Transporter 2 (2005)

geregisseerd door
Louis Leterriermet
Jason Statham,
Alessandro Gassman en
Amber VallettaFrank Martin is gepensioneerd en woont in Miami. Hij verdient zijn geld nu als chauffeur voor de rijke familie Billings en al snel raakt Frank bevriend met hun kind Jack. Wanneer de jongen ontvoerd wordt besluit Frank het heft in eigen handen te nemen om de jongen terug te halen en de FBI er buiten te houden.
5,0
[permalink] geplaatst op 1 maart 2011, 21:07 uurvond hem veel beter dan deel 1..
Mooie audi trouwens ook..
Over de top echt niet , zeer spectaculair zelfs
Mooie en goede actiefilm..
2,5
[permalink] geplaatst op 2 maart 2011, 0:38 uur"Over de top echt niet , zeer spectaculair zelfs"
Hmm, dat snap ik niet helemaal:P Is het niet, juist over de top én zeer spectaculair..? Dat zijn de sterkste punten van de film!
Fiegel1972
[permalink] geplaatst op 4 april 2011, 10:26 uurIk vond deze iets minder hard en veel komischer, alles bij elkaar net zo leuk als deel 1. Nu deel 3 nog een keer zien.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 mei 2011, 20:04 uurvermakelijk over de top, precies wat je ervan verwacht. 3***
2,5
[permalink] geplaatst op 28 mei 2011, 5:59 uur½ punt aftrek / auto over de kop met die haak.
[permalink] geplaatst op 1 juni 2011, 10:29 uurAnjin schreef:
vond hem veel beter dan deel 1..
Mooie audi trouwens ook..
Over de top echt niet , zeer spectaculair zelfs
Mooie en goede actiefilm..
dus de vliegtuigscene kan echt gebeuren of de Audi en de haak???
Nee das echt niet over de top....

[permalink] geplaatst op 6 juli 2011, 14:15 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDe actiescènes zijn mooi en bij momenten origineel. Het gaat zwaar over the top, en gelukkig maar. Je weet wat je mag verwachten van zo'n films en je krijgt het ook voorgeschoteld, alleen laat de CGI het bij momenten zwaar afweten. Zoals bij de ontploffing van de helicopter en het neerstortende vliegtuig. Onaanvaardbaar slecht.
Statham is de geschikte man voor dit soort rollen. Rustig, zelfzeker en charismatisch mannetje die ik graag zie spelen in actiefilms. Het personage Lola was zeker het mooiste aan de film: Twee submachine guns op rapidfire en blazen maar!
Redelijk filmpje dat ontzettend rap voorbij gaat, waarschijnlijk een mix van de korte speelduur en hypermontage.
3,5
[permalink] geplaatst op 13 juli 2011, 15:10 uurScherper, moderner en boeiender dan Deel 1. Alleen de CGI is bereslecht, maar dat zien we dan maar even door de vingers. 3,5*.
[permalink] geplaatst op 9 augustus 2011, 13:59 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk wist het eigenlijk al na het zien van The Expendables, maar het drong pas echt door na het zien van Death Race: ik ben fan van Jason Statham. Heerlijk, zo’n a-charismatische lompe boer. Ook in The Transporter II zet hij zijn kenmerkende rol neer, maar al met al is de film niet erg bijzonder. Aan de ene kant is de actie gewoon goed. Degelijk en zeer genietbaar. Het verhaal daarentegen stelt werkelijkwaar niets voor en er zitten bovendien behoorlijk wat gaten in. De special effects waren dramatisch, al neemt dat niet weg dat de stunt waarin Statham de bom onder zijn auto wegtikt wel heerlijk spectaculair is. Leuk om eens gezien te hebben, maar al met al mis je er weinig mee. De lelijke blondine zorgt voor een half puntje, anders had ik het bij drie sterren gehouden.
2,5
[permalink] geplaatst op 10 augustus 2011, 1:59 uurHet was geen slechte film en ook deel 3 ga ik nog kijken.
Deze film was eigenlijk niet van plan gemaakt te worden, en is er enkel gekomen na succesvolle verkoopcijfers van de eerste dvd, met het gevolg dat het hele concept van Transporter 1 hierin redelijk wordt uitgemolken.
Nog steeds dus veel actie-scenes en originele (helaas vaak hele fake) stunts, die wel wat gaan vervelen op de duur. Dit door de voorspelbaarheid dat alles wat hoofdpersonage Frank (Jason Statham) doet altijd wel perfect afloopt, tot meestal aan het ongeloofwaardige toe. Die perfectie vind ik dus redelijk saai in deze films, een actieheld mag gerust onderuit gaan bij momenten.

Het verhaal en alles bij elkaar maakt het toch een film om een keer (één enkele keer voor mij) te zien.
2,5 sterren
[permalink] geplaatst op 1 september 2011, 23:04 uurAjax&Litmanen1 schreef:
Ook een prima vervolg die net als deel 1 beter dan gemiddeld is door de aanwezigheid van Statham. Heerlijk actiefilmpje hoor!
Deze ook herzien en ik vind hem eigenlijk net wat leuker als het origineel. Waarom? Betere actie en ook het plotje met het kind was wel aardig. Gaf de film wat meer diepgang. Wel spijtig dat bepaalde effecten echt heel duidelijk uit de computer kwamen (de landing van de auto in de parkeergarage waar al die palen eruit gereden werden, auwsch...

), maar verder was het erg vermakelijk. Statham is erg op zijn plek in deze films. Dat viel me al op in de intro, bij het gevecht in de parkeergarage.
3,5* blijven staan.
3,5
[permalink] geplaatst op 31 januari 2012, 19:04 uurHij lag wel in het verlengde van z'n voorganger. Voor mij mocht het gevecht met de bad-girl wel wat langer hebben geduurd, maar het gevecht met de brandslang was wel weer een originele vondst.
Misschien was deze wel minder realistisch dan de eerste, vb die jump van het gebouw of met die haak de bom er af doen.
Eens leuk om te bekijken met verstand op nul.