134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.584 berichten | 4.929.010 stemmen

locatie: Films » Marokko Swingt (2004) » Info

Documentaire
67 minuten

geregisseerd door Barbara den Uyl
met Karima, SeNa en Senna

"Ik ben het zat." Met dit clandestien opgenomen en illegaal verspreide liedje shockeerde Najat Aâtabou twintig jaar geleden heel Marokko. Haar ouders plengden tranen, haar broers dreigden haar te vermoorden. Najat Aâtabou ontvluchtte haar geboortedorp Khemisset in de Midden Atlas en leefde drie jaar ondergedoken in Casablanca. Inmiddels is ze een gevierde ster in de gehele Arabische wereld en ook in het Westen is ze bijzonder geliefd in de Marokkaanse gemeenschap. In mei 2004 gaf Najat Aâtabou in Amsterdam een masterclass aan vier jonge Marokkaans/Nederlandse zangeressen. Karima Lemghari (ex-Dignity, Ali B.), SêNA Casita (Crazy people), Senna Gourdou (Made in da Shade, Pete Philly) en Farna El-Kadmiri (Elfi-Jarz). Tussen de bedrijven door krijgen we steeds meer zicht op het leven van Najat Aâtabou en op de levens van de jonge Marokkaans/Nederlandse zangeressen. Deze laatste willen hun Marokkaanse achtergrond in ere houden, maar in contact met de Marokkaanse vedette blijkt vooral hoe verwesterd ze zijn.

gebruiker
bericht

neo
(moderator)
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2006, 16:36 uur
Deze film werd oa. door mijn Filmhuis geprogrammeerd voor een Marokaans filmfestival kort geleden. Hiernaast werd overigens ook Le Grand Voyage laten zien. Had vernomen dat behoorlijke wat (Marokaanse) mannen een film als deze niet trekken omdat het een en al vrouw was die erin was te zien.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 maart 2006, 23:07 uur
Prima documentaire. Kan 'em iedereen aanraden.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Marokko Swingt (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Marokko Swingt (€ 9,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Marokko Swingt (€ 9,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2006, 19:39 uur
He Gemist, lijkt me wel intressant.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2007, 14:30 uur
Wie de Docu wil zien kan hem op Www.Uitzendinggemist.NL bekijken!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2007, 15:15 uur
Docu met lekkere swingende muziek. 3*
Adus een Nederlandse boer. :)

Greeneyelady1
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2009, 21:08 uur
Ik vond het wel een leerzame/interessante documentaire om te zien. Opzwepende muziek en de 4 meiden zijn erg openhartig ( over hun eigen leven ) in deze documentaire.

3 stars.