132.211 gebruikers | 83.382 films | 30.189 regisseurs | 3.421.961 berichten | 4.776.014 stemmen

The Trouble with Harry (1955)

Alternatieve titel: Herrie om Harry

Trouble with Harry, The (1955)
284 stemmen | gemiddelde 3,10
mijn stem:
alle leeftijdenVerenigde Staten
Mystery / Komedie
99 minuten

geregisseerd door Alfred Hitchcock
met John Forsythe, Edmund Gwenn en Shirley MacLaine

Wat is er met Harry aan de hand? Voornamelijk dat hij dood is, waar niemand echt rouwig om is, maar verschillende mensen voelen zich verantwoordelijk voor zijn dood. Na veel gesol met het lijk en verliefdheid tussen de hoofdrolspelers komt de ware toedracht aan het licht en kan Harry's lijk niemand meer in de problemen brengen.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2009, 9:39 uur
? Deze film is toch gewoon een klucht, typischer krijg je ze niet. Verder mikt deze film helemaal niet op spanning. Film is een welkome afwissing in zijn oeuvre. Misschien moet ik 'em eens opwaarderen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 maart 2009, 1:35 uur
Het mag dan niet de bekendste en ook niet de beste film van Alfred Hitchcock zijn, toch is het een verborgen juweeltje. Alles aan de film klopt; de prachtige cinematografie (de film is buitengewoon sprankelend als je bedenkt dat hij al ruim vijftig jaar oud is) en de soundtrack van Bernard Hermann (de eerste film waarbij hij met Hitch samenwerkte, er zouden er nog velen volgen) maken het geheel af. Laat het maar aan Hitchcock over om zoiets macabers als de dood in een luchtig en soms zelfs hilarisch jasje te stoppen. 'The Trouble with Harry' is van begin tot einde een genot om naar te kijken.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Trouble With Harry (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Trouble With Harry (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Trouble With Harry (€ 6,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 maart 2009, 20:50 uur
Aardig tussendoortje van de "Master of Suspense". Wat het meest opvalt in deze komedie zijn de schitterende herfstplaatjes in een voor mij idyllisch ogend landschap. In geen enkele film heb ik zulke mooie herfstkleuren gezien. Ik vraag mij af in welk gedeelt van de VS Hitchcock deze film heeft opgenomen. Ik zou haast denken in New England.
Het openingsshot in deze film vond ik zeer mooi, ook door de passende muziek van Bernard Herrman. Het debuut van Shirley MacLain vond ik overigens zeer verfrissend. Voor de rest valt er voor mij over deze film weinig bijzonders te vermelden.

starbright boy
(moderator)
avatar van starbright boy
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2009, 0:26 uur
wibro schreef:

Volgens IMDB in Vermont.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2009, 6:10 uur
Met New England bedoelde ik ook het Noord-Oosten van de VS, waar ook Vermont toe behoort.
De Wiki zegt over Vermont o.a. het volgende;
Vermont is beroemd om zijn mooie landschap, prachtige herfstkleuren, idyllische dorpjes met witte huisjes en kerkjes, melkproducten en ahornstroop (maple sirup).
Dus, ik had het kunnen weten. :)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 september 2009, 8:35 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Toch wel een vermakelijke Hitchcock, die echter verre van spannend te noemen is. Het verhaal zit echter wel aardig in elkaar, al had ik al vrij snel door dat de jager Harry niet vermoord had en er meer mensen mee te maken hadden. De film is daarnaast erg sfeervol. Er hangt een prachtige herfstsfeer met al die mooi gekleurde bladeren en ook de acteurs doen het goed. Edmund Gwenn is prima op dreef als charmante oude jager, maar vooral John Forsythe doet het erg goed. Zijn zelfverzekerde overkomen, praten en ja zelfs een beetje zijn uiterlijk deden mij erg aan Humprey Bogart denken. Verder dus geen hoogvlieger, maar een fijne wegkijker en leuke tussendoortje van Hitchcock.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 september 2009, 17:51 uur
De ene keer heb ik bij een film die ik na jaren weer eens bekijk dat hij in waardering gelijk blijft of zelfs nog beter is geworden. Bij deze vond ik dat duidelijk niet, hoewel hier en daar grappig had ik ook vaak het gevoel waar ik nou naar heb zitten kijken. Een schilderachtige film met een verhaaltje van10 minuten dat wordt uitgerekt tot anderhalf uur. Weinig mysterie ook, alleen de opengaande deur was leuk gedaan. Helaas half puntje eraf.

sweinsteiger
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2010, 16:14 uur
op imdb staat dat je alfred hitchcock na 25 minuten te zien krijgt.
ik heb gezocht en heb hem na 21 minuten zien doorlopen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2010, 23:25 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Jennifer Rogers: I've never been to a home-made funeral before.
Capt. Wiles: I have... it's my third. All in one day...

Mijn achste film van Hitchcock als ik het goed heb geteld. En wat een grote verrassing was The Trouble with Harry zeg! De notering op MM is nou niet echt hoog en het verhaal sprak me ook niet aan.

Hele grote meevaller dus. Wat heet, een bijna briljante film dus! De film begint al meteen leuk. Edmund Gwenn speelt de zogehete Capt. Albert Wiles, erg grappig personages. Ook John Forsythe deed het erg goed. Kwam zelfverzekerd over, en was een perfect koppel met de debuterende Shirley MacLaine. Ik snapte wel waarom Hitchcock er gecast had.

De setting waren ook erg sterk. Mooi herfstachtig gebied. Een paar erg komische scenes zaten erg ook bij. Vooral dat opgraven van Harry de hele tijd was erg grappig. Niet echt een film van The Master of Suspense zou je zeggen. Aangezien de film niet spannend is, maar Hitchcock heeft me met deze film bewezen dat hij ook erg leuke ''zwarte komedies'' kan maken.

Dikke 4,0*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 mei 2010, 8:57 uur
sweinsteiger schreef:
op imdb staat dat je alfred hitchcock na 25 minuten te zien krijgt.
ik heb gezocht en heb hem na 21 minuten zien doorlopen.

Tja, echt belachelijk natuurlijk.

:')

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 mei 2010, 18:39 uur
Nooit gehoord van pal speedup?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 mei 2010, 18:44 uur
Nee, vertel.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 mei 2010, 18:52 uur
Bij een PAL-DVD wordt alles met een factor 1,04 versneld ofzo.

PAL's 4% Speed Up
Movies on PAL DVDs play back 4% faster than their NTSC counterparts.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 mei 2010, 18:54 uur
Oh, vandaar. Ik had er nog nooit van gehoord.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2010, 22:59 uur
Ik snap de lage score hier niet. Hitchcock bewijst hier dat hij meer kan dan spannende films maken. Het is zeker geen slapstick en de tranen rollen niet over je wangen, maar het is zeker een zeker amusante, luchtige film. Het be- en opgraven van Harry en dan vooral de houding van de kapitein. _O^ De mensen die achteloos langs het lijk lopen. Zo heerlijk luchtig.

P.S. Alfred blijkt het toch niet aan te kunnen, een film zonder suspense maken. Tegen het einde aan zit er toch nog een kleine suspensescène in. Met een leuke twist. :)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 oktober 2010, 16:23 uur
Tot nu toe vermaak ik me altijd prima met Hitchcock films, alleen echt top vind ik ze niet.
Dat is ook hier weer het geval, heb een aantal keren genoten van de idiote personages+situaties. Vooral dat kindje Arnie was bijzonder grappig, zorgt voor een aantal hilarsche dialogen.

Echter is het verhaal gewoon te mager en is het richting het einde niet onderhoudend genoeg. Had het einde ietsje beter verwacht.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2010, 23:12 uur
Een wat koddige film. Daardoor qua suspense wat niemendallerig, maar wel grappig en vooral heel atmosferisch. De schitterende locatie zorgt voor een prachtig herfsttafereel. En alleen daardoor al is dit eigenlijk één van de betere Hitch's.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2011, 15:12 uur
Leuke film. :P
Hele flauwe humor, maar toch leuk. ^O^
Het is weer typisch Hitchcock.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juli 2011, 20:27 uur
Mweh, een mislukte klucht van Hitchcock is dit. Het komt (zeker in het begin) niet echt uit de verf. In plaats van een spannend thrillerplot heeft Hitchcok hier een nogal flauw gebeuren van gemaakt met een lijk waarmee heen en weer gesleurd en gegraven wordt. Daaromheen zitten wat matige grappen en evenzo matige personages. Alleen een jonge Shirley MacLaine was wel aardig om te zien.