134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.575 berichten | 4.928.985 stemmen

locatie: Films » St. Elmo's Fire (1985) » Info

Drama / Romantiek
110 minuten

geregisseerd door Joel Schumacher
met Emilio Estevez, Rob Lowe en Demi Moore

Net afgestudeerd, maken zeven vrienden kennis met het echte leven. Ieder heeft zo zijn eigen problemen, maar als vrienden lossen ze die samen op. Leslie en Alec proberen hun relatie te redden. Wendy is nog steeds maagd en heimelijk verliefd op Billy. Kevin houdt iets geheim voor zijn beste vriend en Kirbo valt als een blok voor een oudere vrouw. De mooie Jules denkt door drugs te gebruiken aan een depressie te kunnen ontsnappen.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 mei 2010, 23:35 uur
Erg leuke film. Soms wel erg clichematig maar de fijne jaren 80 sfeer maakt veel goed!

maar waar is Molly Ringwald ;)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 augustus 2010, 3:06 uur
Deze link van de geweldige muziek die er in zit moet ik hier even achterlaten.

St. Elmo's fire music

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

St. Elmo's Fire (€ 11,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

St. Elmo's Fire (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

St. Elmo's Fire (€ 12,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2010, 23:06 uur
Irritant portret van een stel wispelturige yuppies. Ze zijn rijk, kunnen de mooiste jobs krijgen, gaan naar de beste restaurants (le petit chateau maar liefst), lopen wild van waarden als huwelijk en trouw, rijden in opzichtige auto's, wonen in ruime flats, lopen er altijd elitair bij met hun kostuumvestjes. Kortom, geen authentieke mensen maar typetjes. In eigen land noemen we ze johnny's en marina's, of heten ze Jean-Jacques De Gucht en Mathias De Clercq. Was wel leuk om een jonge Demi Moore en Andie McDowell te zien.

Ik begrijp de hoge cijfers niet voor die flauwe film die een verkeerd beeld geeft van de jeugd uit de jaren '80 door alleen een groepje snobs te tonen.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 augustus 2011, 17:52 uur
Typisch amerikaanse prent die zich afspeelt in de jaren 80. Elke teener, knap en schatrijk, woont minstens in een villa en heeft uiteraard een dure auto. Het echte beeld is echter anders en dat maakt dat deze film meer past in de categorie sprookjes.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 oktober 2011, 17:07 uur
Aardige Bratpack film waarbij de bovenstaande heren wel iets overdrijven, ze werken immers voor hun geld, wonen ze gewoon met elkaar samen in appartementjes en gaan ook gewoon naar de normale kroegen toe. Daarnaast scheppen ze nooit op en zijn de problemen waarmee het vriendengroepje kampt oprecht en nooit geld gerelateerd.
Wel jammer dat de rol van Estevez een beetje vervelend was, doordat hij de hele tijd wanhopig achter die Andie McDowell aanzat, gelukkig is die kus op het einde dan wel weer grappig. Wat me ook opviel was de leuke soundtrack, die moviecrazy91 hierboven ook al heeft gepost.

Niet de beste Bratpack, maar heb me prima vermaakt.

p.s. die alternatieve Nederlandse titel is weer om te huilen zo slecht _O^