134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.584 berichten | 4.929.010 stemmen

Playing by Heart (1998)

Drama / Romantiek
121 minuten

geregisseerd door Willard Carroll
met Gillian Anderson, Ellen Burstyn en Sean Connery

Elf met elkaar verbonden mensen werken in L.A. Paul produceert Hannah's kookshow en ze komen in een grote ruzie terecht wanneer ze vraagt naar een affaire die hij heeft. Mark is stervende aan AIDS en zijn moeder komt bij hem om over de waarheid te praten. Mannen hebben Meredith in het verleden gekwetst, en dus wijst ze Trent's charmes af, maar hij blijft doorzetten. Joan probeert Keenan te versieren. Een paar ontmoet elkaar voor sex, maar zij wil geen vaste relatie. Hugh vertelt tragische verhalen aan vrouwen in bars. Aan het einde van de week komen deze paralelle verhalen samen.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2002, 10:16 uur
erg leuke film waarin alle verhaallijnen prachtig samenkomen.goed acteerwerk en zoals altijd een leuke rol van jolie.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 november 2002, 17:17 uur
was wel een leuke film met goede acteerwerk maar vond hem af en toe iets te sentimenteel. lijkt me ook meer een beetje een vrouwenfilm , waar ik niet zo van houd. 3 sterren

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2003, 10:18 uur
De tweede keer vond ik de film toch wel wat minder. De verhaallijn van Sean Connery en Gena Rowlands is net als die waarin Angelina Jolie en Ryan Philippe spelen nog steeds erg goed. Maar ik vind het verhaal met Stowe enorm ongeloofwaardig. Ook vond ik de dialogen af en toe wat minder. verlaagd naar 3 sterren

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2003, 19:11 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik had deze film opgenomen vanwege de vele bekenden in de film. Ook hoopte ik dat dit een soort Magnolia zou worden. Dit was dus helaas niet het geval. Magnolia was ijzersterk om z'n goeie cast, z'n prachtige verhalen en goeie dialogen. In deze film laat de cast hier en daar te wensen over, de verhalen zijn vaak gewoon niet boeiend net als de dialogen. Waar in Magnolia de verhalen op briljante wijze bij elkaar komen, gebeurd het hier op een gewoon familliefeestje waar iedereen famillie en/of vrienden van elkaar blijkt te zijn .
Ook had ik de indruk dat sommige verhalen er een beetje tussengedrukt moesten worden, omdat anders een belangrijk persoon niet in de film kon. Hiermee bedoel ik het verhaal over de jongen die aan aids lijdt. Het ex vriendinnetje had een belangrijke rol in de film en daar gebeurde ook al iets mee. Ze werd namelijk verliefd op die architect. Dus waarom de regisseur nou ook nog dat verhaal over die aids patiënt heeft geschreven is mij een raadsel. Niet echt wat ik er van verwacht had dus, maar hier en daar was het toch wel vermakelijk. 2,5*

temper
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2003, 12:27 uur
Mijn complimenten gaan uit naar Jolie die ik normaal niet kan uitstaan (zie: Girl, interrupted; Gone in 60 seconds).

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 april 2003, 12:54 uur
Wat is er dan zo vervelend aan Jolie?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2004, 20:26 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
een beetje voyeuristische kijk op de levens van een aantal personen die uiteindelijk met elkaar verbonden zijn

een aantal van de segmenten vond ik niet erg boeiend, vnl. vanwege het vrouwelijk perspectief,
met name die van gillian anderson.

het meest benieuwd was ik naar de reden waarom quaid zo vaag aan het doen was. de conslusie daarop was helaas, ironsich genoeg, zelf 'unimaginitive'

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 maart 2005, 14:22 uur
Gister gezien, tje, beetje saai en potentieloos. Duurd allemaal erg lang en het enige verhaal wat mij eigenlijk kon schelen was het verhaal van Angelina Jolie en Ryan Philippe, de rest vond ik weinig aan, vooral die Gillian Anderson karakter was erg saai.
Op zich geen slechte film en best wel vermakelijk, maar het duurd allemaal erg lang en het einde is nou niet bepaald een verassing. Al met al is ie best uit te zitten, maar 1x gezien is genoeg.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juni 2005, 13:31 uur
Klopt het dat deze film niet met NL subs is te krijgen omdat ie hier nooit is uitgekomen?!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2005, 2:17 uur
Ik vond het een prachtige film. Mooie dramafilm met hier en daar wat humor. Geweldig geacteerd door de cast, mooie dialogen. Vooral de scenes met Ryan Philippe en Angelina Jolie waren prachtig...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2005, 2:18 uur
Don't understand me wrong, it's good! Maar het had tegelijkertijd ook zoveel meer kunnen zijn. Niet alle verhalen worden mooi uitgewerkt en de ene verschijning is al wat geloofwaardiger dan de andere wat het acteerwerk betreft. (Het is trouwens de eerste keer dat Angelina kon doen vergeten dat ze modepop Jolie was) De regisseur heeft echter overduidelijk de fantasie van de gemiddelde soap-director en weet ook niet echt wanneer welk verhaal aan bod moet komen. Al bij al zeer genietbaar ondanks het wel zeer zeemzoete einde.

***

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2007, 15:39 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Heerlijk dat einde waarin zoveel uitspraken van diverse personen die door anderen niet worden begrepen toch verklaard worden. Mijn favoriet daarbij: anger ball.

MrsDoodekins
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juni 2009, 0:47 uur
Een hele leuke film voor een regenachtige dag.
Zeker hoe het allemaal uitpakt.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 april 2011, 22:26 uur
Schitterende mozaïekfilm. Geweldige acteerprestaties van de hele cast, zij het met uitzondering van Sean Connery en Gena Rowlands, die ik een beetje uit de toon vind vallen. Tot mijn eigen verbazing trouwens, want doorgaans spelen Connery en Rowlands de sterren van de hemel. Vooral Ryan Philippe en Gillian Anderson zijn in deze film erg op dreef. Dat geldt trouwens ook voor Angelina Jolie én bovendien... she's so fucking beautiful!