The Last Drop (2005)

geregisseerd door
Colin Teaguemet
Billy Zane,
Michael Madsen en
Karel RodenIn een ultieme poging om de Tweede Wereldoorlog voor kerstmis te beëindigen ondernemen de geallieerden een riskante operatie die hen dropt achter de vijandelijke Duitse linies in Nederland: Operation Market Garden. Te midden van deze grootste luchtinvasie aller tijden is er een kleine eenheid genaamd 'Matchbox', met zijn eigen geheime agenda. Een groep van zeven Britse soldaten moet hun eigen missie tot een goed einde zien te brengen en daarbij de Duitsers én de Amerikanen te slim af zijn.
[permalink] geplaatst op 28 december 2009, 1:04 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenZeer matige film. Het verhaal deed me sterk aan dat van een kinderfilm denken.
Er is een schat... Goede en slechte zoeken de schat. Slechte hebben veel ongeluk en de goede hebben uiteindelijk de schat...
3,0
[permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 21:23 uurActie zag er goed uit.
Alleen verhaal en acteerwerk was matig.
Wat me stoorde was dat je Duits hoorde ver weg en dichtbij niet.
0,5
[permalink] geplaatst op 15 januari 2011, 19:32 uursofripa schreef:
Eerste half uur valt niet mee. Wat zeg ik: bagger! Maar eens bezien of ik het einde haal.
Uitgezien, at last. Resume: kijk liever een slechte aflevering van The A-team. Dit vehikel is driewerf butt. zip punten is dus een halve ster..

2,0
[permalink] geplaatst op 4 februari 2011, 14:09 uurAllemaal wat gewoontjes en erg braaf. Zeker niet de slechtste film die ik gezien heb. 2** Het acteerwerk kan er mee door.
[permalink] geplaatst op 16 februari 2011, 13:38 uurDick2008 schreef:
Voor mij was dit ook de miskoop van de week. Dat krijg je met die dumpbak in de winkel.
Geweldig toch zo'n ruilsite als ruiljedvd.nl dus toen was ik hem al vrij snel ook weer kwijt. Ik heb deze film wel een flop genoemd maar het bestempelen van een film als flop dat doe ik niet meer. Zolang er mensen zijn die het wel een goede film vinden is het ook geen flop. Zo bar slecht is hij ook niet, het feit alleen al dat ik hem nu nog steeds op 2.0 heb staan geeft dit al aan.
2,0
[permalink] geplaatst op 8 april 2011, 13:53 uurRedelijke cast, slechte film. Het voelde te weinig aan alsof ze in oorlog waren. Leek meer een soort schoolreisje met heel af en toe wat tegenstand van de Duitsers. De samenstelling van de zeven is oninteressant en de opdracht om de grote kunstwerken van Nederlandse schilders te jatten eigenlijk gewoon heel erg fout. Hoe de Amerikanen onder leiding van Madsen ook gewoon rondrijden/rondlopen en een beetje sigaren en peukies roken en geintjes maken haalt de spanning er totaal uit. Jammer dat de maker niet goed wist of hij er nu een luchtige, licht komische oorlogsfilm van wou maken of een spannend oorlogsdrama. 2 sterren.
2,0
[permalink] geplaatst op 1 juli 2011, 0:44 uurEen oorlogsfilm waar de overbodigheid vanaf straalt. Wat een verspilling van een verder een aantal prima acteurs. De actie is op bepaalde momenten ook redelijk te noemen. Het verhaal is andere koek. Het lijkt wel een volledig willekeurige aaneenschakeling van scenes tijdens operation market garden. Het vervelendste is misschien nog wel de soms erg onlogische gang van zaken. Die keert zich tegen de ander. Daarna lijkt er niks gebeurd te zijn. Het hoofdthema mag dan wel geroofde kunst door nazi's zijn, hier draait het vooral om de vreemde fantasieën van de regisseur.
0,5
[permalink] geplaatst op 12 juli 2011, 12:18 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenremlicht89 schreef:
Zeer matige film. Het verhaal deed me sterk aan dat van een kinderfilm denken.
Hier ben ik het helemaal mee eens. Ik ben tijdens het bekijken van de film is slaap gevallen doordat het verhaal werkelijk ongelofelijk slap en saai is, en daar konden zelfs Billy Zane en Michael Madsen niets aan veranderen. Daarom heeft de film van mij met pijn en zeer veel moeite een halve ster gekregen.
2,5
[permalink] geplaatst op 31 augustus 2011, 22:15 uurMatige oorlogsfilm. Nergens wordt het echt spannend en soms lijkt het wel alsof de kijker een komedie voorgeschoteld krijgt. Het verhaal was erg rommelig en ook de taalkeuze was slecht. Was het zo moeilijk om een aantal Duitse B-acteurs in te huren? Nu spreken de Duitsers Engels wat op z'n zachts gezegd vreemd overkomt.
Het acteerwerk is redelijk, zeker Billy Zane, Karl Roden, Alexander Skarsgärd en Michael Madsen halen een voldoende. Nick Moran had ook een leuke rol. Een paar prima schietscènes en wat humor maken dat de film toch aardig is om een keer te zien.
1,0
[permalink] geplaatst op 31 augustus 2011, 22:54 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenremlicht89 schreef:
Zeer matige film. Het verhaal deed me sterk aan dat van een kinderfilm denken.
Ga dan Kelly's Heroes eens bekijken. Zelfde verhaal maar dan zeer goed uitgewerkt!
3,0
[permalink] geplaatst op 16 maart 2012, 13:51 uurgoed kwa verhaal maar het is te modern weergegeven voor een wo2 film
1,0
[permalink] geplaatst op 16 maart 2012, 14:46 uurVerhaal kan ook aanzienlijk beter, kijk maar naar Kelly's Heroes en Three Kings.