exact zoals ik het me had voorgesteld in het boek. Leuk om Daniel Craig te zijn in een niet Bond rol

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2007, 13:32 uur
hele tijd geleden een keer gehuurd op DVD, en vond het echt
een TOPfilm!!

Zit nog goed in mn geheugen, 4*

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 juni 2007, 22:32 uur
Mja, voortkabbelend filmpje dat nergens *echt* spannend of intens wordt. Craig doet het wel aardig inderdaad...

Tussendoortje: 2*.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juli 2007, 14:24 uur
offermans schreef:

Mee eens, toch was de film wel een 3,5 waard.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2008, 23:05 uur
Best aardige film.

Deed me een beetje denken aan The boys from Brazil,.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2008, 10:43 uur
tjp1994 schreef:
Leuk om Daniel Craig te zijn in een niet Bond rol
Ja, want die speelt hij al zo lang :')

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2008, 11:18 uur
Best leuk om eens te zien. inderdaad een abrupt einde, maar wat zou er nog meer te vertellen zijn?

Goed voor een avondje vermaak!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2008, 18:55 uur
belachelijk plotseling einde, waardoor ie niet verder dan 3* komt voor mij.. ook de spanning viel wat tegen, alleen het verhaal was wel aardig.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 september 2008, 17:57 uur
Goldenskull schreef:
belachelijk plotseling einde, ... alleen het verhaal was wel aardig.

komt denk ik omdat het een verfilming is van een boek uit eind jaren 90 van Robert Harris (die ook Fatherland had geschreven dat later film werd met Rutger Hauer) - allerbij "what if" scenarios waarbij beide boeken bestsellers werden maar op film vallen ze allerbij tegen. Met Archangel leest de hele boek met spanning naar die abrupte end scene en dat lukt erg goed - ik kan begrijpen dat een film versie dat minder kan pakken!
Toch een meer dan redelijk film en best vermakelijk.
7 uit 10 van mij

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 november 2008, 22:56 uur
Appart verhaal, en dat beviel me wel. Het einde was inderdaad wat abrupt, en ik had ook liever een ander einde gezien. Al met al is het allemaal nog wel heel redelijk. 3,5*

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 november 2008, 23:41 uur
Heerlijk dit! Niet de hele film gezien, dus ik zal me van stemmen onthouden.
Maar de goed lopende dialogen én het boeiende acteerwerk trokken wel onmiddelijk mijn aandacht. Hoe origineel het verhaal verhaal ook zijn moge; het is natuurlijk vrij bizar en bij vlagen dan ook ongeloofwaardig (maar ik zou haast zeggen: zoals het een goede actiefilm betaamt :)).
Ik vind het een aanrader. Ook voor mezelf, mocht 'ie nog een keertje uitgezonden worden.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 november 2008, 13:20 uur
Heb hem gisteren op tv gezien, vanaf het begin vond ik hem spannend. Goede film, aanrader! Ik ga hem ook op dvd kopen. :P

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 april 2009, 8:57 uur
Rosicky schreef:

Juist dat abrupte einde was juist erg goed. Het maakt de film helemaal af. Interessante film, interessante wendingen en goed geacteerd van Craig.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 1:41 uur
Mooie acties, goed camerawerk, Craig in zijn onderkoeldheid is een fijne acteur om naar te kijken, mooie Jekaterina Rednikova (wat een stuk!), de sfeer van Moskou en het Russische platteland prima in beeld gebracht (iets wat je als niet-kijker van Russische speelfilms niet gauw zult zien) en daarnaast enkele historische wetenswaardigheden. Ik vond "Archangel" de moeite waard. Ik heb hem in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 februari op het ZDF gezien en zal hem vanwege de Duitse synchronisatie zeker nog een keer op een Nederlands of Brits kanaal gaan bekijken.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 februari 2010, 19:51 uur
Deed me inderdaad ook erg denken aan The boys from Brasil, aardige film.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2010, 21:38 uur
We waren erg benieuwd toen we hoorden dat Craig de Bond ging spelen dus wilden we ook iets van hem zien.

Deze lange film leek mij wel wat. Twee uur kan ik altijd wel volhouden. Maar met deze film had ik moeite. Er zaten een paar spannende momenten in. Het einde was inderdaad wel vreemd en ik hou daar niet zo van. Het verhaal trok me wel aan en Craig speelde het ook wel goed. 2,5.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juni 2010, 16:39 uur
Zeer leuke en spannende film met een prima sfeer.
Acteurs zijn goed in hun rol.
Verhaal is interessant en wordt goed uitgewerkt.

3,5 ster

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2010, 12:53 uur
had er meer van verwacht, maar toch 3

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 januari 2011, 13:28 uur
Blijft vermoeiend, zo'n film met Russische accenten e.d. Ook hier gaat het na verloop van tijd nogal tegenstaan. De cast bakt er sowieso niet veel van, ook Daniel Craig blijft bleekjes. Jones doet het met een ijzig koud kleurenfiltertje en schiet wat leuke plaatjes van Rusland, maar verder weet hij niet erg veel op te roepen. Suspense is in ieder geval ver te zoeken.

Film leunt daarmee grotendeels op het plot dat ook al niet echt helemaal vlekvrij overkomt, terwijl het bronmateriaal (een boek van Robert Harris, die ook de basis legde voor Polanski's The Ghost Writer) wel de nodige mogelijkheden zal hebben geboden. Ik hou wel van dat soort boeken, dus zo'n televisiewerkje gaat er ook wel in, maar deze adaptie blijft toch aan de karige kant.