134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.583 berichten | 4.929.000 stemmen

How to Murder Your Wife (1965)

How to Murder Your Wife (1965)
48 stemmen | gemiddelde 2,82
mijn stem:
6 jaarVerenigde Staten
Komedie / Romantiek
118 minuten

geregisseerd door Richard Quine
met Jack Lemmon, Virna Lisi en Terry-Thomas

Striptekenaar Stanley Ford (Lemmon) is een verstokte vrijgezel die een luxe leven leidt onder de zorg van butler Charles Firbank (Terry-Thomas). De schrik is groot als hij na een avondje flink doorzakken wakker wordt naast Mrs. Ford (Lisi), die zijn nieuwbakken echtgenote blijkt te zijn.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 september 2007, 13:34 uur
Deze film is Lemmon onwaardig doordat de humor over-the-top is.
Jack Lemmon is een zeer goed (komisch) acteur en hij is de enige die deze film nog wat glans geeft.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 mei 2008, 0:24 uur
Oké, het is dan misschien wel geen script van Neil Simon, maar toch heb ik wel genoten van deze vooral lekker onzinnige film. Jack Lemmon speelt grappig, zoals altijd en ook Virna Lisi, Terry-Thomas en Eddie Mayehoff zijn geinig genoeg. Deze komedie verdient echt wel een wat hogere score, hoor.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

How To Murder Your Wife (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

How To Murder Your Wife (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

How To Murder Your Wife (€ 6,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2008, 15:22 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een leuk, vermakelijk anti-feministisch filmpje. Na de verdwijning van Virna Lisi ging het echter sterk achteruit. De scène in de rechtbank was érg ongeloofwaardig en zelfs irritant, wat de opzich bovengemiddelde '60s komedie toch wist te verpesten.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2011, 17:47 uur
Film op zich is niet zo heel grappig, dat wordt toch echt gemaakt door Jack Lemmon die de film omhoog weet te werken. De rest van de cast is niet zo grappig. Best leuk voor tussendoor, maar geen hoogvlieger.