134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.576 berichten | 4.928.990 stemmen

locatie: Films » A Casa (1997) » Info

Drama / Mystery
120 minuten

geregisseerd door Sharunas Bartas
met Valeria Bruni Tedeschi, Leos Carax en Micaela Cardoso

Een man wandelt door een huis heen dat onmogelijk te situeren valt. De film toont de verschillende en ongewone mensen die ooit in het huis woonden, en de sporen die ze nagelaten hebben. De man komt onder andere een kamer vol met kinderen tegen.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2007, 17:26 uur
Met A Casa levert Sharunas Bartas een film af van ongekende klasse en visie. Verhalen worden verteld door enkel gezichtsuitdrukkingen. De protagonist ziet alles gade en deelt soms in de verhalen van de ogenschijnlijke bewoners van het huis, maar niemand zal ergens een menselijk contact maken. Iedereen blijft afstandelijk en vervreemd van elkaar. Het lijkt alsof het enige personage dat leeft het huis zelf is, waarvan elke kamer een eigen verhaal vertelt. Soms ben je toeschouwer van een kamer vol naakte kinderen (vervlogen jeugdherinneringen?) dan weer aanschouw je een verloren man met een accordeon die een treurwals opdraagt, of de kamer is gevuld met vogels. Prachtig aan de film is onder meer het camerawerk, volgens mij kan niemand zo mooi het licht naar binnen laten vallen als Bartas, de muziek en de sfeer van de film.

Ik heb de film helaas op een beroerde vhs-rip gezien en hoop dan ook dat deze film spoedig op dvd uitgebracht wordt en dat de Nederlandse arthouse bioscopen een keer het lef nemen om iets van Bartas te vertonen, want zijn films hoor je liefst alleen in een donkere bioscoopzaal op groot scherm te zien.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 september 2010, 1:09 uur
DVD is besteld. *:)*

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 september 2010, 16:49 uur
Welke uitgave is dat?

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 september 2010, 12:25 uur
De Franse. Had hem via Amazon.fr binnen een paar dagen thuis. ;) Heb hem nog niet bekeken, maar de screenshots die ik heb gezien zagen er goed uit!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 september 2010, 22:39 uur
Voor mij veel te duur momenteel, ik ben benieuwd naar je ervaring van de film. :)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 september 2010, 12:35 uur
Ik had hem al wel eens gezien: fantastische film! Het was mij het geld wel waard om deze eens in een goede kwaliteit te zien. :)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2010, 21:12 uur
A Casa: geen dialoog, geen verhaal, wel een perfect ritme, fraaie belichting en muziek, zeer mooie cinematografie. Als geheel erg intrigerend, haast hypnotiserend. Van wat ik tot nu toe aan "traagheidscinema" zag is dit een van de betere films.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2012, 0:29 uur
Schaamteloos pretentieus en onbeschrijfelijk mooi.

De scene waarin de 'bewoners' van het huis worden voorgesteld behoort tot de mooiste scenes die ik gezien heb. Schitterende cinema.

4* met kans op verhoging.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 0:24 uur
wat een meesterwerk. nog nooit heb ik het gezicht zo mooi gefilmd gezien. een vreemde trieste betovering overmeesterde me tijdens het kijken.

een film die gezien moet worden door tarkovsky (sublieme belichting), angelopoulos en sokurov liefhebbers. wat betreft het spreken van het gelaat doet me dit ook aan bergman denken. een onnavolgbaar kunstwerk dat me lang bij zal blijven.