134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.579 berichten | 4.928.992 stemmen

Morir en San Hilario (2005)

Alternatieve titel: To Die in San Hilario

Morir en San Hilario (2005)
27 stemmen | gemiddelde 3,07
mijn stem:
6 jaar geweld angst grof taalgebruikSpanje
Komedie
95 minuten

geregisseerd door Laura Mañá
met Lluís Homar, Ana Fernández en Ferrán Rañé

Het dorp San Hilario stond bekend om zijn prachtige begraafplaats en begrafenisdiensten. Omdat tegenwoordig meer behoefte is aan een snelle dienst hebben de bewoners geen werk meer. Germán besluit toch gebruik te maken van hun diensten en gaat naar San Hilario om daar zijn laatste dagen te slijten. Hij sterft echter voordat hij San Hilario bereikt en een vreemdeling wordt voor hem aangezien. De dorpelingen beginnen onwetend aan de begrafenisvoorbereiding...

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2006, 8:21 uur
Iemand deze al gezien?

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2007, 20:29 uur
hartstikke leuke film 5 sterren

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Morir en San Hilario (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Morir en San Hilario (€ 10,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Morir en San Hilario (€ 10,45)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2007, 21:22 uur
erg apart en leuk verhaal !! niet zo diep maar wel lekker maf.

beetje flauw einde vond ik, maar beslist de moeite waard.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juni 2008, 15:15 uur
Mijn kennismaking met Laura Mañá afkomstig uit Spanje is niet onaardig maar verre van goed. Het gegeven klinkt simpel en makkelijk vermaak juist door die simpelheid krijg je een hartverwarmend beeld van een dorpje dat niet eens bestaat op de Italiaanse kaart. Alleen jammer dat het lijkt alsof dit Spaanse productie zo uit Hollywood komt. Het miste vooral de Spaanse pittige kruiden die een film maakt of kraakt.

Het dorp San Hilario staat bekend om zijn prachtige begraafplaats en begrafenisdiensten. Omdat er tegenwoordig behoefte is aan snelle dienste hebben de bewoners geen werk meer. Met de komst van Germán lijken de kansen te keren. De beste man wil zijn laatste dagen in het stadje slijten helaas sterft hij echter voordat hij de stad bereikt. Zodoende wordt een vreemdeling voor Germán aangezien die net een grote smak geld gestolen heeft. Drie keer raden wat vervolgens gebeurt?

Regisseuse Laura Mañá die ook het scenario schreef, heeft met deze Spaanse productie een fris uitgangspunt genomen om de nodige komische perikelen in het stadje weer te geven. Helaas is het jammer om te melden dat het naar een half uurtje al gedaan is want het enige wat we voorgezet kregen zijn flauwiteiten en clichés. Het is dat ik nog net niet in slaap viel want deze film had buiten het beter omgaan met elkaar in de samenleving verder niet veel te zeggen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2008, 17:19 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Grappige film, gelukkig geen Hollywood-einde en plot!

Vermakelijk genoeg voor zo tussendoor.

film_kaza
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 oktober 2008, 20:30 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
De eerste spaanse film die ik ooit zag, en ook een leuke film! Heerlijk verhaaltje met zo zijn maffe en serieuze kanten. Zorgeloos vermaak. Alleen had de film nog wel een paar onbeantwoorden vragen. Geeft hij het berichtje van god ook echt door? Hij ging dood, en daar hield de film ook meteen mee op. Jammer, Hoewel bij de aftiteling je nog wat komische teksten hoorde die het afmaakte.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2008, 17:23 uur
Zojuist gehaald bij Aldi voor 4 euro... straks maar eens bekijken en zien of ik vier euro heb weggegooid of dat ik een leuke film heb gekocht.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2008, 2:23 uur
Mooie aparte film over hoe belachelijk begrafenisrituelen eigenlijk zijn. In het begin wat kluchterig door de wat rare grappen, maar eenmaal in het dorp aanbeland, is het wonderschoon subtiel.