Four Brothers (2005)

geregisseerd door
John Singletonmet
Mark Wahlberg,
Tyrese Gibson en
André BenjaminNadat hun adoptiemoeder bij een winkeloverval is vermoord, komen de vier - zeer verschillende - Mercer-broers bij elkaar om de zaak in eigen handen te nemen. Als ze de moordenaar op het spoor komen, realiseren ze zich al gauw dat hun oude manier van zakendoen nieuwe gevolgen heeft.Vanaf 27 juni te koop op Blu-Ray
» alle films die je binnenkort kunt kopen
2,5
[permalink] geplaatst op 25 augustus 2011, 21:03 uurVrij saai filmpje eigenlijk met een onzinnig verhaal, vuurgevechten vanuit het niets en poging tot grappig zijnde situaties en het duurt ook nog eens te lang.
Meh, nipt 2,5 sterren.
4,0
[permalink] geplaatst op 27 augustus 2011, 21:34 uurEen variatie op de wraakfilm, dit keer met 4 broers. Op zich levert dit een gekende actiefilm op met veel geschiet en 'dirty talk'. Wel goed om te zien hier is het rouwproces. Wat bij andere wraakfilms soms ontbreekt is het verdriet vanwege het overlijden van een dierbare. Het concept van de 4 broers levert bovendien ook een variatie aan karakters op wat de film toch wat doet afwisselen. Een film dus met de nodige scherpe uitspraken, stevige actie en een portie drama. Niet slecht dus.
3,5
[permalink] geplaatst op 3 december 2011, 12:11 uurFilm vol met actie, goede cast en de band tussen de 4 ''broers'' is zeer goed ge-uit
[permalink] geplaatst op 4 april 2012, 16:52 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBlegh. Four Brothers is niet alleen overmatig cliché en onovertuigend, maar ook nog vreselijk saai en overdreven sentimenteel. Dat ik nu eigenlijk in 1 zin zeg wat ik van de film vind is wel genoeg. Vooral het eerste deel is verschrikkelijk kut. Wahlberg vind ik slecht gecast als grofgebekte Irish en nu ik toch bezig ben, de resterende 3 broers vond ik ook maar 3x niets. Dat de film zich nog redt van een dramatisch dieptepunt is een kleine opluchting. Door een toch wat verrassende plottwist kan de film zich, op verhaaltechnisch gebied dan, onderscheiden van die honderd andere actiefilms. Helaas moet ik constateren om de broers als ‘detectives’ aan het werk te zien net zo slaperig vond als de broers als ideale schoonzonen. Het is het allemaal net niet.
Four Brothers is uiteindelijk gewoon een dertien in een dozijn film. Hoe graag Singleton het ook had gewild, nergens wordt het interessant.
[permalink] geplaatst op 4 mei 2012, 12:14 uurDeze is ook elk half jaar wel op TV....
1,5
[permalink] geplaatst op 4 mei 2012, 22:41 uurWat een slap geouwehoer is dit zeg. Het enige goede aan deze film is de soundtrack, die overigens geheel misplaatst is.
2,5
[permalink] geplaatst op 5 mei 2012, 3:02 uurik vond het een redelijke film,matig verhaal,redelijk acteerwerk.
vond het zo nu en dan een slappe film en dan wel weer redelijk
schommelde een beetje,niet slecht ook niet goed.
had van mij allemaal wel wat pittiger gemogen.