• 9.369.439 stemmen

Nature Unleashed: Tornado (2004)

Avontuur / Thriller | 85 minuten

Genre: Avontuur / Thriller

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Alain Jakubowicz

Met onder meer: Daniel Bernhardt, Ruth Platt en Anya Lahiri

Gesproken taal: Engels en Hongaars

Plot Nature Unleashed: Tornado

"You'll Be Blown Away!"

Een dreigende wolk schuift over de prairie. Donder en bliksem! De zes haar oude Josh Pallady wordt wakker van een vreemd geluid: het oorverdovend gekraak van hout. Als Josh geschrokken uit het raam kijkt, blijkt de houten schuur aan de rand van het terrein te zijn verdwenen. Dit is het werk van een tornado. In de helse uren die volgen probeert Josh zijn vier jaar oude broertje in veiligheid te brengen, terwijl zijn vader, een voormalig klimatoloog, de storm als een bezetene blijft filmen..

avatar van DEBRÛ

DEBRÛ

Flutje, hoop wind maar geen echt goed verhaal. Althans, niet goed gebracht. Hoop onlogica ook, maar goed, al spoelend kon ie net.

een 2 je

avatar van st9

st9

Aparte film. De titel doet vermoeden dat het een film over een tornado is. Dat is het ook, maar de grote lijn van de film gaat over bovennatuurlijke krachten.

avatar van Haperdeo

Haperdeo

Ik vind het een redelijk tot slecht film: het verhaal is onrealistisch, maar blijft redelijk spannend. Ik zal niemand aanraden deze film te bekijken. *2,5

avatar van dafoefan

dafoefan

Ik ben er na een half uur mee gestopt.

Doodsaai!

avatar van 606

het verhaal slaat nergens op

acteren gaat.

avatar van Legan

Legan

Na Nature Unleashed: Fire & Nature Unleashed: Earthquake (beide 1,5*) te hebben gezien, schept dit bijna een verplichting om deze te gaan bekijken .

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Haha deze vanavond op tv? Ooit een keer op een aziatisch film kanaal op bali gezien. Walgelijk slecht verhaal, je denkt het wordt een soort documantaire... niets daarvan. Heleboel onzin met een vreemde sekte en amuletten. Deze film is de definitie van overbodig.

avatar van suerte

suerte

Ik kan geen enkel punt bedenken wat positief is aan deze film...

niet afgekeken, maar ik vrees als ik m helemaal had gezien dat ik dan een score onder de 0 zou moeten geven, en dat kan niet, dus ik hou het bij

zelden zo'n slechte film gezien

edit:

zie bij de statistieken dat iemand deze film 5* heeft gegeven, zou het wel heel leuk vinden om daar een motivatie voor te lezen

avatar van Legan

Legan

Ah, jammer. Al gezien. De eerste paar minuten zijn de beste en daarna valt het zwaar tegen. Dit komt vooral door het verhaal wat kant noch wal slaat. Bovenstaande plot slaat alleen op de eerste 10 minuten. In het kort waar het werkelijk over gaat:

Josh is een fotograaf die naar Roemenië wordt gestuurd waar een satanische cult zich bezig houdt met het aanbidden van de duivel. Ze willen namelijk alle zigeuners uitroeien middels tornado's. Natuurlijk hebben de zigeuners dat allang zien aankomen middels hun tarot kaarten. Josh heeft een talisman waardoor de zigeuners in hem de uitverkorene van God zien.

Het is toch wat...

avatar van TK1991

TK1991

Heb hem gisterne gezien.. Nou.. Ik ben maar gaan computeren.. Wat een saaie film zeg!!! :O Wist niet dat zulke films nog gemaakt worden...

0.5* (jammer dat er geen 0,1 is)

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Leuke en vermakelijke film. Het plot hierboven is feitelijk maar de helft van het verhaal. Bets een goeie film uit de "Nature Unleased" reeks(veel beter dan die neppe Earthquake uit de reeks). Leuk, maar dan niet als rampenfilm, meer als triller. Het wist mij niet volledig te boeien maar ben blij dat ik hem heb gezien. minpunt:Die tornado's met die gezichten er in die zogezegt de DUIVEL moesten voorstellen waren wel nep!

avatar van Phantasm

Phantasm

Wat een waardeloze film met een flutverhaal, hoe bedenken ze het. en weinig tornado.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Gelukkig ging het niet teveel over tornado's; dat had de prent alleen maar slechter gedaan. Hoewel de slotscene de beoordeling van 1 ster nog flink aan het wankelen bracht.

avatar van 606

A.L.I.E.N schreef:

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

De 1e 5 minuten beginnen goed met de tornado die raast langs een boerderij, daarna begint de film en krijg je een heel vaag verhaal over een andere stam en tarotkaarten en de duivel??

Nee geef mij dan maar Twister!

avatar van jordandejong

jordandejong

Ontiegelijk slechte film met erbarmelijke CGI, een ongelofelijk saai verhaal, kartonnen karakters en 0,0 charme. Film lijkt niet om te komen. Als eindelijk die aftiteling begint valt er een enorme last van je schouders.

Het plot op de achterkant van de DVD (dezelfde als hierboven op MovieMeter) omschrijft, om het puur als Twister achtige film te verkopen, enkel de eerste 10 minuten van de film (en zelfs dat doet het niet accuraat). De rest van de film gaat namelijk de bovennatuurlijke kant op.

De film is opgenomen in Roemenië (Lekker goedkoop), maar de eerste scène speelt zich af in Texas. En dan nog geen 15 seconden later al Roemeense kentekenplaten prominent in beeld...... Juist ja. Veel suffer dan Tornado wordt het niet.