Funeral Home (1980)

geregisseerd door
William Fruetmet
Kay Hawtrey,
Lesleh Donaldson en
Barry MorseEen jonge vrouw arriveert bij het huis van haar oma. Het huis was voorheen een begraafplaats en zij probeert er nu een 'bed and breakfast' van te maken. Nadat ze dit opent beginnen haar gasten te verdwijnen en duiken ze dood op...
1,5
[permalink] geplaatst op 4 december 2008, 15:01 uurLijkt me wel een interessante film van William Fruet, de regisseur van Death Weekend.
[permalink] geplaatst op 21 juni 2009, 10:28 uur
1,5
[permalink] geplaatst op 21 juni 2009, 11:09 uurMijn kettingzaag ligt al klaar mocht je te dicht in mijn buurt komen!
[permalink] geplaatst op 21 juni 2009, 11:18 uurbrucecampbell schreef:
Mijn kettingzaag ligt al klaar mocht je te dicht in mijn buurt komen!
hehe mooi.
1,5
[permalink] geplaatst op 5 september 2009, 17:37 uurVrij teleurstellende horror die totaal niet eng of spannend is. Het enige positieve hieraan is de grootmoeder die enorm creepy is, vooral op het einde. Voor de rest heeft deze film enorm weinig te bieden. Van dezelfde regisseur van Death Weekend had ik toch iets meer verwacht. Ik vind het dus wel vreemd dat deze nog zo'n relatief hoge score heeft hier.
3,0
[permalink] geplaatst op 14 februari 2010, 11:13 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenMaude Chalmers gaat logeren bij haar grootmoeder. Haar grootvader was begrafenisondernemer maar verdween onder mysterieuze omstandigheden, samen met een dame waarmee hij een relatie zou gehad hebben. Haar sinistere grootmoeder heeft van het huis een hotelletje gemaakt. Maar blijkbaar heeft het gebouw geheimen te verbergen. Maude hoort vreemde geluiden in de kelder en merkt op dat haar oma daar tegen iemand spreekt. Ze verbiedt evenwel Maude naar de kelder te gaan. Steeds meer gasten van het hotel raken vermist.
William Fruet werkt aan een zorgvuldige opbouw van een lugubere sfeerschepping. Voor een slasher komt er relatief weinig bloed aan te pas, zijn film is meer een mix van thriller, mystery en drama. Een beetje geïnspireerd op "Psycho" van Hitchcock. De ontknoping vond ik effectief. Niet zo schokkend als "Death Weekend", maar niettenmin een geslaagde prent.