134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.582 berichten | 4.928.995 stemmen

The Devil's Advocate (1997)

Alternatieve titel: Devil's Advocate

Devil's Advocate, The (1997)
2211 stemmen | gemiddelde 3,68
mijn stem:
16 jaar geweld angst grof taalgebruikVerenigde Staten / Duitsland
Drama / Thriller
144 minuten

geregisseerd door Taylor Hackford
met Keanu Reeves, Al Pacino en Charlize Theron

Kevin Lomax is een advocaat uit Florida die nog nooit een zaak verloren heeft. Ondanks dat zijn moeder het er niet mee eens is, verhuist hij met z'n vrouw naar New York om daar voor een grote firma te gaan werken. Zijn vrouw krijgt echter steeds meer heimwee, en begint vreemde dingen te zien. Kevin stort zich echter volledig op z'n nieuwe baan, geholpen door zijn baas John Milton.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2011, 19:47 uur
@riefenstahl.
Anders herhaal jij het ff om er zeker van te zijn dat het niet alleen voor jou verpest is.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2011, 20:29 uur
Bijzonder overschatte film op MM.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Devil's Advocate (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Devil's Advocate (€ 7,99)
gratis verzending

Devil's Advocate (€ 7,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2011, 21:32 uur
Zwaar onderschat juist.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 december 2011, 13:14 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
@Sinterklaas Pacino is niet de advocaat van de duivel, hij is de duivel zelf. Reeves is de advocaat.

Gisternacht heb ik hem voor de tweede keer gezien. Hij blijft best eng en het is een uitstekende film maar het blijft soms wat overdreven. Erachter komen dat je vader niet alleen je baas is maar ook satan en het is nogal vreemd om dan zo lang af te wachten en hem als advocaat in te huren.... en satan loopt gewoon als mens over de aarde en maakt af en toe kinderen?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 december 2011, 23:27 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik heb de film nog nooit gezien en zelfs voordat de film begon, wist ik al meteen dat Al Pacino de duivel was. Zou het komen door de filmposter in combinatie met de filmtitel? Ik weet het niet.. ik dacht dat dat gewoon algemene kennis was wat na ongeveer een half uurtje duidelijk wordt, maar dat is dus letterlijk het einde van de film. Erg jammer, want voor de rest is het een goede thriller. Acteerprestaties vond ik goed, van Al Pacino zijn we dat gewend. Her en der is de film ongeloofwaardig, maar ik heb me vermaakt.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 december 2011, 16:00 uur
Leuke variant op de rechtbankfilm.

In eerste instantie vatte ik de titel metaforisch op en nam aan dat het ging over een advocaat die een slecht persoon moest verdedigen. Maar The Devil's Advocate is meer een mysteryfilm dan een rechtbankdrama. Ik heb er wel van genoten. Reeves en Theron doen het aardig, maar het is inderdaad Pacino die de show steelt. Dit is een rol die je hem bij uitstek laat spelen, had Pacino niet meegedaan, dan had de film wat minder kracht gehad. Het verhaal is erg leuk, niet bijzonder veel nieuws onder de zon, maar goed uitgewerkt. Alleen jammer van het flauwe einde.

3,5*.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2011, 14:58 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Dit had ik helemaal niet van deze film verwacht.
Moet wel zeggen, dat Al Pacino met zijn acteerwerk een formidabele duivel weet neer te zetten. Ook Reeves doet het erg goed.

Verder vond ik de film maar traag op gang komen en was op enkele momenten toch wat te langdradig.
Het einde (wanneer Pacino de duivel blijkt te zijn) vond ik er dan weer wat overdreven opgelegd.

Edit: wat een chick is die Charlize Theron wel niet, was ook wel een pluspunt aan de film :D

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2011, 22:22 uur
Al Pacino speelt hier de pannen van het dak. Keanu Reeves doet het ook bovengemiddeld en dan is het het boeiende verhaal, dat naarmate de film vordert steeds heftiger wordt. Sommige scenes zijn iets te standaard, maar er dienen het verhaal prima. Uiteindelijk komt de ontknopingsscene en die is helemaal geweldig. De film gaat dan nog door, maar dat is iets te veel. Dit is zeker een topper. Drama/thriller dekt de lading niet, ik zou er zeker mystery bij vermelden.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2012, 23:38 uur
3* voor het verhaal, regie, aankleding en de rest. En een volle ippon voor Al pacino erbij! Wat en acteur is dat toch zeg!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2012, 14:18 uur
"And it just keeps coming, faster and faster. There's no chance to think, to prepare. It's buy futures, sell futures, when there is no future! We got a runaway train boy, we got a billion Eddie Barzoons all jogging into the future. Every one of 'em getting ready to fist-fuck god's ex-planet, lick their fingers clean as they reach out toward their pristine, cybernetic keyboards to total up their billable hours. And then it hits home! You gotta pay your own way, Eddie. It's a little late in the game to buy out now! Your belly's too full, your dick is sore, your eyes are bloodshot, and you're screaming for someone to help! But guess what? There's no one there! You're all alone, Eddie. You're god's special little creature. Maybe it's true, maybe god threw the dice once too often. Maybe he let us all down."

aldus Al "fist fuck the planet" Pacino

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2012, 15:24 uur
Lawyers are the devil's ministry.....

Een uitstekende film van Taylor Hackford, het verhaal is in orde en wordt ook nog eens op een prima manier gebracht....ook de gehele setting en aankleding zorgt voor de juiste sfeer bij deze film.

Het acteerwerk van Keanu Reeves is in orde (zet een prima advocaat neer met een paar geweldige laarsen aan zijn voeten ;)), maar het is natuurlijk Al Pacino die de show steelt als John Milton !!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2012, 0:48 uur
dit is een klassieker en hoort in de top250.. vind ik dan.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 23:28 uur
Wat blijft goed

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 maart 2012, 17:15 uur
deze hoort zeker in de 250! Mee eens.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 april 2012, 13:22 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Eerste uur is heel saai, daarna begint het een beetje los te komen. Maar ondanks dat wist het me toch niet te boeien, er gebeurd vrij weinig op de zelfmoord en de ontknoping na. Dit maakte de film heel langdradig. De acteerprestaties zijn allemaal dik in orde, maar dat mag ook wel met zo'n cast. Magere 3 sterren

(moderator)
avatar van Spetie
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 april 2012, 11:51 uur
Prima film met een origineel script en een leuke uitwerking.

Al Pacino is geweldig in deze film. Hij kan zich helemaal laten gaan in zijn rol en doet dat vol overtuiging. Zijn karakter is slecht en verdorven en je ziet hem ook duidelijk plezier hebben in die rol. Vooral de monoloog die Pacino op een gegeven moment houdt is erg indrukwekkend. Keanu Reeves en Charlize Theron doen het trouwens ook niet verkeerd. Vooral Reeves weet redelijk goed een gladde sluwe advocaat neer te zetten, die zich echter beetje bij beetje laat inpakken door Pacino.

Het script is vlot en origineel en waar sommigen vooraf misschien een standaard rechtbank thriller verwachten, kom je achteraf toch bedrogen uit en krijg je toch iets heel anders voorgeschoteld. De sfeer is sterk en de spanningsopbouw van het geheel is behoorlijk goed. Ondanks dat ik er bij de eerste keer, al halverwege de film al wel achter was hoe de vork precies in de steel zit, is de afloop zonder meer boeiend te noemen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 april 2012, 13:57 uur
Ik heb deze film een paar keer voorgeschoteld gekregen , maar telkens afgewezen , maar afgelopen week had ik het eindelijk kunnen afkijken in de Advocaten filmweek , met name The Rainmaker , The Lincoln Laywer ,A few good men,The Firm en The devils Advocate, en geloof me The devils Advocate stak boven alles en nog wat uit , omdat het zo een Duister en krachtig film is die je helemaal meeneemt.....