132.211 gebruikers | 83.361 films | 30.189 regisseurs | 3.421.929 berichten | 4.775.904 stemmen

The Three Burials of Melquiades Estrada (2005)

Alternatieve titel: Los Tres Entierros de Melquiades Estrada

Three Burials of Melquiades Estrada, The (2005)
757 stemmen | gemiddelde 3,43
mijn stem:
Verenigde Staten / Frankrijk
Drama
121 minuten

geregisseerd door Tommy Lee Jones
met Tommy Lee Jones, Barry Pepper en Julio Cedillo

Aan de Amerikaans-Mexicaanse grens raakt grenswachter Mike Norton (Barry Pepper) betrokken bij de dood van Melquiades Estrada. Het slachtoffer wordt vlug begraven en in het stadje beschouwt men het incident als afgesloten. Het gaat immers maar om een illegale arbeider. Maar wanneer ranch medewerker Pete Perkins (Tommy Lee Jones), een goede vriend van Estrada, erachter komt wat er met hem is gebeurd gaat hij achter Mike aan. Hij dwingt Mike het lichaam op te graven en samen met het lijk trekken ze naar het Mexicaanse geboortedorp van Estrada om hem daar opnieuw te begraven. De tocht verloopt niet zonder moeilijkheden.

gebruiker
bericht

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 augustus 2011, 22:30 uur
Dacht naar de beschrijving een tijdje geleden een western sfeertje te ontdekken.
Stoot ik op een niets zeggende slappe hap,ook Tommy Lee Jones loopt erbij iets te zoeken wat er niet is .
Camera werk van mooie landschap is in orde voor de rest een zegt het me niks

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2011, 1:12 uur
@madmax1
Hoe kun je in godsnaam na een half uur kijken een conclusie trekken en een cijfer geven?

Bijzonder geslaagde samenwerking tussen Tommy Lee Jones en Guillermo Arriaga. De hand van Arriaga is duidelijk te zien in het eerste deel van de film waarin gespeeld wordt met de chronologie, waardoor dat gedeelte, dramatisch, bijzonder sterk is. Mijns inziens is dat eerste gedeelte de basis voor het tweede gedeelte van de film die gewoon chronologisch verloopt. De personages en hun omgeving en, letterlijk, de omgeving, worden in dat eerste gedeelte keihard ontleed zodat de karakter ontwikkeling in het tweede gedeelte uiterst significant is.
Dit is gewoon een ijzersterk verhaal over de dood, over waanzin en over leugenachtige menselijke relaties, gecombineerd met magistrale fotografie en een mooie, passende soundtrack.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2011, 14:01 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Volledig met David eens.
Een prachtig verhaal vol met (en zonder) menselijke waarden, keuzes en consequenties, mensen met en zonder inhoud, maar ook over obsessie, waanzin en innerlijke transformatie. Regelmatig blijken mensen achteraf helemaal niet zo te zijn zoals ze zich voordeden, herkenbaar. Alles enorm mooi in beeld (en geluid) gebracht met een opvallend contrast tussen de vorige-eeuwse western sfeer met fraaie landschappen, Mexicanen, cowboys en vee en af en toe een modern tintje zoals een hedendaagse bus, steeds verrassend.
Een interessant, goed uitgebeeld en voelbaar drama in de vorm van een meeslepende roadtrip

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2011, 14:06 uur
@ David Aaronson

Heb deze film al 6 jaar in bezit ,en wordt er niet beter op.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2011, 20:32 uur
Wat een ongelooflijk saaie, langdradige, niet interessante film is dit zeg. Waarom scoort dit zo hoog? Wat is hier leuk aan? Rare bijrollen ook.

Afrader 1ste klas.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 oktober 2011, 22:34 uur
Best wel een apart drama deze film. Ondanks dat de film zich afspeelt in het huidige tijdperk heeft de film veel weg van een western. Het verhaal was best aardig gevonden en was ook wel onderhoudend. Aan de andere kant heeft de film ook veel zwakke punten en dan doel ik dat de film langzaam op gang komt en er best veel saaie momenten inzitten. De beelden zien er fraai uit en de cast deed het met Barry Pepper en vooral Tommy Lee Jones ook best aardig. Het was best apart en soms ook wel humoristisch hoe Tommy Lee Jones omging met het lijk van zijn overleden Mexicaanse vriend.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 oktober 2011, 23:06 uur
Fantastische ontroerende film met een fijn melancholiek en af en toe zwart komisch randje.
Al vaak gezien maar hij ontroert me elke keer weer.