134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.584 berichten | 4.929.010 stemmen

locatie: Films » D.O.A. (1988) » Info

Mystery / Thriller
96 minuten

geregisseerd door Annabel Jankel en Rocky Morton
met Dennis Quaid, Meg Ryan en Daniel Stern

Het leven van een literatuurprofessor wordt een hel als één van zijn studenten, een veelbelovende leerling, zelfmoord pleegt. Een korte tijd daarna wordt hij zelf vergiftigd. Hij heeft nog 48 uur te leven en probeert in z'n laatste dagen uit te zoeken wie daar achter zit.

gebruiker
bericht

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2002, 17:58 uur
kijk het origineel.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 mei 2002, 20:18 uur
Film begint wel aardig, maar ontaard in een standaardthrillertje met een zwak einde.

Vond het trouwens mooi hoe aan het eind het contrast langzaam verdween naarmate de gemoedstoestand van de hoofdpersoon ook "slechter" werd...

Daarom 2.5 sterren. :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 mei 2002, 2:06 uur
Van dik hout...

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juli 2002, 17:58 uur
die zingen toch? Beetje achterhaald, is intussen beter en leuker gedaan.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2004, 23:33 uur
Remake van Rudolph Maté's klassieke film-noir D.O.A.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 september 2004, 18:27 uur
Redelijke film niet erg slecht ofzo. Het eind is niet zo bijzonder en dat is jammer... 2 sterren.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2006, 17:56 uur
Herzien: Bijzonder matig filmpje in zoiets als post of neo-noir stijl. Wordt wel gered door ryan en quaid. 2

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2010, 20:32 uur
De klassieker heb ik tot nu toe nog niet gezien, was ook van ver voor 'mijn tijd', ik ben (helaas? och...) in mijn jeugd begonnen bij de lokale plattelandsvideotheek die vooral in die tijd het meest recente materiaal in de verhuur had. Veel klassiekers en oudere films trof (en tref?) je daar nou eenmaal niet. Indertijd onderhoudend en spannend, maar net als 'Desperate hours' (ook al een remake) zou dit bij herziening wel eens flink kunnen tegenvallen. Ik hou het nog even op drie sterren.