132.191 gebruikers | 82.780 films | 30.189 regisseurs | 3.421.254 berichten | 4.774.729 stemmen

The Fifth Element (1997)

Fifth Element, The (1997)
1526 stemmen | gemiddelde 3,45
mijn stem:
Frankrijk
Actie / Sciencefiction
126 minuten

geregisseerd door Luc Besson
met Bruce Willis, Gary Oldman en Milla Jovovich

In de 23e eeuw wordt, zoals elke 5000 jaar, het leven op de aarde bedreigd. De enige die het onheil kan voorkomen is een vrouw, het Vijfde Element. Zij wordt geholpen door de taxichauffeur Corben Dallas. Samen moeten ze op zoek naar de andere vier elementen, en hierbij verschillende mensen en aliens zien te omzeilen.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juli 2011, 12:05 uur
You not trouble...me Fifth Element....supreme beeing...me protect you !

Heb hem deze keer op Blu-ray gezien...en wat ziet het er dan nog mooier uit allemaal !
Het verhaal is gewoon goed en wordt ook op een leuke manier gebracht.

De gehele aankleding en special effects zijn super en zorgen voor een prima sfeer in deze film.

En dan natuurlijk het acteerwerk, Bruce Willis is gewoon heerlijk op dreef en wordt geweldig bij gestaan door Milla Jovovich en als bad-guy is Gary Oldman natuurlijk super !
Ook de overige rollen worden prima ingevuld met Ian Holm en Chris Tucker :)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2011, 22:56 uur
Prima filmpje vooral op blu-ray.
De kleuren en beelden komen voor een Actie / Sciencefiction gewoon veel beter uit met The Fifth Element. Natuurlijk weer top presentaties van Bruce Willis.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Fifth element (€ 11,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Fifth element (€ 17,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Fifth element (€ 18,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2011, 22:42 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Heb ik het of sterft Zorg nou precies op dezelfde manier als Norman Steinfeld in Leon? Ja :Y

Bommetje!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 augustus 2011, 16:38 uur
The Fifth Element was mijn eerste kennismaking met Bruce Willis en meteen was ik verkocht. Niet alleen door de acteur, maar ook door de geweldige film. Als kind ( en nu ook trouwens) vond ik alles geweldig aan deze film. De futuristische auto’s die langs de gebouwen heen vliegen, de ruimtewezens, het cruiseschip en natuurlijk het geweldige werk van Bruce Willis en Milla Jovovich. Ik had vandaag dan maar besloten om die mooie herinneringen nog eens op te halen en te genieten van dit spektakel.

Eerst krijgen we een intro te zien, waarbij we terechtkomen in Egypte in het jaar 1914. Een stel ruimtewezens waarschuwt een priester voor een naderende oorlog, die alleen maar gewonnen kan worden door het “vijfde element”. Algauw verplaatst de film zich naar het 300 jaar latere New York, waar we kennismaken met de nogal slordige taxichauffeur Korben Dallas, gespeeld door Bruce Willis. Even later maken we ook kennis met de tweede hoofdrolspeelster Leeloo, gespeeld door Milla Jovovich. Ze werd gereconstrueerd door een stukje van het vijfde element dat is teruggevonden, maar ze weet snel te ontsnappen en belandt even later in de taxi van Korben Dallas. Samen moeten ze de overige 4 elementen in bezit proberen te krijgen om de mensheid te redden.

Vanaf het eerste ritje met Dallas’ taxi laat de film je geen minuut los en belanden we van de ene geweldige scčne in de andere. De scčne met de achtervolging heb ik altijd al geweldig gevonden. De vliegende auto’s die door de straten van het even hectische New York razen. Het absolute hoogtepunt van de film is het operaconcert van diva Plavalaguna. Het mooie aan dit stuk is dat de beelden vanuit de operazaal worden afgewisseld met de beelden van de vechtende Leeloo.

Luc Besson heeft werkelijk iets prachtigs van deze film gemaakt. Niet alleen het verhaal en het camerawerk zijn prachtig, ook het acteerwerk is van een erg hoog niveau. Bruce Willis is weer de coole actieheld die we kennen als vanouds met hier en daar een leuke oneliner. Milla Jovovich moet het niet onderdoen als het tot leven verwekte “vijfde element”. De wisselwerking tussen die 2 is erg goed. In het begin verloopt de communicatie behoorlijk stroef, maar naarmate het verhaal vordert, vormen ze een uitstekend duo. Zelfs Chris Tucker doet het erg goed. Door zijn grappig kapsel, kledij en hysterisch gedoe is hij een prima toevoeging aan de cast. Wat The Fifth Element dan nog nodig had was een badguy van hetzelfde niveau. Die rol was weggelegd voor een uitstekende Gary Oldman, die op een knappe wijze zijn personage Zorg neerzet.

The Fifth Element is gewoon 2 uur lang puur genieten van een prachtig spektakel.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 oktober 2011, 16:00 uur
Een sci-fi film zonder uitschieters met een matige Bruce Willis. Gelukkig is er nog Milla Jovovich die het geheel prima bijkleurt. 3*.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2011, 0:18 uur
mrwhite schreef:
"leeloo multipass"

heel schattig ja! Jovovich is erg leuk om naar te kijken.. ze ziet eruit als een grown up Pippi Langkous *:)*

Erg vermakelijke film.. wat simpel verhaaltje maar dat wordt flink verdoezelt door de mooie regie..

Die album covers zijn wel erg lelijk. Ik dacht even met een b-film te maken te hebben.. hoe anders bleek dát te zijn...! :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 oktober 2011, 15:31 uur
The Fifth Element is een heelijke film met geweldig idiote humor, leuke actievolle momenten. Tel daar het goede acteren van Bruce Willis en vooral Milla Jovovich bovenop en je hebt de juiste ingrediënten voor een zeer vermakelijke film!

The Fifth Element is twee uur lang vermaak! Goed 4,0*

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2011, 17:15 uur
Deze film kon mij niet overtuigen, hoewel je van alle kanten ziet dat er op geld niet bespaard werd.
Ten eerste was het verhaal zeer voorspelbaar en zijn er nog 10 van dit soort films. Ten tweede spraken de karakters mij niet aan. Bijvoorbeeld mr. evil, die overigens goed acteerde, maar er erg ongeloofwaardig uitzag. Zo zijn er een aantal puntjes waardoor ik deze film niet serieus kan nemen en zeker geen hoge score kan geven.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2011, 13:16 uur
Het is toch een speciale film. Er zit wel voor elk wat wils in: sciencefiction, vreemde personages, actie, humor, ... en ook heel wat bekend volk: Bruce Willis, Gary Oldman, Milla Jovovich, Luke Perry (wel klein rolletje), Chris Tucker (een wel heel opvallende rol :)).
De ruimtewezens zagen er niet echt realistisch uit :), maar de film was de moeite om te bekijken.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2011, 19:54 uur
Heerlijke movie van Luc Besson. Bij de intro was ik gelijk verkocht en geboeid tot het einde! Qua opinie zag ik dat ik op een lijk zat met "El Loco" 's recensie hierboven, dus quote ik hem deels nogmaals:

El Loco schreef:

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 20:27 uur
Hadden Besson's vorige films nog excentrieke kanten, hier is het 100% extravagant en zo zie ik 'm (blijkbaar) het liefst. Van de pot gerukte onzin, maar wel allemaal vol overgave en drive gemaakt. Erg kleurrijke film met geweldige decors, uitdossingen, onzinnige sci-fi dingetjes en referenties. Zo'n scene als die rondom Korben's appartement, waar zo'n beetje iedereen bij elkaar komt; het gaat nergens over, maar het draait als een tierelier.

Boordevol aardige ideetjes en geintjes en dan gaat er wel eens wat mis, maar veel tijd om je er aan te ergeren is er niet. Zelfs de plot krijgt het spul niet aan het haperen. Serra's bijdrage is helaas weer te vaak stomvervelend (de taxirace ging nog bijna kopje onder door die Arabische muziek) en ik had zonder Leeloo's gedoe rond de W (en even later de L) gekund, maar ach. Het kan wat hebben na die witte poes en Mr. Kim's zwevende snacktent.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2012, 17:20 uur
Ziet er ten eerste geweldig uit op Blu-Ray, mooier dan sommige nieuwere films zelfs!
De film zelf is geweldig, lekker vlot en word steeds doorgedraaider, leek af en toe een parodie op zichzelf, en dan gary oldman met een verkeerd accent en kapsel, heerlijk.
Geweldige film, vermaakt elke minuut en lekker creatief!