Hwal (2005)
Alternatieve titel: The Bow

367 stemmen | gemiddelde 3,51

Zuid-Korea / Japan
Drama90 minuten
geregisseerd door
Ki-duk Kim (I)met
Min-jeong Seo,
Si-jeok Seo en
Gook-hwan JeonOp een boot, midden op zee, leven een 60-jarige man en een 16-jarig meisje. Hij houdt haar verborgen voor de bewoonde wereld en is van plan met haar in het huwelijk te treden als ze 17 wordt. De vissers die nu en dan hun hobby uitoefenen op de boot mogen het meisje nauwelijks benaderen, want de man waakt angstvallig over haar veiligheid en haalt zijn boog tevoorschijn zodra iemand met haar in contact tracht te komen. Wanneer een jonge visser die de boot bezoekt het hart van het meisje weet te raken, is dat niet naar de zin van de oude man, die zijn kansen om met haar te huwen teniet ziet gaan.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 januari 2012, 22:18 uurAardig kijkje in Kim's keuken. Menukaart van deze Chinees zou wel uitgebreider mogen zijn...
4,0
[permalink] geplaatst op 25 januari 2012, 23:09 uur93.9 schreef:
Het zou je punt toch aanzienlijk helpen wanneer je zou vermelden dat het om een Koreaan ging en niet om een Chinees...
2,0
[permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 13:14 uurExtreem saaie bedoeling.
2,0
[permalink] geplaatst op 29 januari 2012, 14:21 uurik vond dit maar een hele vage film
met een zwaar gestoord meisje die goed kan meespelen in The Grudge
je zit de hele tijd op iets te wachten , en je wilt ook zien wat er verder gebeurt
dan ben je vervolgens aan het einde gekomen en dan zakt de film compleet in
dan denk je bij jezelf waar heb ik in godsnaam naar lopen kijken
hele aparte rare vage stomme zuid-korean film
ze kunnen veel beter!!
3,5
[permalink] geplaatst op 31 januari 2012, 12:08 uurOndanks het gruwelijke om een kind van een normale opvoeding af te houden en voor u zelf te reserveren, is dit toch een ingetogen film over liefde.
Heel wat symboliek, zekerlijk naar het einde toe, waar een bepaald scene wat naar overkomt.
Boeiend is het wel de gedragingen en de gevoelens van beide hoofpersonages, heel dikwijls in close-ups, te kunnen volgen.
Mooie cinematografie, alleszins.
0,5
[permalink] geplaatst op 8 februari 2012, 18:16 uurJammer maar ik vond er niks aan