La Notte Brava (1959)

geregisseerd door
Mauro Bologninimet
Rosanna Schiaffino,
Elsa Martinelli en
Laurent TerzieffDrie jonge criminelen uit Rome worden gevolgd terwijl ze hun dag doorbrengen met kleine diefstallen en het bezoeken van prostituees. De jongens denken die vrouwen te kunnen besodemieteren, maar de vrouwen zijn slimmer en stelen het geld van de jongens. Die gaan dan weer de stad in en zoeken ruzie met drie homoseksuelen en proberen nog wat vrouwen te versieren.
4,5
[permalink] geplaatst op 22 september 2005, 18:30 uurHet script is geschreven door Pier Paulo Pasolini!!
[permalink] geplaatst op 22 februari 2009, 10:14 uurHeel mooie poster, hoewel hij niet van het land van de oorsprong is. De film kreeg een Prijs (Silver Ribbon) voor het beste originele verhaal van het Italian National Syndicate of Film Journalists.
4,5
[permalink] geplaatst op 13 april 2009, 14:43 uurMac Hammer Fan schreef:
Inmiddels wel de origineel Italiaanse poster gevonden en toegevoegd. Ook mooi, maar niet zo mooi als de Franse!
pippo il buffone
[permalink] geplaatst op 15 december 2010, 2:09 uurDat het script van Pasolini afkomstig is begrijpt een ieder al wel uit de synopsis,typischer PPP kan bijna niet.Overigens heb ik geen flauw idee waar de Engelse titel op slaat.Hoe dan ook,we hebben hier een soort voorstudie voor Accatone die ook een Accatone had kunnen worden,als Pasolini zelf zou hebben geregisseerd.Maar hij liet het dus over aan Bolognini.
Het resultaat is een film die niet alleen niet op Accatone lijkt,maar überhaupt niet neo-realistisch kan worden genoemd.Het lijkt wel eerder nouvelle vague:wat jonge mensen die zich vervelen en gekke dingen doen,episodisch gepresenteerd.De jazz-light soundtrack versterkt dit gevoel nog.Gelukkig krijgen we af en toe nog wat smerige,arme kindertjes te zien.
Behalve een voorstudie op Accatone is het zeker in het begin ook een nastudie van Cabiria,je denkt eerst dat de focus op de hoertjes gaat liggen.Uiteraard zijn de dialogen in slang,zoals we dat van onze vriend de scenarist mogen verwachten.
Mijn grootste probleem met deze film is de cast:bestaande uit toen nog onbekende twintigers,maar anno nu kun je uit talloze budget en arthouse producties bekende acteurs als Brialy,Terzieff en Schiaffino(ook nog een rolletje voor Milian trouwens) toch moeilijk serieus nemen in hun rol van lumpenpaupers.Ze komen net even iets te gesophisticeerd over en zien er duidelijk uit als toneelschoolstudenten.
Het slot biedt trouwens een wat gratuit,zinloos statement.
WAARSCHUWING:voor romantische zielen zou deze film wat tegen kunnen vallen.Nergens wordt geexpliceerd dat het ook daadwerkelijk gays zijn,integendeel.Wel zie je dat de 6 het heel erg "gezellig"met elkaar hebben,maar tot werkelijke "romantiek"komt het niet.
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2011, 16:00 uurEn is het nog ergens te krijgen?