134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.584 berichten | 4.929.010 stemmen

Friday the 13th Part 2 (1981)

Friday the 13th Part 2 (1981)
365 stemmen | gemiddelde 2,92
mijn stem:
Horror
87 minuten

geregisseerd door Steve Miner
met Amy Steel, John Furey en Adrienne King

Inmiddels 5 jaar later betrekt een groep studenten een zomerkamp vlak bij het beruchte Crystal Lake Camp voor een opleiding tot zomerkamp-begeleider. Op een avond gaat een gedeelte van de groep feesten in een lokale bierhal, de thuisblijvers daarentegen worden geconfronteerd met een onbekende maar uiterst gevaarlijke psychopaat.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juli 2011, 17:23 uur
Wat was hier onder de maat aan vergeleken met deel 1?

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juli 2011, 18:10 uur
Reinbo schreef:
Wat was hier onder de maat aan vergeleken met deel 1?
Ja ik weet niet. Ik vond deel 1 gewoon beter. Deze verhaallijn pakte me gewoon niet.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Friday the 13th - part 2 (€ 14,99)
exclusief € 2,50 verzendkosten

Friday the 13th - part 2 (€ 15,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Friday the 13th - part 2 (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2011, 15:20 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Het vervolg komt weer op hetzelfte neer als deel 1. We zien wel eerst even hoe het met Alice uit deel 1 afloopt en vervolgens beginnen we weer een nieuw verhaal. Weer een groepje jongeren die gaan feestbeesten in het bos en dit keer gaat Jason Voorhees er helemaal op eigen houtje op af en beginnen er weer slachtoffers te vallen. Het einde komt trouwens ook verdacht veel ophetzelfte neer als die einde van deel 1. Zou dit nou zo 6 delen doorgaan? Nouja, we zullen het zien.

In iedergeval weer een vermakelijk vervolg. Oohja, ook de meiden waren erg hot! :)

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2011, 15:23 uur
Hey Sint, rij niet stilletjes mijn huisje voorbij ;)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2011, 15:27 uur
@M1chel, dan zou ik je aanraden de reeks niet meer te volgen want dit deel is eigenlijk nog best knap :)

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2011, 15:56 uur
Ik heb de reeks helemaal gezien,maar dit vond ik wel een van de minste

SlasherMovieMan
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 oktober 2011, 17:18 uur
ook het vevolg is helemaal top hoor!!

movie-edje
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 oktober 2011, 13:27 uur
Vond het een prima vervolg, in deze deel krijgen we nu echt met Jason te maken!

De spanning, en het dreigend gevoel zit er wel in.

Heerlijk genoten van deze vervolg, die mij ledergeval niet gaat vervelen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 november 2011, 11:40 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Voor de tweede keer gisteren gezien en ik blijf mijn score behouden.

Kan qua spanning en engheid natuurlijk het eerste deel niet evenaren. Dit komt deels omdat de mysterie een beetje weg is, we weten immers met wie we te doen hebben. Het duistere kampsfeertje uit het eerste deel met de afgelegen hutjes is ook een stuk minder. In de eerste film zat bovendien ook iets meer vaart.

Maar toch is dit een leuke wegkijker. Ik moet zeggen er is veel moeite gedaan is om de moorden zo origineel mogelijk te maken (die jongen aan de boom, de jongen in de rolstoel met de machete in zijn hoofd, die dan nog eens van de trappen gaat). Ook leuk dat de link met het eerste deel zeer goed weergegeven wordt. De scène met Adrienne King uit het eerste deel was een formidabele start. Soms komt de film wel wat knullig over, zoals die beelden die vervagen, maar voor de rest een prima deel. Hoofdpersonage Ginny deed het ook goed.

Ik heb alle delen uit de Friday The 13th reeks gezien. Voor de nieuwsgierigen, ik kan de reeks aanbevelen tot en met deel 4. Hierna is de koek echt op en hebben de makers gezocht naar nieuwe gegevens die eigenlijk niet echt leuk meer zijn (in de ruimte, resurrection...).

neysen1985
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 januari 2012, 19:27 uur
deel 1 blft de beste in d e reeks, maar friday the 13th part 2 is ook gewoon een top horrorfilm.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2012, 1:12 uur
Niet slechter dan deel 1, maar Jason wordt pas echt eng met zijn hockeymasker. Sterke opening en de film brengt nog regelmatige schrikmomenten teweeg, iets wat later op de reeks toch stilaan zou verdwijnen. De onverwachte terugkeer van Jason naar het einde, vond ik nou wel niet zo onverwacht. desalnietemin vermaak.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 maart 2012, 0:00 uur
Pulppisser.

Wanneer men in Hollywood een succesformule heeft wordt een cinematografische melkkoe bij voorkeur doorgemolken. Met een rauwe uier als gevolg. Dat die vervolgens alleen nog maar meer pulp ‘uitpist’ ligt met name aan de melkende boer. In dit geval Stephen Miner, die na zijn bemoeienissen met deel 1 zichzelf liefkozend Steve begon te noemen.

De regisseur die Cunningham verving deed dat gelukkig met dusdanig veel ‘klasse’ dat het gemis niet als zodanig werd ervaren. Ook Miner wist een aardige zomerkamp-slasher neer te zetten. Deze herhalingsoefening blijkt tevens een van de leukere uit de belachelijk lange serie. Ook het driedimensionale deel drie nam de regisseur voor zijn rekening.

Goed.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2012, 22:11 uur
Ik ga nu kijken, maar de bioscooptrailer ziet er echt bespottelijk uit.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2012, 23:58 uur
De film was best goed.
Het nieuwe van Friday the 13th is er nu wel af, maar daardoor is de film niet minder vermakelijk. Dit is een heerlijk stukje pulp. Wat ik wel jammer vind is dat je Jason nergens echt ziet. (behalve op het einde). De kills zijn ook minder creatief. Een mooie 3*.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 april 2012, 0:24 uur
ibendb schreef:
De kills zijn ook minder creatief. Een mooie 3*.
Aantal (bijzonder creatieve) kills komen uit Twitch of the Death Nerve AKA A BAy of Blood. Van M. Bava (de heilige).

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2012, 20:47 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Vlotte film maar te vlot bij de moorden. Die hadden allen 5 a 10 sec langer mogen duren zodat de horror van de personages (bijv. meer angst, meer geschreeuw) en het grafisch explicieter was geweest (bloed meer laten stromen, naschudden vanwege de naald die zojuist door je hersenpan is gestoken, daadwerkelijk zien dat de speer door de lichamen gaan in plaats van suggestief gedoe). Dat gedeelte viel me namelijk bij het eerste gedeelte juist zo mee.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2012, 14:35 uur
Veel beter dan het eerste matige deel die vrij saai was.
Deze film is gelukkig een stukje vlotter dan het vorige deel, dit deel keek wel aardig lekker weg en de kills zijn ook goed gedaan.
Toch betwijfel ik nog om de rest van de 'vrijdag de 13den te gaan zien.