geregisseerd door Terence Young met Sean Connery, Daniela Bianchi en Lotte Lenya
James Bond wordt naar Istanbul gestuurd om te proberen om een Russische ontcijferingsmachine in handen te krijgen van een Russische agent. De Russen weten hier niks van en het blijkt een val te zijn van Spectre om Bond te doden, als wraak op de dood van Dr. No.
5,0[permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 12:41 uur
Deze bondfilm overstijgt moeiteloos alle andere delen. Sean Connery die duidelijk er zin in had, een uitstekende Robert Shaw als Grant. Het gevecht in de treincoupé is een pareltje. Was vast heel moeilijk om alles perfect in beeld te krijgen op zo'n krappe locatie. Uitstekend spionageverhaal, dat het niet moet hebben van soms té ongeloofwaardige gadgets uit de latere films. For your eyes only is mijn tweede favoriet in rij.
3,0[permalink] geplaatst op 8 februari 2012, 19:21 uur
'k Vond het het eerste uur nogal saai. Het tweede uur zat er toch meer actie in. 'k Was wel wat teleurgesteld dat het verhaal niet in Rusland afspeelde. Voor de rest is M nog steeds door een man gespeeld en is er sprake van de eerste snufjes.
"You Like" vond 'k toch een geslaagde uitspraak vooral met dat Russisch accent ('k moest direct aan Borat denken).