134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.583 berichten | 4.929.048 stemmen

Kidô Keisatsu Patorebâ (1988)

Alternatieve titel: Mobile Police Patlabor

Kidô Keisatsu Patorebâ (1988)
6 stemmen | gemiddelde 3,08
mijn stem:
Japan
Animatie / Misdaad
175 minuten (miniserie, 7 delen)

geregisseerd door Mamoru Oshii en Naoyuki Yoshinaga
met Miina Tominaga, Daisuke Gouri en Issei Futamata

Door de opkomst van mechanishe robots als constructiemiddel, werd er een nieuw soort misdaad geboren, 'labor crime'. Om deze te bestrijden werd een speciale eenheid opgericht die al snel tegenkanting krijgt van de publieke opinie. Hun methoden zijn vaak onorthodox en overal waar ze optreden blijft een spoor van vernieling achter.

gebruiker
bericht

quote
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2010, 1:08 uur
Bekeken als voorbereiding op de Patlabor films (al heb ik begrepen dat het niet noodzakelijk is om dit gezien te hebben). De eerste paar afleveringen waren standaard anime, met de aflevering over het zeemonster als komische uitschieter. Afleveringen 5 en 6 vond ik eigenlijk al best veel sfeer hebben. Ik krijg er in ieder geval zin in om de films te gaan kijken.
Ik heb begrepen dat de laatste aflevering er oorspronkelijk niet bij hoorde en is uitgebracht om de eerste film te promoten. In ieder geval is de aflevering ook niet door Oshii geregisseerd en dat valt te merken, want het is een minder einde voor de serie vergeleken met het oorspronkelijke einde. Maar al met al best aardig.