Edmond (2005)

geregisseerd door
Stuart Gordonmet
William H. Macy,
Julia Stiles en
Joe MantegnaEdmond Burke is een succesvolle zakenman, die de raad besluit op te volgen van een waarzegger. Hij verlaat pardoes zijn vrouw en stort zich in de onderwereld van New York op een zoektocht naar zichzelf. Hij krijgt echter de ene klap na de andere te verwerken.
2,5
[permalink] geplaatst op 16 januari 2009, 18:58 uurIk heb deze fim net gezien, had niet echt iets nieuws te bieden. Veel scenes kwamen niet overtuigend uit de verf, bovendien had de film veel weg van Falling Down met Michale Douglas, die vele malen beter was. 2,5*
3,0
[permalink] geplaatst op 6 april 2009, 22:13 uurVrij simpele, maar tog vond ik hem zeker niet vervelend op te bekijken! 3 sterren
3,5
[permalink] geplaatst op 7 april 2009, 17:29 uurPrima en apart filmpje.
William H. Macy is zoals altijd erg goed en het script is lekker fris.
Het is een soort van roadmovie maar dan zonder auto en zonder mooie landschappen. Ik bedoel eigenlijk het gegeven dat hij telkens nieuwe mensen ontmoet op zijn pad, mensen die snel weer uit de picture zijn. Het einde is prachtig, meer zal ik niet verklappen.
Steve555
[permalink] geplaatst op 15 juni 2009, 23:42 uurFalling Down 2 ja. Zoiets kwam er inderdaad bij me op toen ik hem keek.
De kapelaan in het verhaal, Jack Wallace, lijkt als twee druppels water op Macy
3,0
[permalink] geplaatst op 24 september 2009, 18:27 uurRaar filmpje om te beoordelen : beginfase tot de helft van de film best boeiend, daarna zwakt het verhaal af. William H. Macy speelt een goede rol, maar de andere karakters ( de actrices ) zijn zwakjes uitgewerkt. Alleen de rol van Stiles heeft nog iets om het lijf.
Hoe langer de zoektocht duurde, hoe minder sympathie je ook ging krijgen voor de rol van Macy. Zijn opvattingen, handelswijze , omgang , dialogen werden vager en vager naarmate de film duurde. De zoektocht was nochtans duidelijk, maar ontaarde desondanks door een jonge leuke serveerster en de vrouw in de trein. 6/10
2,5
[permalink] geplaatst op 30 november 2009, 12:14 uuridd eerste redelijke eerste helft maar een betreurenswaardige tweede.
Macy vind ik altijd wel de moeite waard om te kijken maar dat komt volgens mij omdat ik "Fargo" zo goed vond.
3,5
[permalink] geplaatst op 11 januari 2010, 14:06 uurZonder van het bestaan van deze film af te weten, en zonder ook maar een benul van het verhaal te hebben, besloten om Edmond te gaan kijken gister. Hou er altijd wel van om zo een film in te stappen, heb toch het idee dat je anders licht bevooroordeeld een film in stapt, en de score op imdb stiekem in je achterhoofd meegenomen wordt in je waardering. Zo niet bij Edmond, een film waarbij ik me 80 minuten lang behoorlijk vermaakt heb! Een ontzettend rare film. Macy begint weer als zijn gebruikelijke klungelige type, om vervolgens tezamen met zijn nieuwe mes los te gaan. De film is gortdroog en tegelijk gifzwart. Gortdroog is het begin, hoe hij zijn vrouw verlaat bijvoorbeeld, hilarisch. Gifzwart is het hoe hij, door het mes?, ineens in een beest veranderd, en al zijn frustratie van zijn leven eruit laat barsten.
Aangename verrassing deze film,
4,0
[permalink] geplaatst op 25 februari 2010, 18:36 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenbooyo schreef:
Aangename verrassing deze film,
Helemaal mee eens
Heel onvoorspelbaar, van begin tot eind heel vermakelijk. Heel leuk om te zien hoe Edmond veranderd,
hij weet op een gegeven moment zelf echt niet meer wat hij aan het doen is en belandt in de gevangenis. Wat Edmond daar meemaakt vond ik ook het beste gedeelte van de film
Door dat einde geen 3,5* maar 4*
3,0
[permalink] geplaatst op 24 augustus 2010, 21:51 uurAsociaal en mensverlagend werkje. En wie beter dan Macy kon zo'n sukkel als Edmond spelen die terzelfdertijd de afgrond als de hemel bereikt. Gordon spuwt op menselijke kleinzieligheid en zorgt voor een gevoel van schaamte. Zeer apart werkje waarin de humor nooit ver weg is.
2,0
[permalink] geplaatst op 18 april 2011, 16:29 uurTegenvaller. Een beetje makke Gordon. Vond de film slecht uit de verf komen en weinig boeiend of verrassend.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 december 2011, 15:58 uurEigenlijk vond 'k hem zo slecht niet hoor. Vooral het eerste uur had wel iets en wist me wel te intrigeren, maar eenmaal hij werd opgepakt werd de film wel een stuk minder. Toen gingen ze meer de filosofische toer op en boeide het me minder.
Ondanks dat er toch heel wat bekend volk meedeed (al waren het wel allemaal kleine rollen), moest de film het vooral hebben van William H. Macy.
De film heeft een beetje weg van Falling Down, maar is wel een stuk minder. 'k vond hem redelijk, niet waw, maar zeker ook niet slecht