Verlengd Weekend (2005)

geregisseerd door
Hans Herbotsmet
Jan Decleir,
Koen De Bouw en
Wouter HendrickxDeze sociale tragikomedie vertelt het verhaal van twee ontslagen werknemers van een Kempisch familiebedrijfje (Jan Decleir en Wouter Hendrickx) die hun ex-werkgever (Koen De Bouw) gijzelen in zijn eigen huis. Het duo heeft het plan opgevat om zichzelf en hun gedupeerde werkmakkers een schadevergoeding af te dwingen. Maar niets loopt zoals gepland.
Akron777
[permalink] geplaatst op 6 mei 2011, 21:37 uurLeuke film met een aantal hilarische momenten. Goed acteerwerk.
4,0
[permalink] geplaatst op 17 december 2011, 20:20 uurAangename misdaadkomedie met prima acteerwerk en leuke, soms zeer gevatte dialogen.
Als er weer gebeld wordt: "Edde gij nog 'n dochter?"
Het luchtige verhaal is niet altijd even waarschijnlijk, maar dat deert eigenlijk niet. Een van de betere Vlaamse films, die geen moment verveelt.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 februari 2012, 19:48 uurDacht dat het een komedie ging zijn, maar het had toch eerder iets weg van drama (vooral naar het einde toe). Niet slecht, maar 't zal voor mij bij een keertje blijven.
'K had eigenlijk ook dat gevoel dat het einde wat weg had van "Iedereen beroemd".
3,5
[permalink] geplaatst op 15 april 2012, 20:15 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenKomische misdaad was toch wel het eerste wat bij mij naar boven kwam toen ik de film net aan het kijken was.
Verlengd Weekend mag dan niet een bijster origineel verhaal hebben, de acteurs zetten hun personages menselijk neer en weten daarmee een aparte sfeer te creëren.
Het einde van de film was voor mij persoonlijk toch wel te veel
amerikaans en voelde toch een beetje cliché, jammer dat ze niet wat meer nagedacht hebben over een passender einde.
Verlengd Weekend is door de sfeer toch wel erg aangenaam kijk voer, het bevat wat clichés die makkelijk weg gelaten hadden kunnen worden maar afgezien van dat weer een fijn Belgisch filmpje