134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.538 berichten | 4.928.941 stemmen

Independence Day (1996)

Independence Day (1996)
2692 stemmen | gemiddelde 3,30
mijn stem:
Actie / Sciencefiction
145 minuten / 153 minuten (special edition)

geregisseerd door Roland Emmerich
met Will Smith, Bill Pullman en Jeff Goldblum

Gigantische buitenaardse schepen komen richting de aarde, en hangen boven enkele grote steden. Nadat een poging tot communicatie met de aliens tot niets leidt, komt David Levison er achter dat de aliens in minder dan een dag aan zullen gaan vallen. Nadat de grote steden compleet verwoest zijn door de buitenaardse schepen besluiten de overlevenden terug te vechten met behulp van een buitenaards schip dat enkele decennia geleden op aarde is neergestort.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 oktober 2011, 8:01 uur
Een blockbuster van jewelste. Destijds in de bios gezien en enorm genoten ven de EFX en over de top actie. Uiteraard viert het patriottisme weer hoogtij en wordt het hondje weer net op tijd gered maar dat mag de pret niet drukken. Puur vermaak.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 maart 2012, 21:48 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Typische 'standaardfouten' als ik het zo mag noemen:
- overdreven patriotisme en Amerikaans heldendom zoals reeds genoemd, met zo'n standaard cliché speech van de held-president waarna iedereen massaal gelijktijdig juicht met zo'n muziekje eronder als simpel voorbeeld, bah..
- Will Smith die helemaal blij is dat hij een alien heeft neergehaald terwijl zijn volledige team zojuist afgeslacht is
- iedereen is blij met elke kleine of grote overwinning terwijl er ondertussen ook massaal doden vallen maar daar wordt volledig aan voorbijgegaan
- mensen noemen de film soms saai maar eigenlijk (of ik heb de laatste tijd teveel écht saaie films gekeken) gaat het nog veel te snel: de schepen zijn er ineens, ze verwoesten elke grote stad in een paar minuten film, het virus wordt snel bedacht en meteen ontwikkeld en uitgevoerd (terwijl dat niet zo gek geniaal is, met deskundigen en professoren die in Area 51 al 50 jaar een ruimteschip onderzoeken zou je daar meteen aan moeten denken, dat doe je als kijker van de film al), en zo kan ik nog wel even doorgaan..

Als ik dit zo opsom is mijn 2* nog vrij hoog.. De score hier (en op IMDb) verbaast me dan ook nogal... Maar het idee met die 'dreigende schepen' is leuk en het was voor mij toch wel een vlot filmpje dat gemakkelijk wegkijkt. En Will Smith ('look, without hands!') is toch altijd wel een prima acteur.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Independence Day (€ 13,00)
gratis verzending

Independence Day (€ 13,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Independence Day (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 0:34 uur
Dit is een verstand op nul film ;) Je moet gewoon kijken, en genieten.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2012, 8:12 uur
'Verstand op nul' zegt dan toch wel wat over de kwaliteit? Zoals ik al zei, hij keek wel lekker weg maar om wat irritaties kon ik toch niet heen..

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2012, 16:54 uur
Gigantische vliegende schotels stelen de show .
inhoud en drama heeft deze film niet, het is 1 grote achtbaan-rit!

mischien was dat wel de bedoeling van Emmerich!

(moderator)
avatar van Spetie
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2012, 16:35 uur
Een op en top pulpfilm en helemaal passend in het rijtje films dat Roland Emmerich geregisseerd heeft.

Het typische patriottisme van de Amerikanen, waar we toch altijd op kunnen rekenen om de wereld van de ondergang te behoeden, beleeft hier hoogtijdagen. Het verhaaltje is zoals zovaak een kapstok, om te kunnen uitpakken met spektakel. Dat laatste kun je wel aan Emmerich overlaten en daarmee zit het hier dan ook wel goed.

De geloofwaardigheid is verder ver te zoeken, maar desondanks kijkt het allemaal nog wel redelijk gemakkelijk weg en is dat op de een of andere manier niet echt storend. Will Smith speelt een prima rol en beseft dat zijn rol de nodige humor nodig heeft, waar hij dan ook glansrijk voor slaagt. Jeff Goldblum is de typische wetenschapper en is vooral lachwekkend door de gemakkelijke manier waarop hij met zijn computertje alles weet te vinden en op te lossen. Los daarvan acteert hij trouwens niet slecht.

Kortom een typisch voorbeeld van een film waar echt van alles mis mee is, maar die toch nog wel genoeg entertaint, om toch nog met een redelijke score thuis te komen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 mei 2012, 9:39 uur
Deze film is absoluut mijn 'guilty pleasure'! Ik heb hem door de jaren heen diverse keren gezien en hij blijft leuk, vooral omdat hij zo vreselijk fout is. Die tenenkrommende rol van Bill Pullman als president, de flauwe grappen, de dronkelap die op het einde onder aanzwellende violen de held wordt. Ik kan er niets aan doen, ik kan hier met schaterlachen van genieten :)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 mei 2012, 10:22 uur
Filmfan74 schreef:
Jij zegt eigenlijk wat ik denk. Als je deze film gewoon niet serieus neemt, wat de film zelf ook al niet doet, kijk je naar een hele vermakelijke film. Verstand op 0 en kijken.