134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.584 berichten | 4.929.010 stemmen

locatie: Films » Novecento (1976) » Info

Drama
317 minuten

geregisseerd door Bernardo Bertolucci
met Robert De Niro, Gérard Depardieu en Donald Sutherland

In deze film ontstaat een vriendschap tussen landeigenaar Alfredo (Robert De Niro) en boerenzoon Olmo (Gérard Depardieu) tegen de achtergrond van het Italiaanse leven in de eerste helft van de 20ste eeuw. De bewustwording van de boerenonderdrukking leidt tot de opkomst van het fascisme in Italië waardoor de vriendschap op de proef wordt gesteld.

Deze film staat op nummer 163 in de top 250
» volledige top 250

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2012, 16:18 uur
Las vanochtend in de krant dat er een nieuwe gerestaureerde versie uit is, soort remaster eigenlijk. 2 DVD´s. Al iemand die hem gezien heeft en een duidelijk verschil ziet met de wat oudere DVD versie (met die afschuwelijke Amerikaanse nasynchronisatie)
Deze grote film verdient namelijk een technische opknapbeurt.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2012, 16:15 uur
Gish schreef:
Deze grote film verdient namelijk een technische opknapbeurt.

De krant heeft het denk over de versie die 'kapeuter' enkele posts hierboven noemt. Onlangs uitgebracht door Lumiere dus. Ik ben niet bekend met de oude/andere versies maar bij deze wordt er gesproken in het Italiaans dat in NL wordt ondertiteld.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Novecento (1976) (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Novecento (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Novecento (€ 14,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2012, 12:40 uur
kappeuter schreef:
Goed nieuws:
Lumičre brengt de originele (Italiaans gesproken) versie uit op DVD!
Novecento | dvd - lumieredvd.be

De MGM uitgave was al een poos OOP.

Ik weet niet of de releasedatum van 31 januari alleen voor België geldt, of ook voor Nederland.
De Beslist links bij 'kopen' werken momenteel niet.

Je kunt 'm evengoed in België bestellen, met maar 1,95 verzendkosten:
Novecento, (DVD) - DVD - Film - Drama - proxisazur.be

Heb 'm vandaag aangeschaft bij FNAC, stond al lang op het verlanglijstje :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2012, 16:05 uur
Prachtig in een woord prachtig!
Mooie opnames, geweldig acteerwerk,mooie settings en bij vlagen brute actie.
Maar bovenal een super mooi verhaal en soms best spannend.
Vooral het acteerwerk van Robert de Niro en Donald Sutherland is echt subliem.
Van Gerard Depardieus vond ik soms een beetje to much, maar De Niro en Sutherland daarin tegen geweldig.
Vooral die laatste zet een van zn beste rollen uit zn carriere neer als de slechterik Attila.
Soms echt sprakeloos naar het scherm zitten kijken, naar wat voor een viezerik hij hier speelde.
Zn gezicht hielp daar in die tijd ook wel behoorlijk aan mee, wat een smerige kop had die vent toen dr tijd.
Hahaha dat kun je niet zo schminken.
Maar De Niro is ook absoluut heer en meester in deze film.
Alleen had de film op sommige vlakken wel wat korter mogen wezen, want aan het einde ook gaat men te lang door met liedjes en dansjes en moraal gezwam van Depardieus.
Heel even ook al was het 10 minuten geweest, was geen probleem geweest.
Maar nu gaat het maar door en door.
Volgens mij wel een minuut of 20.
Daardoor wel een volle punt aftrek, anders had Novecento de volle 5 sterren van mij gekregen.
Want je zet hem een 2e keer niet weer zo makkelijk op, door de lange duur.
Rep ik mij meteen te zeggen dat de film wel heel erg indrukwekkend is.
Als cinefiel miet je deze film sowieso 1 keer in je leven hebben gezien

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 mei 2012, 3:13 uur
erik1677 schreef:
Heel even ook al was het 10 minuten geweest, was geen probleem geweest.
Maar nu gaat het maar door en door.
Volgens mij wel een minuut of 20.

;-)

Als ik je goed begrijp had de film wel iets korter gemogen door te knippen in de "liedjes en dansjes." Laat ik zeggen dat die "liedjes en dansjes" wel op een bepaalde manier de sfeer van dit werk bepalen. Wie weet, misschien komt er ooit een 3-hours-cut...? Lijkt mij in ieder geval een erg moeilijke opgave, als je daarvoor verantwoordelijk bent...

Ondertussen ga ik binnenkort de "normale lange versie" eens aandachting opnieuw, na 20 jaar, bekijken. Ik zag hem op 16-jarige leeftijd, maar ik ben volgens mij veel vergeten. Vrienden van mij, die de film in volle glorie (in het Italiaans) kortgeleden hebben gezien sporen me aan de film met hen te kijken. Ik doe dat in dit geval toch liever alleen, zonder mogeljike "stoorzenders".

Gezien mijn herinnering verwacht ik straks minimaal 4* te geven. Misschien wordt het wel meer... :-)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 mei 2012, 12:33 uur
Inderdaad Waverick, daar hadden ze van mij wel in mogen knippen, maar dat is puur een persoonlijke mening he, kan me voorstellen dat anderen hier wel weer de charme van inzien.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 mei 2012, 12:49 uur
erik1677 zegt:
Hahaha dat kun je niet zo schminken.

Grappig dat je dat zegt want Donald Sutherland kon de film jaren niet kijken toen hij zag hoe sadistisch hij zijn personage speelde. Grappig dat mensen niet door hebben hoe goed ze dan spelen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 mei 2012, 13:28 uur
Dat kan ik me heel goed voorstellen congo, hij zit hier echt wel een gedenkwaardige slechterik neer. En dan die nare grijns van hem, echt geweldig.